DC Universe
Cytat z Mierzwiak data 20 kwietnia, 2025, 18:34Cytat z Szaman data kwiecień 19, 2025, 13:21Nowa grafika
Koszmar, koszmar, koszmar.
Ten kostium marszczy się i wygląda jakby był z grubaśnego, niewygodnego materiału, tymczasem Brandon Routh:
Cytat z Szaman data kwiecień 19, 2025, 13:21Nowa grafika
Koszmar, koszmar, koszmar.
Ten kostium marszczy się i wygląda jakby był z grubaśnego, niewygodnego materiału, tymczasem Brandon Routh:

Cytat z Szaman data 20 kwietnia, 2025, 18:40Zgadzam się. Chcieli czegoś nowego i przedobrzyli. Przypomina mi to sytuację z kostiumem Spider-Mana Garfielda, tam też eksperymentowali z materiałem i wyszła im taka "piłka do kosza" do której przekonałem się dopiero po latach. Założenia były podobne, zróbmy coś bardziej roboczego, przyziemnego, mniej "rajstopowego".
Zgadzam się. Chcieli czegoś nowego i przedobrzyli. Przypomina mi to sytuację z kostiumem Spider-Mana Garfielda, tam też eksperymentowali z materiałem i wyszła im taka "piłka do kosza" do której przekonałem się dopiero po latach. Założenia były podobne, zróbmy coś bardziej roboczego, przyziemnego, mniej "rajstopowego".
Cytat z Szaman data 20 kwietnia, 2025, 18:44Ps. Brandon Routh wygląda niesamowicie retro-elegancko ze swoim odcieniem czerwonego i bardzo umiarkowanym emblematem na klacie. Może się to podobać, albo nie, ale chyba nikt nie odmówi pewnej wykwintności. Z kostiumem Davida mam tylko familijno-robotnicze skojarzenia, jeszcze na dokładkę ma ten "niebieski kołnierzyk" 🙂
Ps. Brandon Routh wygląda niesamowicie retro-elegancko ze swoim odcieniem czerwonego i bardzo umiarkowanym emblematem na klacie. Może się to podobać, albo nie, ale chyba nikt nie odmówi pewnej wykwintności. Z kostiumem Davida mam tylko familijno-robotnicze skojarzenia, jeszcze na dokładkę ma ten "niebieski kołnierzyk" 🙂
Cytat z Mierzwiak data 20 kwietnia, 2025, 18:47Swoją drogą muszę wrócić do tego filmu. Darzę go nienawiścią ale załączają mi się ostatnio wobec pewnych tytułów dość dziwne emocje łączące nostalgię i chęć szukania pozytywów tam, gdzie dałem dojść do głosu przede wszystkim swojej mocno krytycznej stronie.
Swoją drogą muszę wrócić do tego filmu. Darzę go nienawiścią ale załączają mi się ostatnio wobec pewnych tytułów dość dziwne emocje łączące nostalgię i chęć szukania pozytywów tam, gdzie dałem dojść do głosu przede wszystkim swojej mocno krytycznej stronie.
Cytat z Szaman data 20 kwietnia, 2025, 18:48Zapamiętałem go jako piekielnie nudnego i podchodzącego na klęczkach do pierwszych dwóch Supermanów.
Zapamiętałem go jako piekielnie nudnego i podchodzącego na klęczkach do pierwszych dwóch Supermanów.
Cytat z Juby data 20 kwietnia, 2025, 21:15Zerknijcie na Supermana powyżej, a potem na Corensweta. Niby fizycznie pasuje, niby wszystko się zgadza, ale autentycznie bardziej pasuje mi na Bizzarro niż na Człowieka ze stali. Pisałem to już po Twisterach - z twarzy jest takim gnojkiem w stylu Flasha Thompsona, nie Clarkiem Kentem.
Zerknijcie na Supermana powyżej, a potem na Corensweta. Niby fizycznie pasuje, niby wszystko się zgadza, ale autentycznie bardziej pasuje mi na Bizzarro niż na Człowieka ze stali. Pisałem to już po Twisterach - z twarzy jest takim gnojkiem w stylu Flasha Thompsona, nie Clarkiem Kentem.
