DC Universe
Cytat z Mierzwiak data 15 sierpnia, 2025, 16:59Swoją drogą zaskakująco mało zostało mi w głowie z tego filmu, jest on chyba jednak zbyt sztucznym, wykalkulowanym tworem w którym Gunn odhacza swoje The Best Of z MCU, ale jakoś brakuje w tym szczerości Strażników galatyki; no chyba że tam też jej nie było, tylko wtedy lepiej wyszło mu udawanie, że jest inaczej.
Ugh, to jest jeszcze gorsze niż zapamiętałem:
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1956346910379270351
Swoją drogą zaskakująco mało zostało mi w głowie z tego filmu, jest on chyba jednak zbyt sztucznym, wykalkulowanym tworem w którym Gunn odhacza swoje The Best Of z MCU, ale jakoś brakuje w tym szczerości Strażników galatyki; no chyba że tam też jej nie było, tylko wtedy lepiej wyszło mu udawanie, że jest inaczej.
Ugh, to jest jeszcze gorsze niż zapamiętałem:
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1956346910379270351
Cytat z Szaman data 15 sierpnia, 2025, 19:31Sądząc po lipcowych opiniach widzów wstawili dwa, ukochane momenty. Niech małpy wstawią 🙂
Sądząc po lipcowych opiniach widzów wstawili dwa, ukochane momenty. Niech małpy wstawią 🙂
Cytat z Mierzwiak data 20 sierpnia, 2025, 11:57https://comicbookmovie.com/dc-studios/james-gunn-says-the-dcu-is-ruled-by-3-groups-metahumans-the-government-giant-firms-like-wayne-enterprises-a223414
Nabawiłem się czegoś w rodzaju alergii na wywiady z Gunnem, nie rozumiem czemu on o tym wszystkim opowiada i po co. Na dzień dzisiejszy mamy zaledwie jeden serial animowany którego nikt nie oglądał i jeden film kinowy, a facet snuje opowieści jak sprzedawca cwaniaczek, który obiecuje klientom cuda niewidy a pod ladą ma tylko kilka podróbek roleksów i koszulek Nike.
Nabawiłem się czegoś w rodzaju alergii na wywiady z Gunnem, nie rozumiem czemu on o tym wszystkim opowiada i po co. Na dzień dzisiejszy mamy zaledwie jeden serial animowany którego nikt nie oglądał i jeden film kinowy, a facet snuje opowieści jak sprzedawca cwaniaczek, który obiecuje klientom cuda niewidy a pod ladą ma tylko kilka podróbek roleksów i koszulek Nike.
Cytat z Mierzwiak data 22 sierpnia, 2025, 17:49Ciekawe co James nam obwieści jeśli kolejny Superfilm zarobi mniej.
https://www.worldofreel.com/blog/2025/8/22/cqa4c69jsrhgjqpt57votb91alcg53
Ciekawe co James nam obwieści jeśli kolejny Superfilm zarobi mniej.
https://www.worldofreel.com/blog/2025/8/22/cqa4c69jsrhgjqpt57votb91alcg53
Cytat z Szaman data 23 sierpnia, 2025, 19:44Peacemaker 2x01
Nie wiem, czy to Gunnowi humor się zmienił, czy to mi pamięć wyblakła. Niby jest wszystko w tym samym stylu, ale zupełnie nieśmieszne, przeciągnięte, blade i bez iskry. Przykładowo scena rozmowy kwalifikacyjnej dłużyła mi się w nieskończoność.
Słaba, nowa wersja czołówki mogłaby wskazywać, że po prostu Peacemaker był jednorazowo udanym żartem.
Na plus to, że mimo wszystko inny wymiar w którym spełnione są wszystkie marzenia głównego bohatera jest niezłym pomysłem na sezon. Gorzej, że jak na razie widać było tylko usilne próby połączenia z Supermanem (tym razem słabiutki Fillion) i podkręcania R-ki w ramach testowania cierpliwości wyższych od Gunna.
Peacemaker 2x01
Nie wiem, czy to Gunnowi humor się zmienił, czy to mi pamięć wyblakła. Niby jest wszystko w tym samym stylu, ale zupełnie nieśmieszne, przeciągnięte, blade i bez iskry. Przykładowo scena rozmowy kwalifikacyjnej dłużyła mi się w nieskończoność.
Słaba, nowa wersja czołówki mogłaby wskazywać, że po prostu Peacemaker był jednorazowo udanym żartem.
Na plus to, że mimo wszystko inny wymiar w którym spełnione są wszystkie marzenia głównego bohatera jest niezłym pomysłem na sezon. Gorzej, że jak na razie widać było tylko usilne próby połączenia z Supermanem (tym razem słabiutki Fillion) i podkręcania R-ki w ramach testowania cierpliwości wyższych od Gunna.
