aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 66 of 70Next

Nie mam TVN24, ale może będzie specjalne wydanie Faktów na TVN? 😛

Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?

Nie za wcześnie podali ten wynik? Poprawka może być efektowniejsza, a dotrze do mniejszej liczby osób. Ciekawe jak czują się redaktorzy wielkiej stacji omawiając z entuzjazmem wynik tak tandetnie wyglądającego filmu.

Zawsze tak podają te wyniki. 😛

Cytat z robgordon data kwiecień 6, 2025, 18:02

Mam pytanie. W USA wyniki podają w dolarach, u nas w widzach. Jak to wygląda w innych krajach?

Różnie. Podział jest bodajże mniej więcej taki, że w anglosaskich przychody, w większości innych widownia.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 6, 2025, 18:35

Zawsze tak podają te wyniki. 😛

Chodziło mi o polski oddział Warnera. Nie podają takich wyników zwykle w poniedziałek po południu?

Aha, w sensie te 850 tys.? Tak, nietypowa zagrywka. Ale pewnie może też miała posłużyć jako reklama, choć nie wiem, na ile byłaby ona efektywna.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Janko data marzec 16, 2025, 23:07

Co do Minecrafta też nie zdziwię się się jak osiągnie sukces kasowy. Raz że potężna marka, dwa że popularna wśród dzieciaków, a ci często nie są wybredni więc...

Jak widać ja też tego się spodziewałem, więc nie zdziwiłem się gdy na moim seansie z napisami sala była zapchana pod korek. Nie zdziwiłem się też okazjonalnym gromkim brawom przy okazji kluczowych scen, kwestii.

Ale to jednak strasznie żenujące, że Jack Black wymawia jakąś nazwę (Steve, to z kurczakiem) i już tłum zaczyna skandować. To teraz nie dziwię się, że w normalniejszych filmach mamy tak żałosne sceny, jak np. ta z suką w Alien: Romulus. Widocznie wystarczy rzucić hasełko, to są easter eggi z których cieszy się blondyna z NY 🙂

No ale takie memiczne easter eggi dla dzieciaków to jednak co innego niż nowy Alien cytujący poprzednie (a chronologicznie kolejne) filmy.

Gracze Minecrafta dostali w końcu swój film i mają frajdę, fani Aliena - a przynajmniej ja nie - wcale nie prosili o takie rzeczy.

Ok, może przesadziłem, bo chciałem za bardzo dopiec nielubianej scenie 🙂

978 tys widzów. Trochę szkoda tego miliona.

Szkoda, bo zabrakło niewiele. Nie mam pojęcia, jakiemu filmowi mogłoby się to udać..

Byłaby szansa, gdyby był to jakiś długi weekend - wolny piątek lub poniedziałek. W piątek byłoby więcej osób na porannych seansach, a przy wolnym poniedziałku więcej osób na niedzielnych wieczornych.

Trzeba poczekać na ekranizację Fortnite.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1911764106224267448?t=JyF0yUsuv3o8gM78y91rSQ&s=19

https://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1912554694947242465?t=mddWGpYzq1QivAS0pft5kg&s=19

Wielkanoc znów była słaba, ale jednak ogólnie ponad 100 tys. widzów i nowy rekord najlepszego pojedyńczego wyniku dla Minecraft. Grzesznicy tylko nieco ponad 10 tys. w piątek i sobotę.

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2025-04-23-232208.png
Szaman has reacted to this post.
Szaman

Deadline podaje, że Polsce przychody Grzeszników miały wzrosnąć o 94%, więc wychodzi na to, że podczas drugiego weekendu mogło być nieco ponad 20 tys. widzów.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

http://twitter.com/BoxOfficeRaport/status/1917524112626352613

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dopiero dzisiaj zauważyłem, że Minecraft wszedł w rekordowej liczbie kopii do kin - 607. Do tej pory najwięcej było 601.

PreviousPage 66 of 70Next