BO Polska
Cytat z Marek Pilarski data 6 kwietnia, 2025, 17:13Nie mam TVN24, ale może będzie specjalne wydanie Faktów na TVN? 😛
Nie mam TVN24, ale może będzie specjalne wydanie Faktów na TVN? 😛
Cytat z robgordon data 6 kwietnia, 2025, 18:02Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?
Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 18:03Nie za wcześnie podali ten wynik? Poprawka może być efektowniejsza, a dotrze do mniejszej liczby osób. Ciekawe jak czują się redaktorzy wielkiej stacji omawiając z entuzjazmem wynik tak tandetnie wyglądającego filmu.
Nie za wcześnie podali ten wynik? Poprawka może być efektowniejsza, a dotrze do mniejszej liczby osób. Ciekawe jak czują się redaktorzy wielkiej stacji omawiając z entuzjazmem wynik tak tandetnie wyglądającego filmu.
Cytat z Marek Pilarski data 6 kwietnia, 2025, 18:35Zawsze tak podają te wyniki. 😛
Zawsze tak podają te wyniki. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 6 kwietnia, 2025, 18:36Cytat z robgordon data kwiecień 6, 2025, 18:02Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?
Różnie. Podział jest bodajże mniej więcej taki, że w anglosaskich przychody, w większości innych widownia.
Cytat z robgordon data kwiecień 6, 2025, 18:02Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?
Różnie. Podział jest bodajże mniej więcej taki, że w anglosaskich przychody, w większości innych widownia.
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 18:42Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 6, 2025, 18:35Zawsze tak podają te wyniki.
Chodziło mi o polski oddział Warnera. Nie podają takich wyników zwykle w poniedziałek po południu?
Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 6, 2025, 18:35Zawsze tak podają te wyniki.
Chodziło mi o polski oddział Warnera. Nie podają takich wyników zwykle w poniedziałek po południu?
Cytat z Marek Pilarski data 6 kwietnia, 2025, 18:44Aha, w sensie te 850 tys.? Tak, nietypowa zagrywka. Ale pewnie może też miała posłużyć jako reklama, choć nie wiem, na ile byłaby ona efektywna.
Aha, w sensie te 850 tys.? Tak, nietypowa zagrywka. Ale pewnie może też miała posłużyć jako reklama, choć nie wiem, na ile byłaby ona efektywna.
Cytat z Janko data 6 kwietnia, 2025, 19:20Cytat z Janko data marzec 16, 2025, 23:07Co do Minecrafta też nie zdziwię się się jak osiągnie sukces kasowy. Raz że potężna marka, dwa że popularna wśród dzieciaków, a ci często nie są wybredni więc...
Jak widać ja też tego się spodziewałem, więc nie zdziwiłem się gdy na moim seansie z napisami sala była zapchana pod korek. Nie zdziwiłem się też okazjonalnym gromkim brawom przy okazji kluczowych scen, kwestii.
Cytat z Janko data marzec 16, 2025, 23:07Co do Minecrafta też nie zdziwię się się jak osiągnie sukces kasowy. Raz że potężna marka, dwa że popularna wśród dzieciaków, a ci często nie są wybredni więc...
Jak widać ja też tego się spodziewałem, więc nie zdziwiłem się gdy na moim seansie z napisami sala była zapchana pod korek. Nie zdziwiłem się też okazjonalnym gromkim brawom przy okazji kluczowych scen, kwestii.
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 19:23Ale to jednak strasznie żenujące, że Jack Black wymawia jakąś nazwę (Steve, to z kurczakiem) i już tłum zaczyna skandować. To teraz nie dziwię się, że w normalniejszych filmach mamy tak żałosne sceny, jak np. ta z suką w Alien: Romulus. Widocznie wystarczy rzucić hasełko, to są easter eggi z których cieszy się blondyna z NY 🙂
Ale to jednak strasznie żenujące, że Jack Black wymawia jakąś nazwę (Steve, to z kurczakiem) i już tłum zaczyna skandować. To teraz nie dziwię się, że w normalniejszych filmach mamy tak żałosne sceny, jak np. ta z suką w Alien: Romulus. Widocznie wystarczy rzucić hasełko, to są easter eggi z których cieszy się blondyna z NY 🙂
Cytat z Mierzwiak data 6 kwietnia, 2025, 19:26No ale takie memiczne easter eggi dla dzieciaków to jednak co innego niż nowy Alien cytujący poprzednie (a chronologicznie kolejne) filmy.
