aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 16 of 90Next

Wes Anderson potrafi nawet w czasie pandemii nabić kina w limitowanej dystrybucji.

O, nie jest tak źle. Dla mnie taki dzień otwarcia oznacza, mimo HBO Max, co najmniej $40 mln. Wczoraj pisali na Deadline, że w piątek będzie $16-17 mln, co może dać $30-32 mln w weekend otwarcia... 😛

Jeśli Halloween Kills mimo 50 mln$ na otwarcie, nie przekroczy 100 mln$ na koniec, to będzie to... dokładnie to na co ten film zasłużył.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jednak ponad $40 mln. 😛

No i jest: koszmarne minus 71%. Poprzednia część miała 59% w dół, czyli 31 mln$ z drugiego weekendu. Po 8 dniach na jej koncie znajdowało się 126 mln$.

Dune wczoraj $5 mln i -71% względem poprzedniego piątku, ale myślę, że mimo Halloween podczas całego weekend spadek będzie poniżej 60%.

https://www.the-numbers.com/daily-box-office-chart

Zdziwiłem się, że dzisiaj wyniki są tak wcześnie, ale zapomniałem, że w Ameryce nie przestawiali czasu. 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Liczyłem na mniejszy spadek Diuny, trudno, no i szkoda klapy ...Soho, to powinno zarobić co najmniej tyle co ten kupiasty pseudosequel Candymana.

Pomijając to, że Grace w ostatnich dwóch odcinkach Movie Math bardziej skupia się na wyniku Eternals na RT niż na box office, to jak już mówi o tym drugim, to tworzy narrację, że poza Ameryką box office radzi sobie średnio, i jako przykład podaje obecny wynik Venoma 2, który zestawia z wynikiem pierwszego Venoma bez zwrócenia uwagi na to, że w samych Chinach pierwsza część zarobiła prawie $270 mln, a druga nie miała tam jeszcze premiery. Później zwraca uwagę na to, że Shang-Chi i Black Widow zaliczyły bodajże czwarte i trzecie najgorsze globalne wyniki pośród filmów MCU, także bez zwrócenia uwagi na to, że filmy te nie były grane w chińskich kinach. Kilka tygodni temu narzekała na "słaby" wynik No Time To Die, które wtedy miało na swoim koncie ponad $200 mln, i także w ogóle nie zwróciła uwagi na to, że ten film był wtedy grany dopiero od dwóch tygodni. A teraz twierdzi, że Bond nie dobije do $700 mln. 😛

Deadline mówi wstępnie o 30 mln$ dla Eternals z piątku.

‘Eternals’ Seeing $70M+ Opening Weekend After $30M Projected Friday – Midday Update

2,3 mln$ dla Clifforda ze środy

‘Clifford The Big Red Dog’ Barks Up $2.3M Opening Day, Fetches ‘A’ CinemaScore

No i nie doczołgają się do 100 mln$ mimo 49 mln$ na otwarcie. Czy to nie jest jakiś rekord? Bo kojarzę tylko dwa podobne przypadki: remake Piątku 13-tego zarobił 65 mln$ po otwarciu na poziomie 41 mln$, oraz Cloverfield zarobił 80 mln$ po otwarciu wynoszącym 40 mln$.

PreviousPage 16 of 90Next