BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Mierzwiak data 11 stycznia, 2025, 17:43Dan Murrell wrzucił fajny materiał podsumowujący 2024 rok, w tym te trzy diablo ciekawe zestawienia:
https://youtu.be/yDgx1zEBDJE?si=Po2Lf6wxDETIOxg2
Dan Murrell wrzucił fajny materiał podsumowujący 2024 rok, w tym te trzy diablo ciekawe zestawienia:

Cytat z Marek Pilarski data 11 stycznia, 2025, 18:03To ja wrzucę prognozę gościa, którego sposób mówienia jest dla mnie irytujący 😛
https://www.youtube.com/watch?v=ASOREBAbyQw
To ja wrzucę prognozę gościa, którego sposób mówienia jest dla mnie irytujący 😛
Cytat z Szaman data 11 stycznia, 2025, 20:54Niezbyt rozumiem o co chodzi w tej tabelce Murella z Longlegs. Film z Cagem zarobił 120 mln$ przy budżecie mniejszym niż 10 mln$. O co chodzi z 2 500 %?
Proszę o wyrozumiałość, raczej męczyłem się z matematyką w życiu 🙂
Niezbyt rozumiem o co chodzi w tej tabelce Murella z Longlegs. Film z Cagem zarobił 120 mln$ przy budżecie mniejszym niż 10 mln$. O co chodzi z 2 500 %?
Proszę o wyrozumiałość, raczej męczyłem się z matematyką w życiu 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 11 stycznia, 2025, 21:35Zrobił tu błąd - może powinno być 1 507%
Zrobił tu błąd - może powinno być 1 507%
Cytat z Mierzwiak data 11 stycznia, 2025, 23:37Longlegs kosztowało "mniej niż $10M", Dan wziął pod uwagę budżet $5M.
2507% z 5 to 125,35, film zarobił według thenumbers.com $125,34M. (mojo podaje $126,9M)
Longlegs kosztowało "mniej niż $10M", Dan wziął pod uwagę budżet $5M.
2507% z 5 to 125,35, film zarobił według thenumbers.com $125,34M. (mojo podaje $126,9M)
Cytat z Szaman data 12 stycznia, 2025, 18:02A wokół tego filmu najbardziej zaskakuje mnie twierdzenie, że w USA nie mają pojęcia kim jest Robbie Williams. 25 lat żyłem w przekonaniu, że to ogólnoświatowa gwiazda.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1878484616715104508
A wokół tego filmu najbardziej zaskakuje mnie twierdzenie, że w USA nie mają pojęcia kim jest Robbie Williams. 25 lat żyłem w przekonaniu, że to ogólnoświatowa gwiazda.
‘BETTER MAN’ has only earned $1.1M in the film’s U.S. release so far, on a budget of $110M
Read our ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ review: https://t.co/BdJZpYButH pic.twitter.com/05vfKj65mb
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 12, 2025
Cytat z Marek Pilarski data 12 stycznia, 2025, 18:58No właśnie nigdy nie przebił się w Ameryce. Mnie szokuje ten budżet...
No właśnie nigdy nie przebił się w Ameryce. Mnie szokuje ten budżet...
Cytat z Mierzwiak data 12 stycznia, 2025, 19:04Cytat z Szaman data styczeń 12, 2025, 18:02A wokół tego filmu najbardziej zaskakuje mnie twierdzenie, że w USA nie mają pojęcia kim jest Robbie Williams.
Może mają, ale nie wiedzą że wchodzi film o nim, bo kojarzą Robbiego Williamsa a nie szympansa.
Cytat z Szaman data styczeń 12, 2025, 18:02A wokół tego filmu najbardziej zaskakuje mnie twierdzenie, że w USA nie mają pojęcia kim jest Robbie Williams.
Może mają, ale nie wiedzą że wchodzi film o nim, bo kojarzą Robbiego Williamsa a nie szympansa.