Cytat z Szaman data 20 kwietnia, 2025, 21:21Nie, no aż tak to nie. W Pearl miał pewien staroświecki urok, w The Greatest Hits był zupełnie zwyczajnym kolesiem, a w Twisters nie było tak źle jak piszesz. Wydaje mi się, że jego największym atutem jest głos.
Nie, no aż tak to nie. W Pearl miał pewien staroświecki urok, w The Greatest Hits był zupełnie zwyczajnym kolesiem, a w Twisters nie było tak źle jak piszesz. Wydaje mi się, że jego największym atutem jest głos.
Cytat z Mierzwiak data 20 kwietnia, 2025, 22:41Spoiler na temat finałowego przeciwnika w Supermanie:
https://comicbookmovie.com/superman/superman-rumor-claims-to-reveal-the-movies-final-boss---possible-spoilers-a218830
Podpowiedź: MCU ma z tym problem od 2008 roku.
Spoiler na temat finałowego przeciwnika w Supermanie:
Podpowiedź: MCU ma z tym problem od 2008 roku.
Cytat z Mierzwiak data 21 kwietnia, 2025, 21:02W trosce o siebie muszę poprosić o niewklejanie więcej tego szkaradztwa ewentualnie ukrywanie w spoilerze ze stosownym ostrzeżeniem 😛
W trosce o siebie muszę poprosić o niewklejanie więcej tego szkaradztwa ewentualnie ukrywanie w spoilerze ze stosownym ostrzeżeniem 😛
Cytat z Juby data 24 kwietnia, 2025, 07:35Wczoraj wieczorem pierwszy raz widziałem fragmenty z \upermana Gunna (przed seansem Zemsty Sithów w CinemaCity puszczają pierwszy trailer). Nie wyglądało to źle, ale nie dostrzegłem w tym także niczego, bez czego nie mógłbym żyć. Kostiumy i fryzury postaci (Guy Gardner, ewidentnie farbowany Clark Kent z pudlem na głowie), które na fotkach z planu wyglądały tragicznie na oficjalnych ujęciach prezentują się... równie tragicznie. Efekty komputerowe takie sobie, a wykorzystanie muzyki Williamsa, od której WB nie chce się uwolnić - choć Zimmer udowodnił, że się da - bardzo słabe.
Hype: 0,0
Wczoraj wieczorem pierwszy raz widziałem fragmenty z \upermana Gunna (przed seansem Zemsty Sithów w CinemaCity puszczają pierwszy trailer). Nie wyglądało to źle, ale nie dostrzegłem w tym także niczego, bez czego nie mógłbym żyć. Kostiumy i fryzury postaci (Guy Gardner, ewidentnie farbowany Clark Kent z pudlem na głowie), które na fotkach z planu wyglądały tragicznie na oficjalnych ujęciach prezentują się... równie tragicznie. Efekty komputerowe takie sobie, a wykorzystanie muzyki Williamsa, od której WB nie chce się uwolnić - choć Zimmer udowodnił, że się da - bardzo słabe.
Hype: 0,0
Cytat z Szaman data 1 maja, 2025, 20:44Wygląda na to, że Clayface również ma kłopoty. Sneider podaje, że Flanagan wybrał serialową Carrie zamiast dalszych prac nad scenariuszem. Jest nowy, jeszcze nieujawniony scenarzysta.
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/1/mike-flanagan-replaced-on-clayface-new-writer-hired-for-rewrites
Wygląda na to, że Clayface również ma kłopoty. Sneider podaje, że Flanagan wybrał serialową Carrie zamiast dalszych prac nad scenariuszem. Jest nowy, jeszcze nieujawniony scenarzysta.
Cytat z Mierzwiak data 1 maja, 2025, 21:07To tyle z marketingowej szopki i reklamowania projektu jego nazwiskiem.
To tyle z marketingowej szopki i reklamowania projektu jego nazwiskiem.
Cytat z Szaman data 6 maja, 2025, 22:08Nowy scenarzysta Clayface'a
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1919848614764978529?t=57QntHt-Vcf3v5H4DkVU4g&s=19
Nowy scenarzysta Clayface'a
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1919848614764978529?t=57QntHt-Vcf3v5H4DkVU4g&s=19