aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 51 of 90Next

Oppenheimer zarobił w USA (globalnie zresztą też) więcej niż Flash i Indiana Jones razem wzięci 🙂

Pamiętajmy, że bilety idą nawet po $20, ale mimo to wynik imponujący.

Tickets for Eras cost $19.89 for adults, referencing both Swift’s birth year and her 2014 album 1989. Tickets cost a discounted $13.13 for for children and seniors, referencing Swift’s lucky number.

Będzie śmiesznie jak ten koncert pobije w USA wynik Flasha 🙂

W pierwszym dniu przedsprzedaży poszły bilety na ponad 1/3 ostatecznych przychodów Flasha, więc myślę, że pobije. 😉

Kolejny dowód na to, że 2023 rok jest dla box office'u absolutnie bezprecedensowy.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Takie głupiego pier*olenia jak w pierwszych 10-15 minutach nie słyszałem u niej już dawno.

Troszkę odpłynęła jak to ma w zwyczaju od czasu do czasu.

Marek Pilarski

Przeklikałem tylko. Coroczne zdziwienie, że filmy zarabiają mało we wrześniu przypomina mi coroczne zdziwienie, że w październiku o 18 jest ciemno 🙂 A co do SVOD, w sumie całkiem możliwe, że powoli będą znikać, zależy jak bardzo ludzie z roku na rok będą przyzwyczajać się do abonamentu zamiast do pojedynczych płatności.

Marek Pilarski
Cytat z Szaman data wrzesień 18, 2023, 17:52

Przeklikałem tylko. Coroczne zdziwienie, że filmy zarabiają mało we wrześniu przypomina mi coroczne zdziwienie, że w październiku o 18 jest ciemno 🙂

Właśnie chodziło mi głównie o to. Fakt, film Branagh nie rozbił banku, ale nikt nie twierdził, że rozbije. Po drugie, nie musiał wcale, bo kosztował względnie niewiele i są szanse na niezłe nogi, więc ostatecznie nie będzie tak źle. A Grace próbuje na podstawie tego jednego weekendu z tym jednym filmem oceniać kondycję box office'u i sytuację wielkich studiów filmowych. Rozumiem, że ciężko było sprzedać ten weekend, bo zbyt wiele się nie działo, ale jednak jakiś umiar trzeba w tym wszystkim zachować. A ona sama wspomina, że w tym terminie miało wystartować Challangers, więc ogólne przychody byłyby o co najmniej kilkanaście milionów wyższe, gdyby nie przeniesiono premiery.

Ogólnie widać jak ciężkie są dla niektórych ostatnie dwa miesiące naznaczone strajkami. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że tuż po rozwiązaniu sporu, ogłoszenia castingowe ruszą z kopyta.

Wcale się nie dziwię. Na co komu bieda-Niezniszczalni w których z dawnego, amerykańskiego kina akcji są tylko Stallone i Lundgren. To wygląda aż śmiesznie po rozpasanej trójce z Gibsonem i Fordem.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

‘Expendables 4’ Sees $750K In Thursday Previews – Box Office

Ależ cios w twarz

‘Saw X’ Leads Previews With $2M, ‘The Creator’ $1.6M – Box Office

New York City Flooding Forces Handful Of Cinemas To Close

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Najwyższą średnią na kino ($31 tys.) osiągnęła w ten weekend nowość Dicks the Musical od A24 i reżysera pierwszego Borata. 🙂

PreviousPage 51 of 90Next