Cytat z Ernest Kubica data 12 stycznia, 2025, 20:43W dokumencie o nim było, że jako gwiazda pojechał do USA a tam grał w jakichś klubikach, zresztą to samo było z Oasis.
Ameryka i Europa często się różnią w gustach. Kto kojarzy wielką gwiazdę z USA niejakiego rapera Nelly, który miał cztery utwory na szczycie Billboardu?
W dokumencie o nim było, że jako gwiazda pojechał do USA a tam grał w jakichś klubikach, zresztą to samo było z Oasis.
Ameryka i Europa często się różnią w gustach. Kto kojarzy wielką gwiazdę z USA niejakiego rapera Nelly, który miał cztery utwory na szczycie Billboardu?
Cytat z Szaman data 12 stycznia, 2025, 20:48Nie, to chyba nie jest najlepsze porównanie. Nelly miał "Dillemmę" z Kelly Rowland, która była ogromnym przebojem także u nas, katowanym ponad 20 lat temu w stacjach radiowych i telewizyjnych.
Mam inne porównanie, kiedyś słyszałem wywiad z tworzącymi Vivę na początku lat 00, chyba Odetą Moro i kimś jeszcze. Niemiecka centrala uparła się, że Die Toten Hosen to wielkie gwiazdy i należy im zgotować królewskie powitanie pod siedzibą Vivy w Warszawie, na które przybędą vivatujący, polscy fani. Próbowali Niemcom przetłumaczyć, ale nie wyszło. Nikt nie przyszedł 🙂
Nie, to chyba nie jest najlepsze porównanie. Nelly miał "Dillemmę" z Kelly Rowland, która była ogromnym przebojem także u nas, katowanym ponad 20 lat temu w stacjach radiowych i telewizyjnych.
Mam inne porównanie, kiedyś słyszałem wywiad z tworzącymi Vivę na początku lat 00, chyba Odetą Moro i kimś jeszcze. Niemiecka centrala uparła się, że Die Toten Hosen to wielkie gwiazdy i należy im zgotować królewskie powitanie pod siedzibą Vivy w Warszawie, na które przybędą vivatujący, polscy fani. Próbowali Niemcom przetłumaczyć, ale nie wyszło. Nikt nie przyszedł 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 12 stycznia, 2025, 21:06Cytat z Szaman data styczeń 12, 2025, 20:48Nelly miał "Dillemmę" z Kelly Rowland, która była ogromnym przebojem także u nas, katowanym ponad 20 lat temu w stacjach radiowych i telewizyjnych.
Nawet jeszcze teraz dość często puszają w radio. 😛
Cytat z Szaman data styczeń 12, 2025, 20:48Nelly miał "Dillemmę" z Kelly Rowland, która była ogromnym przebojem także u nas, katowanym ponad 20 lat temu w stacjach radiowych i telewizyjnych.
Nawet jeszcze teraz dość często puszają w radio. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 12 stycznia, 2025, 21:07W ogóle z tym utworem, a raczej teledyskiem, związana jest zabawna historia pisania na telefonie komórkowym wiadomości tekstowej przy pomocy Excela 😛
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/nelly-kelly-rowland-dilemma-music-video-spreadhsheet-phone-a7442351.html
W ogóle z tym utworem, a raczej teledyskiem, związana jest zabawna historia pisania na telefonie komórkowym wiadomości tekstowej przy pomocy Excela 😛
Cytat z robgordon data 12 stycznia, 2025, 21:14W przypadku muzyki pop raczej działa to w jedną stronę. Gwiazdy w USA znane są w Europie, te z Europy w Stanach niekoniecznie. Nie dotyczy gwiazd country 😉 I Rush. To kanadyjski zespół często uważany za jeden z największych rockowych bandów ever (w jednym z zestawień na które ostatnio trafiłem był bodajże na 3 miejscu). U nas jednak popularny i ceniony był dużo mniej.