Gracze Minecrafta dostali w końcu swój film i mają frajdę, fani Aliena - a przynajmniej ja nie - wcale nie prosili o takie rzeczy.
No ale takie memiczne easter eggi dla dzieciaków to jednak co innego niż nowy Alien cytujący poprzednie (a chronologicznie kolejne) filmy.
Gracze Minecrafta dostali w końcu swój film i mają frajdę, fani Aliena - a przynajmniej ja nie - wcale nie prosili o takie rzeczy.
Cytat z Marek Pilarski data 7 kwietnia, 2025, 13:23Szkoda, bo zabrakło niewiele. Nie mam pojęcia, jakiemu filmowi mogłoby się to udać..
Szkoda, bo zabrakło niewiele. Nie mam pojęcia, jakiemu filmowi mogłoby się to udać..
Cytat z Ernest Kubica data 7 kwietnia, 2025, 14:59Byłaby szansa, gdyby był to jakiś długi weekend - wolny piątek lub poniedziałek. W piątek byłoby więcej osób na porannych seansach, a przy wolnym poniedziałku więcej osób na niedzielnych wieczornych.
Trzeba poczekać na ekranizację Fortnite.
Byłaby szansa, gdyby był to jakiś długi weekend - wolny piątek lub poniedziałek. W piątek byłoby więcej osób na porannych seansach, a przy wolnym poniedziałku więcej osób na niedzielnych wieczornych.
Trzeba poczekać na ekranizację Fortnite.
Cytat z Szaman data 14 kwietnia, 2025, 15:02https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1911764106224267448?t=JyF0yUsuv3o8gM78y91rSQ&s=19
https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1911764106224267448?t=JyF0yUsuv3o8gM78y91rSQ&s=19
Cytat z Szaman data 16 kwietnia, 2025, 19:03https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1912554694947242465?t=mddWGpYzq1QivAS0pft5kg&s=19
https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1912554694947242465?t=mddWGpYzq1QivAS0pft5kg&s=19
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2025, 22:23Wielkanoc znów była słaba, ale jednak ogólnie ponad 100 tys. widzów i nowy rekord najlepszego pojedyńczego wyniku dla Minecraft. Grzesznicy tylko nieco ponad 10 tys. w piątek i sobotę.
Wielkanoc znów była słaba, ale jednak ogólnie ponad 100 tys. widzów i nowy rekord najlepszego pojedyńczego wyniku dla Minecraft. Grzesznicy tylko nieco ponad 10 tys. w piątek i sobotę.
Dodane pliki:
Cytat z Marek Pilarski data 28 kwietnia, 2025, 11:11Deadline podaje, że Polsce przychody Grzeszników miały wzrosnąć o 94%, więc wychodzi na to, że podczas drugiego weekendu mogło być nieco ponad 20 tys. widzów.
Deadline podaje, że Polsce przychody Grzeszników miały wzrosnąć o 94%, więc wychodzi na to, że podczas drugiego weekendu mogło być nieco ponad 20 tys. widzów.
Cytat z Marek Pilarski data 1 maja, 2025, 12:33http://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1917524112626352613
http://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1917524112626352613
Cytat z Ernest Kubica data 6 maja, 2025, 20:59Dopiero dzisiaj zauważyłem, że Minecraft wszedł w rekordowej liczbie kopii do kin - 607. Do tej pory najwięcej było 601.
Dopiero dzisiaj zauważyłem, że Minecraft wszedł w rekordowej liczbie kopii do kin - 607. Do tej pory najwięcej było 601.