aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 64 of 75Next

The Skeleton Twins z Billem Haderem i Kristen Wiig jest na HBO Max. Bardzo polecam!

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Za każdym razem jak ją widzę w blond włosach, to pierwsza moja myśl to Margot Robbie. 😅

Dodane pliki:
  • 20251026_145940.jpg

Shelby Oaks Stuckmanna jeszcze bodaj w weekend miało na Rotten Tomatoes znaczek "Certified Fresh" a dzisiaj ma zielonego pomidora i 59%.

Żenujące, pytanie brzmi ile kasy NEON na ten znaczek wydał, to jedyne wyjaśnienie dlaczego film w ogóle go dostał tak wcześnie i przy niewielkiej ilości recenzji.

A może publiczność czysto festiwalowa była mu bardziej przychylna? Teraz Stuckmann cieszy się dużą niechęcią w internecie, nawet jego wyświetlenia zaliczyły tragiczny spadek. Zresztą też uważam, że to co on obecnie robi to nie żadna krytyka filmowa.

Fantastycznie się zestarzała. W Alicję Bachledę-Curuś, ale nadal fantastycznie 🙂

https://twitter.com/robertpatrickT2/status/1982824145542094944

Juby and Mierzwiak have reacted to this post.
JubyMierzwiak

Konfliktu Lively / Baldoni ciąg dalszy.

Dać Wam próbkę tego jakim skiśniętym, hermetycznym, skorumpowanym i zakłamanym światkiem jest Hollywood i będące na jego usługach portale?

Jakiś czas temu okazało się, że Lively jest w posiadaniu nagrania na którym Steve Sarowitz, miliarder i współzałożyciel Wayfarer Studios (ci od It Ends With Us) mówi - co zacytowała w swoim pozwie - że jest gotów bronić studia jak Izrael bronił się przed Hamasem i gdy skończy z Blake i Ryanem to zostaną po nich dwa ciała. Biedna Blake w swoim zeznaniu powiedziała nawet, że bała się o swoje życie!

Jakiś czas później sąd ujawnił ocenzurowaną deklarację osoby, która tego nagrania dokonała (jej nazwisko było ukryte), a która ujawniła, że gdy współpracowała ze studiem Baldoni był wobec niej verbally abuse a nagrania rozmowy z Sarowitzem dokonała ze strachu. Jednocześnie Lively złożyła wniosek o utajnienie treści nagrania z wyjątkiem wybranych przez nią kilku zdań.

Na szczęście sędzia na to nie poszedł i nie tylko ujawnił pełną treść deklaracji anonimowej wcześniej osoby ale i nakazał wypuścić pełne nagranie.

Co się okazało? Dokonała go niejaka Claire Ayoub, reżyserka, która dla Wayfarer nakręciła film Empire Waist, na trwającym ponad pół godziny nagraniu rozmowy z Sarowitzem na zoomie nie jest wystraszona ale włazi mu w tyłek tak bardzo, że co najmniej kilka razy wyszła ustami, nie mówi tam ani słowa o Baldonim a tylko przytakuje gdy Sarowitz mówi jakim jest świetnym gościem a słynny cytat o dwóch ciałach był, co za niespodzianka, nie tylko wyrwany z kontekstu ale w dosłownie następnym zdaniu Sarowitz sam sprostował, że oczywiście nie mówi dosłownie.

Nie przeczytacie o tym nigdzie, ani na Variety, ani na Deadline, ani na Hollywood Reporterze.

Fascynuje mnie natomiast, że jakaś podrzędna reżyserka postanowiła całkowicie pogrzebać swoją reputację i potencjalną karierę dla Lively.

Może żeby nakręcić z nią It Ends With Us 2? Przecież Lively wyreżyserowała tylko teledysk Taylor Swift 🙂

Cholera wie co tam knuli, o tym że Lively miała chrapkę na prawa do kontynuacji mówi się od dawna.

Tutaj całe nagranie, mega irytująca osoba z jeszcze bardziej irytującym, wymuszonym śmiechem.

Akurat kliknąłem w 6:35 i trafiłem 🙂 Ogólnie to Hollywood nie jest miejscem dla mnie, nie dziwię się, że Bruce Campbell siedzi trochę w Oregonie i trochę w Miami przy wnukach 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Tymczasem polski prawicowy Twitter trafił do Variety 😅

https://variety.com/2025/film/global/mel-gibson-resurrection-kasia-smutniak-backlash-abortion-views-1236562086/?fbclid=IwdGRjcANsp_hjbGNrA2yng2V4dG4DYWVtAjExAAEepRf10hrEt1bDGIh1Zs4EooZpGM6vNDmn2AXVXfKVb1fPptKulgQrk-lXvPQ_aem_yztAPBGvY0U4hN_SOHYsyQ

13.12 w Multikinie Szczęki a 29.12 wersja reżyserska Wielkiego błękitu Bessona.

Szaman

Chciałem dać szansę Stuckmannowi ale jedynym kinem jakie gra Shelby Oaks jest Cinema City i to tylko w ramach maratonu czterech horrorów.

PS. W Multikinie też tylko w maratonie.

Juby has reacted to this post.
Juby

U mnie to samo, a też chciałem dać szansę. Dobrze, że nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia na ten film. Dziwna dystrybucja, maratony plus pojedyncze miejscowości.

Cholera, ja to samo. Od 2015 oglądam Stuckmanna i choć od jakichś 2-3 lat o wiele mniej (z wiadomych powodów) to byłem ciekaw jego filmu i tylko gdy @Mierzwiak powiedział mi, że będzie on grany również w Polsce, z miejsca trafił do pewniaków na seans na dużym ekranie. A tutaj gdzie nie spojrzę, albo brak seansów, albo tylko w maratonie 31.10 🙁 I weź tu wspieraj takie kino.

Zdałem sobie sprawę jak zmarnowano okazję na zapis tytułu serialowego IT:

WiTOjcie w Derry

🙂

Szaman

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Marty przeniósł się do Hill Valley 70 lat temu.

Dodane pliki:
  • IMG_5512.jpeg
Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Ciekawostka. W Heweliuszu wystąpiła… Mia Goti 😉 To młoda, polska aktorka, jak się okazuje o nazwisku bardzo zbliżonym do tej bardziej znanej z Hollywood.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 64 of 75Next