Jeśli chodzi o Robbiego, to też tak właśnie bylo. Zresztą o Take That, w którym przecież zaczynał, w USA też mało kto słyszał.
W przypadku muzyki pop raczej działa to w jedną stronę. Gwiazdy w USA znane są w Europie, te z Europy w Stanach niekoniecznie. Nie dotyczy gwiazd country 😉 I Rush. To kanadyjski zespół często uważany za jeden z największych rockowych bandów ever (w jednym z zestawień na które ostatnio trafiłem był bodajże na 3 miejscu). U nas jednak popularny i ceniony był dużo mniej.
Jeśli chodzi o Robbiego, to też tak właśnie bylo. Zresztą o Take That, w którym przecież zaczynał, w USA też mało kto słyszał.
Cytat z robgordon data 12 stycznia, 2025, 21:15Cytat z Marek Pilarski data styczeń 12, 2025, 21:07W ogóle z tym utworem, a raczej teledyskiem, związana jest zabawna historia pisania na telefonie komórkowym wiadomości tekstowej przy pomocy Excela
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/nelly-kelly-rowland-dilemma-music-video-spreadhsheet-phone-a7442351.html
Ten temat wraca jak bumerang od lat 😉
Cytat z Marek Pilarski data styczeń 12, 2025, 21:07W ogóle z tym utworem, a raczej teledyskiem, związana jest zabawna historia pisania na telefonie komórkowym wiadomości tekstowej przy pomocy Excela
Ten temat wraca jak bumerang od lat 😉
Cytat z Szaman data 12 stycznia, 2025, 21:18Cytat z robgordon data styczeń 12, 2025, 21:14W przypadku muzyki pop raczej działa to w jedną stronę. Gwiazdy w USA znane są w Europie, te z Europy w Stanach niekoniecznie. Nie dotyczy gwiazd country
I Rush. To kanadyjski zespół często uważany za jeden z największych rockowych bandów ever (w jednym z zestawień na które ostatnio trafiłem był bodajże na 3 miejscu). U nas jednak popularny i ceniony był dużo mniej.
Mam wrażenie, że u nas nigdy nie był zbyt popularny ten rodzaj wokalu jaki ma Geddy Lee. A Rush to świetny przykład w tej dyskusji. Kanada to ogólnie kopalnia artystów popularnych w ich bańce.
Cytat z robgordon data styczeń 12, 2025, 21:14W przypadku muzyki pop raczej działa to w jedną stronę. Gwiazdy w USA znane są w Europie, te z Europy w Stanach niekoniecznie. Nie dotyczy gwiazd country
I Rush. To kanadyjski zespół często uważany za jeden z największych rockowych bandów ever (w jednym z zestawień na które ostatnio trafiłem był bodajże na 3 miejscu). U nas jednak popularny i ceniony był dużo mniej.
Mam wrażenie, że u nas nigdy nie był zbyt popularny ten rodzaj wokalu jaki ma Geddy Lee. A Rush to świetny przykład w tej dyskusji. Kanada to ogólnie kopalnia artystów popularnych w ich bańce.
Cytat z Ernest Kubica data 12 stycznia, 2025, 21:32ale przez tą jedną piosenkę nie wypełniłby u nas nawet Stodoły, a film o nim obejrzałoby 5 tys. widzów
Nikt nie przyszedł na Toten Hosen? Nawet fani Ich Troje?
ale przez tą jedną piosenkę nie wypełniłby u nas nawet Stodoły, a film o nim obejrzałoby 5 tys. widzów
Nikt nie przyszedł na Toten Hosen? Nawet fani Ich Troje?
Cytat z Szaman data 12 stycznia, 2025, 21:56Oj chyba przesadzili z prognozą
https://deadline.com/2025/01/captain-america-brave-new-world-box-office-projection-1236254234/
Oj chyba przesadzili z prognozą
https://deadline.com/2025/01/captain-america-brave-new-world-box-office-projection-1236254234/