BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Marek Pilarski data 31 stycznia, 2026, 18:50Melania w sumie nie tak źle 😛
http://twitter.com/Luiz_Fernando_J/status/2017622183472714066?s=20
Melania w sumie nie tak źle 😛
After a disappointing debut with #Mercy last weekend, #AmazonMGM is back at US #BoxOffice arena trying to pull a win within the documentary genre with #Melania, after the First Lady’s doc surprises grossing STRONG 2.9M on FRI over 1.778 theatres, BIGGEST Opening Day for the genre… pic.twitter.com/1MGEZXTjFt
— Luiz Fernando (@Luiz_Fernando_J) January 31, 2026
Cytat z Szaman data 31 stycznia, 2026, 19:35Tak naprawdę bardzo dobrze, gdyby nie absurdalny budżet. Podobno 75 mln, ale coś mi się nie chce wierzyć. Już nawet nie chce mi się dyskutować o tym, po co to wprowadzać do kin. Ale też nie jestem naiwny, wiadomo, że aby prętem uderzać w klatkę jednych, a mobilizować drugich.
Tak naprawdę bardzo dobrze, gdyby nie absurdalny budżet. Podobno 75 mln, ale coś mi się nie chce wierzyć. Już nawet nie chce mi się dyskutować o tym, po co to wprowadzać do kin. Ale też nie jestem naiwny, wiadomo, że aby prętem uderzać w klatkę jednych, a mobilizować drugich.
Cytat z Marek Pilarski data 1 lutego, 2026, 13:43Dobre wiadomości, @szaman
http://twitter.com/i/status/2017805205044072767
Dobre wiadomości, @szaman
Excellent Saturday and $20m+ opening weekend for Sam Rami's #SendHelp from @20thcentury. With fantastic WOM, should play strong for weeks. Big win heading into February. pic.twitter.com/B0jEYbTELh
— EmpireCity Box Office (@EmpireCityBO) February 1, 2026
Cytat z Mierzwiak data 1 lutego, 2026, 14:04Super, to taki film który kiedyś spokojnie dobiłby w USA do $100M. Może z odpowiednimi nogami i tu się uda?
Tymczasem niskobudżetowy i niezależny Iron Lung z otwarciem $18M. Nie jestem pewien czy kino to odpowiednie miejsce na takie ekspertmenty które z typowo rozumianym filmem mają stosunkowo mało wspólnego (o takim Skinamarink nie wspominając) niemniej sukces imponujący i należą się gratulacje.
Super, to taki film który kiedyś spokojnie dobiłby w USA do $100M. Może z odpowiednimi nogami i tu się uda?
Tymczasem niskobudżetowy i niezależny Iron Lung z otwarciem $18M. Nie jestem pewien czy kino to odpowiednie miejsce na takie ekspertmenty które z typowo rozumianym filmem mają stosunkowo mało wspólnego (o takim Skinamarink nie wspominając) niemniej sukces imponujący i należą się gratulacje.
Cytat z Szaman data 1 lutego, 2026, 20:11(Jeszcze) Nie pokochałem Send Help, więc jego sukces uważam po prostu za miłe wydarzenie.
(Jeszcze) Nie pokochałem Send Help, więc jego sukces uważam po prostu za miłe wydarzenie.