Transformers
Cytat z robgordon data 30 kwietnia, 2023, 19:10Nie wygląda, żeby ta seria miała się wypalić, więc zakładam nowy temat.
Nie wygląda, żeby ta seria miała się wypalić, więc zakładam nowy temat.
Cytat z Mierzwiak data 30 kwietnia, 2023, 20:17Obstawiam, ze najnowsza część nie przekroczy $100 mln w USA więc może wypalić się szybciej niż chciałby tego Paramount 🙂
Obstawiam, ze najnowsza część nie przekroczy $100 mln w USA więc może wypalić się szybciej niż chciałby tego Paramount 🙂
Cytat z robgordon data 30 kwietnia, 2023, 21:50Cytat z Mierzwiak data kwiecień 30, 2023, 20:17Obstawiam, ze najnowsza część nie przekroczy $100 mln w USA więc może wypalić się szybciej niż chciałby tego Paramount
Nawet jeśli tak, to po kilku latach Paramount spróbuje jeszcze raz. I jeszcze raz.
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 30, 2023, 20:17Obstawiam, ze najnowsza część nie przekroczy $100 mln w USA więc może wypalić się szybciej niż chciałby tego Paramount
Nawet jeśli tak, to po kilku latach Paramount spróbuje jeszcze raz. I jeszcze raz.
Cytat z Mierzwiak data 12 maja, 2023, 10:08Ja to tylko tu zostawię:
https://twitter.com/VocabMalone/status/1654186376152113152?s=20
Tymczasem wsiadam na pokład rakiety i lecę szukać sobie jakiegoś normalnego miejsca, dla tej planety chyba nie ma już ratunku 🙂
Ja to tylko tu zostawię:
most recent TRANSFORMERS cartoon. Is this something you would want your children to watch? pic.twitter.com/VYOF0K7Bsl
— VOCAB MALONE | urban apologetics (@VocabMalone) May 4, 2023
Tymczasem wsiadam na pokład rakiety i lecę szukać sobie jakiegoś normalnego miejsca, dla tej planety chyba nie ma już ratunku 🙂
Cytat z Janko data 14 czerwca, 2023, 21:37Transformers: Rise of the Beasts
Obejrzałem wczoraj i już mi wylatuje z pamięci. Nie jest tak zły jak Ostatni rycerz, ale to nie jest to specjalnie wielkie osiągnięcie. Po bardziej kameralnym Bumblee seria wraca w efekciarskie buty Baya, ale w wersji light. Scenariusz to klisza klisz, znowu mamy ważny przedmiot który trzeba odszukać, a na końcu jest nasz ulubieniec: promień z nieba. Efekty specjalne są dość dobre, ale wydaje mi się, że w poprzednich filmach wyglądały bardziej realnie. Ogólnie strasznie to miałkie i nawet zapowiadany crossover z drugą marką Hasbro nie zapowiada interesującego kierunku dla tej serii.
Transformers: Rise of the Beasts
Obejrzałem wczoraj i już mi wylatuje z pamięci. Nie jest tak zły jak Ostatni rycerz, ale to nie jest to specjalnie wielkie osiągnięcie. Po bardziej kameralnym Bumblee seria wraca w efekciarskie buty Baya, ale w wersji light. Scenariusz to klisza klisz, znowu mamy ważny przedmiot który trzeba odszukać, a na końcu jest nasz ulubieniec: promień z nieba. Efekty specjalne są dość dobre, ale wydaje mi się, że w poprzednich filmach wyglądały bardziej realnie. Ogólnie strasznie to miałkie i nawet zapowiadany crossover z drugą marką Hasbro nie zapowiada interesującego kierunku dla tej serii.
Cytat z Szaman data 15 lipca, 2023, 20:10Mocno ktoś odleciał na Polsacie, właśnie leciała kilkunastosekundowa reklama: "Film Stevena Spielberga- Transformers: Zemsta Upadłych we wtorek o 20:00" 🙂
Mocno ktoś odleciał na Polsacie, właśnie leciała kilkunastosekundowa reklama: "Film Stevena Spielberga- Transformers: Zemsta Upadłych we wtorek o 20:00" 🙂
Cytat z Mierzwiak data 2 września, 2023, 21:49Transformers: Age of Revenge & Rise of the Fallen Last Knight Also Known As the Extincted Beast From Dark Side of the Moon
Co za nudziarstwo, poza nachalnymi motywami prosto z 2023 roku (bohater latynos nie dostaje pracy od Złego Białego Człowieka który czyni rasistowską aluzję a Czarna bohaterka jest mądrzejsza od wykorzystującej ją i jej wiedzę Złej Białej Szefowej) to tylko i wyłącznie kręcenie się w kółko po tych samych wymęczonych motywach z filmów Baya, na czele z MacGuffinem (tym razem podzielonym na dwie połowy) uruchamiającym / sprowadzającym zagrożenie dla Ziemi.
Co prawda pojawia się tu jeden, nieobecny do tej pory w tej serii motyw, ale wychodzi z tego tylko powtórka z Iron Mana.
O słabych wizualiach pisałem już przy okazji trailera, co prawda w 4K HDR wygląda to znośnie, ale i tak lata świetlne za Bayem.
