aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 103 of 106Next

Komiksowy horror kojarzący się z odcinkiem animowanego Batmana, którego każdy widz zapamiętał z dzieciństwa. Więc niby powinno budzić choć trochę entuzjazmu. Ale jakieś to nijakie.

Sam tytuł to za mało by przywołać takie wspomnienia:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Chyba odbijam się od współczesnych kampanii reklamowych. Dla mnie już w teaserze powinno być coś co sprawi, że zacznę odliczać dni w kalendarzu. A z taką nudną rozbiegówką zetknie się pewnie większość widzów. Byle jakie plakaty, byle jakie zdjęcia promocyjne, dwa pierwsze zwiastuny pogrążone w celibacie, a potem zdziwienie, że ludzie nie ekscytują się kampaniami jak kiedyś. No jak ich główne pomysły to, "niech pójdzie próbować ostrego sosu i niech to się stanie viralem", to nic dziwnego.

Latarnie zaświecą 16 sierpnia

Chłop powinien dziękować losowi za szybki internet. Nie kojarzę drugiego aktora, który tak bardzo dorobiłby się dzięki drugiemu życiu klasyka sprzed 30 lat.

Bardzo zachęcające zdjęcie promocyjne! 😀 Tak, tak, wiem, że taka ma być ta wersja bohaterki, ale czy zawsze granie na przekór oczekiwaniom oznacza sukces?

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Czyli kolejny twór gunnopodobny?

Mierzwiak

Szampan którym będę świętować upadek tego syfu stworzonego przez Gunna już się mrozi.

Już Supergirl będzie sygnałem? Ja tam mam bardziej pesymistyczne przeczucie, wydaje mi się, że Superman mocno trafił do ludzi urodzonych po roku 2000. Nie mam na to żadnych badań, po prostu z tego co rozglądam się po internecie 🙂 Żeby tak nie było, że żadnej klęski nie będzie i to stanie się dla współczesnych młodych ludzi ich własnym MCU z lat 10-tych.

Cytat z Szaman data 9 maja, 2026, 16:12

Żeby tak nie było, że żadnej klęski nie będzie i to stanie się dla współczesnych młodych ludzi ich własnym MCU z lat 10-tych.

Może, ale kulturowo? MCU swego czasu jarali się "wszyscy" a kolejne premiery były wyczekiwanym wydarzeniem, a kto jara się dzisiaj DC? Kto czeka na sequel Supermana?

MCU tworzyło nam nowe gwiazdy a kogo stworzył film Gunna? Nazwiska Corensweta i Brosnahan są dzisiaj zimne niczym klimat w filmach Finchera.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

PS. Wiem że to sprany zarzut i czepiałem się go przy Avatarze ale tam "nikt o tym filmie nie mówi" rekompensował box office. Superman miał szczęście przekroczyć $600M na świecie ale poza USA zebrał zaledwie $264,5M. Jak to wróży na przyszłość?

Supergirl powie bardzo dużo, jest promowana praktycznie jako bliźniaczy spin-off. Sądzę, że Superman jest tak mocny w Ameryce, że obok Spider-Mana i Batmana każda jego kolejna generacja będzie budzić początkowe zainteresowanie. Na innych kontynentach dalej jest mocniejszy niż jakiś Ant-Man, ale moim zdaniem tylko Spider-Man jest tak kochany, że nigdy nie podda się komiksowej fatydze.

Mierzwiak

Brian Tyree Henry w Batmanie 2

https://www.worldofreel.com/blog/2026/5/14/0mqiu32qriuctmxoj8e2fftbshwgjz

Lobo na nowym plakacie

Zawsze irytowało mnie gdy ludzie mylili grafiki promocyjne przeznaczone na płatki śniadaniowe itp. z faktycznymi plakatami. Teraz już nie ma między nimi różnicy.

Swoją drogą to tylko ja żyjący w swojej bańce czy nikogo, ale to absolutnie nikogo nie obchodzi kinowy debiut Lobo? Pamiętacie jak głośno było o Deadpoolu i jaki był odzew fanów? Teraz słyszę wyłącznie ogłuszającą ciszę.

Nikogo. Głównie dlatego, że Lobo obchodzi starych facetów pamiętających go z lat 90-tych, a został wsadzony do filmu dla ich córek. Kiedyś marzeniem internetu była brutalna ekranizacja z Momoą, został Momoa.

Mierzwiak

PreviousPage 103 of 106Next