aby założyć posty i tematy.

Godzilla i Kong

Page 1 of 3Next

Wypadałoby założyć temat, tym bardziej że seria trzyma się mocno zarówno w wersji amerykańskiej jaki japońskiej.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Godzilla i Kong: Nowe imperium

Dobra sam się trochę zdziwiłem, biorąc pod uwagę jak narzekałem przy okazji trailera, ale nawet mi się podobało. Trzeba to powiedzieć trudno go nazwać dobrym filmem, ba jest mocno głupi, a wajcha w kierunku kampowości jedzie na pełnej. Biegnący Godzilla znany z zwiastuna to skromny początek, mamy tu jeszcze skaczącego jaszczura, ale moim faworytem jest jak po jednej z walk z jakimś Tytanem idzie w kimę do Colosseum (swoją drogą przeuroczy widok). Jest tego więcej, jasne rozumiem, że można to krytykować, ale w japońskich filmach też był okres z różnymi odpałami jak chociażby to:

czy to

Tak wiem, że ta seria zaczęła się z diametralnie innym podejściem, ale że dawno skręciła już w inne klimaty, więc może jedynym wyjściem jest dokręcenie śruby.

Sceny z ludźmi tradycyjnie są denne, ale wydaję się że jest ich mniej no i Dan Stevens ewidentnie miał radochę z występowania w roli dentysty Konga. Na spory minus, że Godzilli jest tu znacznie mniej niż Konga, ale muszę przyznać że sceny z wielką małpą są naprawdę dobre.

Jak będziecie mieć przeciwne zdanie to nawet nie będę tego filmu specjalnie bronić, ba sam być może zmienię zdanie, ale na tę chwilę sprawił mi więcej radości niż poprzedni film tej serii.

PS Ciekawy zbieg okoliczności, byłem akurat po seansie najnowszych Pogromców i jest w Godzilli bardzo podobna scena z zamrażającym się oceanem.

robgordon
Cytat z Janko data kwiecień 3, 2024, 18:24

Wypadałoby założyć temat, tym bardziej że seria trzyma się mocno zarówno w wersji amerykańskiej jaki japońskiej.

Fakt, aż dziwne, że nie wpadliśmy na to wcześniej. Ale może połączyć to z Kongiem? Od pewnego czasu oba potwory występują razem i nawet jeśli pojawią się kolejne filmy solowe o Godzilli, czy solowe z Kongiem, to i tak chyba przez jakiś czas będzie to para zestawiana obok siebie/razem z sobą.

A pewnie, że można i już to zrobiłem.

robgordon

Ktoś to w ogóle oglądał? Rzuciłem okiem na finał, moim zdaniem tragiczna produkcja. Marketing zdawał się odwoływać do filmu Edwardsa i Skull Island, a to piramidalna bzdura w stylu Wingarda.

Odnosząc się do naszego forum- chyba jesteśmy za małą grupą na taką wysokobudżetową niszę 🙂 Jakbym miał odnieść się do ogółu wszechświata- mam wrażenie, że absolutnie nikt tego nie ogląda. Pewnie im szkoda kasować teraz, gdy Minus One i New Empire okazały się niespodziewanymi przebojami.

Haha 😀

https://twitter.com/mr_goji1954/status/1774116069432578295

Dzięki temu zatobili 160 mln w Ameryce 🙂

Cytat z Szaman data kwiecień 19, 2024, 20:10

Dzięki temu zatobili 160 mln w Ameryce 🙂

Zarobili czy zatopili? W obu słowach tylko 1 litera różnicy, a różnica diametralna 😉

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Miało być zarobili 🙂

robgordon

Co to w ogóle jest 😀

Najlepszy film na który nie wybrałeś się do kina 🙂

Jeszcze to o czym wspomniałem w swoim tekście, bez dyskusji najsłodsza scena ever, Godzilla po ciężkiej dniówce

robgordon

Godzilla: Minus One nieoczekiwanie atakuje na polskim Netflixie.

A jeszcze wczoraj przeglądałem Netflixa i nie rzucił mi się w oczy. Ostatnio często tak zaskakują. Dziwne trochę, że tak bez większej promocji.

Przy okazji nieźle dali ciała z wydaniem na płytach tego filmu, a raczej jego brakiem. Na ten moment film ukazał się wyłącznie w Japonii, bez angielskich napisów.

Może Netflix zablokował wydanie?

O tym samym pomyślałem. Może zapewnili sobie okienko ekskluzywności a na płytach film ukaże się później. Zdziwiłbym się, gdyby się nie ukazał - Shin Godzilla hitem był tylko w Japonii a mam na półce brytyjskie wydanie 🙂

robgordon
Page 1 of 3Next