Transformers: Age of Revenge & Rise of the Fallen Last Knight Also Known As the Extincted Beast From Dark Side of the Moon
Co za nudziarstwo, poza nachalnymi motywami prosto z 2023 roku (bohater latynos nie dostaje pracy od Złego Białego Człowieka który czyni rasistowską aluzję a Czarna bohaterka jest mądrzejsza od wykorzystującej ją i jej wiedzę Złej Białej Szefowej) to tylko i wyłącznie kręcenie się w kółko po tych samych wymęczonych motywach z filmów Baya, na czele z MacGuffinem (tym razem podzielonym na dwie połowy) uruchamiającym / sprowadzającym zagrożenie dla Ziemi.
Co prawda pojawia się tu jeden, nieobecny do tej pory w tej serii motyw, ale wychodzi z tego tylko powtórka z Iron Mana.
O słabych wizualiach pisałem już przy okazji trailera, co prawda w 4K HDR wygląda to znośnie, ale i tak lata świetlne za Bayem.
Cytat z Szaman data 9 kwietnia, 2024, 22:02https://twitter.com/HollywoodHandle/status/1777794332365328456?t=Vlfdm3lAve3pJlJDaRuVSw&s=19
The first trailer for ‘TRANSFORMERS: ONE’ is reportedly set to release on April 18.
(Via: @DanielRPK) pic.twitter.com/iboUnpfawu
— The Hollywood Handle (@HollywoodHandle) April 9, 2024
Cytat z Szaman data 11 kwietnia, 2024, 19:13Logo nowej animacji
https://twitter.com/transformers/status/1778471850273878374
Logo nowej animacji
Every hero has an origin. #TransformersOne arrives in theatres this September. pic.twitter.com/12mt6em1Z2
— Transformers (@transformers) April 11, 2024
Cytat z Szaman data 11 kwietnia, 2024, 19:15https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1778475129791447334
A ‘TRANSFORMERS’ & ‘G.I. JOE’ crossover movie is officially happening. pic.twitter.com/91g9oabbGh
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 11, 2024
Cytat z Szaman data 18 kwietnia, 2024, 15:25Ta konwencja jak z Lego Movie w ogóle tutaj nie pasuje. Albo mam mózg przeżarty Bayem. W każdym razie jestem na ten zwiastun 30 lat za stary 🙂
Ta konwencja jak z Lego Movie w ogóle tutaj nie pasuje. Albo mam mózg przeżarty Bayem. W każdym razie jestem na ten zwiastun 30 lat za stary 🙂
Cytat z robgordon data 19 kwietnia, 2024, 05:56Może to jest jakiś sposób na odświeżenie marki? Jedyny oglądalny film z ostatnich lat to Bumblebee, który był też najmniej napuszony. Może właśnie bardziej kameralne historie to dobra droga?
Może to jest jakiś sposób na odświeżenie marki? Jedyny oglądalny film z ostatnich lat to Bumblebee, który był też najmniej napuszony. Może właśnie bardziej kameralne historie to dobra droga?
Cytat z Mierzwiak data 19 kwietnia, 2024, 06:28Bumblebee tylko udawało kameralną historię, to jest i tak cały czas same shit as always z bzdurnym konfliktem w tle i bijącymi się blaszakami, z ratowaniem planety w finale.
Zwiastun beznadziejny, ale ja też nie jestem targetem tej produkcji.
Bumblebee tylko udawało kameralną historię, to jest i tak cały czas same shit as always z bzdurnym konfliktem w tle i bijącymi się blaszakami, z ratowaniem planety w finale.
Zwiastun beznadziejny, ale ja też nie jestem targetem tej produkcji.
Cytat z Szaman data 19 kwietnia, 2024, 06:37No chcieli spuścić powietrza z napuszonej konwencji. Problem jest chyba taki, że bardzo mocno przestawili się na najmłodszych widzów i dla mnie wydaje się to niestrawne.
No chcieli spuścić powietrza z napuszonej konwencji. Problem jest chyba taki, że bardzo mocno przestawili się na najmłodszych widzów i dla mnie wydaje się to niestrawne.
Cytat z Szaman data 30 maja, 2024, 21:28https://twitter.com/DEADLINE/status/1796275338881982855?t=SY773dlaZkqcdMfFxrs9EA&s=19
Chris Hemsworth In Talks To Star In Paramount & Hasbro's 'Transformers/G.I. Joe' Crossover Movie https://t.co/htXWHqJaF3
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) May 30, 2024
Cytat z Szaman data 10 czerwca, 2024, 21:24Pewnie dziękowali Bogu, że się skończyło 🙂
https://twitter.com/HollywoodHandle/status/1800245673872552109?t=hpLEpBDiv_ALVmu1anygmA&s=19
Pewnie dziękowali Bogu, że się skończyło 🙂
‘TRANSFORMERS ONE’ receives a standing ovation during its screening today at Annecy.
A work-in-progress version of the film was shown.
(Via: https://t.co/vStEejVs98) pic.twitter.com/JPajALwxJc
— The Hollywood Handle (@HollywoodHandle) June 10, 2024