aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 43 of 90Next

Spadki Ant-mana ogromne - chyba nawet do 250 mln nie dobije

Minus 72%!

Creed III Idzie na ponad $50 mln.

MGM Delivering Record Opening For Amazon With ‘Creed III’ Set To KO $51M+ – Saturday Box Office

Ant-Man w piątek już tylko $3 mln. Wow.

Tymczasem taką brednię dzisiaj wyczytałem na comicbookmovie.com:

Analysts recently debated whether Marvel Studios should be concerned, and most seem to agree that it's simply too early to tell. After all, Spider-Man: No Way Home also suffered a massive second-weekend dip, and we know how that turned out.

Chyba sobie jaja robią 🙂 Po pierwsze, No Way Home miało aż $260 mln na otwarcie więc duży spadek w drugi weekend był oczywistością, abstrahując od tego, że przypadał on na Święta, co nie przeszkodziło w zgarnięciu świetnych $84 mln. Po drugie, w tygodniu ludzie walili na ten film drzwiami i oknami: w drugim tygodniu, w dniach PN-CZW Pająk zarobił ponad $87 mln, Mrówka - żałosne nieco ponad $7 mln. Quantumania wykrwawia się w zastraszającym tempie.

Bardzo mnie ciekawi czy to jakiś punkt zwrotny dla amerykańskich wyników. Poprzedni rok był przecież świetny, Doktor Strange, Thor i Czarna Pantera przekroczyły 300 mln$ (dwa z nich nawet 400). Strażnicy nie powinni mieć problemów, ale już Marvels pokaże czy udało im się zepsuć świetnie działającą maszynkę.

Bo Marvels jest bardzo mocno oparte zarówno na bohaterce wypromowanej absolutnym szałem na Thanosa, jak i serialach Disney Plus które zdają się być tym wymarzonym przez wielu kamyczkiem powodującym lawinę.

Cytat z Mierzwiak data marzec 5, 2023, 00:27

Ant-Man w piątek już tylko $3 mln. Wow.

Tymczasem taką brednię dzisiaj wyczytałem na comicbookmovie.com:

Analysts recently debated whether Marvel Studios should be concerned, and most seem to agree that it's simply too early to tell. After all, Spider-Man: No Way Home also suffered a massive second-weekend dip, and we know how that turned out.

Chyba sobie jaja robią 🙂 Po pierwsze, No Way Home miało aż $260 mln na otwarcie więc duży spadek w drugi weekend był oczywistością, abstrahując od tego, że przypadał on na Święta, co nie przeszkodziło w zgarnięciu świetnych $84 mln. Po drugie, w tygodniu ludzie walili na ten film drzwiami i oknami: w drugim tygodniu, w dniach PN-CZW Pająk zarobił ponad $87 mln, Mrówka - żałosne nieco ponad $7 mln. Quantumania wykrwawia się w zastraszającym tempie.

Dobre - przecież tam już w pierwszą środę i czwartek było widać, że spadki są ogromne - zarobił po 3 mln, a druga część miała w tym czasie po 5 mln

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ups... fatalne nogi

Cytat z Szaman data marzec 5, 2023, 00:35

Strażnicy nie powinni mieć problemów, ale już Marvels pokaże czy udało im się zepsuć świetnie działającą maszynkę.

Bo Marvels jest bardzo mocno oparte zarówno na bohaterce wypromowanej absolutnym szałem na Thanosa, jak i serialach Disney Plus które zdają się być tym wymarzonym przez wielu kamyczkiem powodującym lawinę.

Według prognozy na the-numbers.com The Marvels będzie w USA najbardziej kasowym filmem roku 😀

https://www.the-numbers.com/news/253680830-2023-market-forecast-additions-to-the-release-schedule-increase-annual-box-office-prediction-to-9-billion

Tam powinny jak w soczewce skupić się wszystkie krytykowane wady ostatnich 2 lat. Więc widzowie postawią wyraźny drogowskaz. Może trzeba będzie przerzucić się na Gunna 🙂

Mierzwiak

Box Office Pro podało pierwszą prognozę dla Super Mario Bros

Otwarcie: $71-105 mln

Razem: $301-427 mln

Long Range Box Office Forecast: Nintendo & Illumination’s The Super Mario Bros. Movie On Course for Stellar Easter Debut, Potential $100M+ Long Weekend Haul

18,7 mln$ dla Krzyku 6 z piątku

‘Scream VI’ Getting Loud As Sequel Heads To $42M Franchise Opening Record – Box Office

Mierzwiak

Tylko mi się tak wydaje, czy ten film miał fatalną promocję? Mieli lubianego aktora i lubiane stwory, nic z tym nie zrobili. Zapomniałem, że to weszło wczoraj do amerykańskich kin, a w mediach wszędzie widać tylko Ghostface'a.

Póki nie pojawił się zwiastun, to nie wiedziałem, że taki film istnieje...

Tymczasem po 4. weekendzie Ant-Man wciąż poniżej granicy $200 mln. Auć!

Słabo

PreviousPage 43 of 90Next