aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 85 of 90Next

Na RT oceny recenzentów jak na razie przeciętne, ale widzów za to całkiem dobre.

Kolejny cios w policzek Jennifer Lopez. 900 tys$ z weekendu dla jej nowego filmu kosztującego 35 mln$.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/8/kiss-of-the-spider-woman

Z kolei OBAA wraca od piątku na jeden seans do IMAXa we Wrocławiu. Chyba mam plan na sobotę. 🙂

Jeśli masz to łyknij coś na chorobę lokomocyjną w ramach przygotowania do sekwencji finałowej 🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Na szczęście nie mam (choroby lokomocyjnej). 🙂

Tymczasem w Polsce Tron: Ares wystartował dopiero na piątym miejscu. 😛

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2025-10-15-213719.png

Kiss of the Spider Woman, najnowszy flop w dorobku Jennifer Lopez (ten na potrzeby którego w kampanii reklamowej udaje, że ma musicalowy głos) zadebiutował tydzień temu na 12. miejscu z oszałamiającym wynikiem $891 tys. na otwarcie.

W drugi weekend 19. miejsce, 82,4% spadku, $156,6 tys. i średnia $211 (słownie: dwieście jedenaście dolarów) na kino.

To daje mu 17. miejsce na liście największych spadków w drugi weekend w historii, tym samym Gigli (-81,9%) z Lopez i Affleckiem przesuwa się na 23. pozycję 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

https://www.worldofreel.com/blog/2025/11/1/october-box-office-hit-near-30-year-low-worst-numbers-since-1997

Tragiczny październik w amerykańskich kinach.

Nowy Jim Carrey y'all heh

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nevermind, już nieaktualne. Ale był dłużej nowym Jimem Carrey niż Trzaskowski prezydentem Polski. 😉

Dodane pliki:
  • Screenshot_20251103-233641_Chrome.jpg
Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Straszne były te nagłówki. Przypomnę, że wspomniane filmy Jima to Ace Ventura, Maska, Głupi i głupszy. A teraz porównajcie to z "przebojami" Thamesa

Nie wiem kto to i nawet nie umiałbym powiedzieć że w Smoku i Telefonie grał ten sam aktor, tak bardzo ma nijaką twarz.

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman
Cytat z Marek Pilarski data listopad 3, 2025, 23:34

Nowy Jim Carrey y'all heh

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1985108190430650784?t=JsBLQQlm6u5vSsJGXjI8Tw&s=19

Według Dana Murrella to bullshit:

2021, Zendaya: Space Jam: A New Legacy, Dune, Spider-Man: No Way Home

2019, Samuel L. Jackson: Glass, Captain Marvel, Spider-Man: No Way Home

2013, Dwayne Johnson: G.I. Joe: Retaliation, Pain & Gain, Fast & Furious 6

2008, Robert Downey Jr.: Iron Man, The Incredible Hulk (scena bonusowa), Tropic Thunder

2008, Samuel L. Jackson: Iron Man (scena bonusowa), Jumper, Lakeview Terrace

2002, Samuel L. Jackson: Changing Lanes, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, XxX

Im niby chodziło o rolę pierwszoplanową, ale i tak wygląda to na wrzutkę jego agenta. A racja z tym, że gość jest totalnie nijaki, wczoraj dopiero zorientowałem się, że w Telefonie i Smoku gra ten sam chłopak. A widziałem go przecież na wielu zdjęciach wokół castingu do Smoka, a Telefon oglądałem.

Cytat z Szaman data listopad 4, 2025, 19:29

racja z tym, że gość jest totalnie nijaki

To jest w Hollywood teraz ogólnie problem, aktorzy charakterystyczni i legendy są już albo na emeryturze, albo nie żyją a na ich miejsce nie pojawia się w zasadzie nikt nowy. Obejrzałem niedawno, w końcu, po raz pierwszy, The Great Escape i Guns of Navarone (muszę się zebrać i w końcu napisać opinię) i obsady tam rozsadzają wręcz ekran prezencją i charyzmą.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wydaje mi się że to szerszy trend. Charyzma dziś nie jest w cenie. W muzyce przecież jest podobnie. Wyrazistych postaci jak na lekarstwo. Kiedyś Królową Popu była Madonna, dziś Taylor Swift. O muzyce rockowej nawet nie ma co wspominać. Dotyczy to również innych aspektów, np. kolorystyki. Królują szarości. Czy na ekranach kin, czy na drogach i parkingach. Nie bierze się to z niczego.

5 mln$ dla Predatora z przedpremierowych.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/11/7/predator-badlands-nabs-5m-in-thursday-previews

PreviousPage 85 of 90Next