Cytat z Mierzwiak data 23 sierpnia, 2025, 20:28The Justice Gang Switch In PEACEMAKER Gets Explained By James Gunn
https://comicbookmovie.com/tv/dc/peacemaker/the-justice-gang-switch-in-peacemaker-gets-explained-by-james-gunn-a223474
The Justice Gang Switch In PEACEMAKER Gets Explained By James Gunn

Cytat z Szaman data 23 sierpnia, 2025, 20:54Zresztą można było to rozpisać zupełnie inaczej i Gang nie musiał być katalizatorem wydarzeń. Pionki były rozstawione, no ale przecież pękłby jakby tego wszystkiego nie połączył. Została mu jeszcze Viola Davis i jej córka, więc tym bardziej nie rozumiem tych fikołków, mogło sobie być stand alonem, sądzę, że w 2025 roku każdy poza Twitterem ma to centralnie gdzieś.
Zresztą można było to rozpisać zupełnie inaczej i Gang nie musiał być katalizatorem wydarzeń. Pionki były rozstawione, no ale przecież pękłby jakby tego wszystkiego nie połączył. Została mu jeszcze Viola Davis i jej córka, więc tym bardziej nie rozumiem tych fikołków, mogło sobie być stand alonem, sądzę, że w 2025 roku każdy poza Twitterem ma to centralnie gdzieś.
Cytat z Mierzwiak data 23 sierpnia, 2025, 21:00Według mnie Gunn jest nieprawdopodobnie zakompleksionym twórcą, totalnie niepewnym tego, co tworzy. Mam wrażenie że on jest w trybie 24-godzinnego tłumaczenia się z dokładnie wszystkiego, często na wszelki wypadek, innym razem jakby próbując usprawiedliwiać rzeczy które, no właśnie, ludzie raczej mają gdzieś, co zresztą w jednym wywiadzie sam powiedział.
No i jak się ma ta przyspieszona, cyfrowa premiera PG-13 widowiska ze słodkim psiakiem do R-rated serialu ze sceną biseksualnej orgii? Ten facet naprawdę uważa, że to jest ten sam target?
Według mnie Gunn jest nieprawdopodobnie zakompleksionym twórcą, totalnie niepewnym tego, co tworzy. Mam wrażenie że on jest w trybie 24-godzinnego tłumaczenia się z dokładnie wszystkiego, często na wszelki wypadek, innym razem jakby próbując usprawiedliwiać rzeczy które, no właśnie, ludzie raczej mają gdzieś, co zresztą w jednym wywiadzie sam powiedział.
No i jak się ma ta przyspieszona, cyfrowa premiera PG-13 widowiska ze słodkim psiakiem do R-rated serialu ze sceną biseksualnej orgii? Ten facet naprawdę uważa, że to jest ten sam target?
Cytat z Szaman data 23 sierpnia, 2025, 21:03Jakiś sens to ma, bo w wieku 14 lat sam bym Peacemakera po cichu oglądał 😀 Orgia, orgią, ale tam ewidentnie był
[spoiler title=""]
masturbujący się facet, nie wiem jak to przeszło. Znaczy w kinie byłoby od razu NC-17.
[/spoiler]
Jakiś sens to ma, bo w wieku 14 lat sam bym Peacemakera po cichu oglądał 😀 Orgia, orgią, ale tam ewidentnie był
masturbujący się facet, nie wiem jak to przeszło. Znaczy w kinie byłoby od razu NC-17.
Cytat z Mierzwiak data 23 sierpnia, 2025, 21:20Właśnie sprawdziłem tylko dlatego że wspomniałeś, samego sezonu oglądać nie zamierzam, muszę zdecydowanie odpocząć od Gunna.
Właśnie sprawdziłem tylko dlatego że wspomniałeś, samego sezonu oglądać nie zamierzam, muszę zdecydowanie odpocząć od Gunna.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2025, 17:48Superman na HBO Max 26 września.
https://filmozercy.com/wpis/superman-kiedy-na-hbo-max-i-netflix
Superman na HBO Max 26 września.
https://filmozercy.com/wpis/superman-kiedy-na-hbo-max-i-netflix
Cytat z Szaman data 30 sierpnia, 2025, 21:30Ale na razie cieniutki ten drugi sezon Peacemakera. Właściwie drugi odcinek powtórzył to co było w pierwszym, oprócz nawiązań do Supermana, bo tym razem były nawiązania do Suicide Squad 2. Humor całkiem wywietrzał, na nowych bohaterów nie da się patrzeć (najlepszy jest Frank Grillo, więc rozumiecie jak niska jest poprzeczka), a starzy są bardziej gburowatymi wersjami dawnych siebie. Tylko Stroma się trzyma, widocznie chłop jest niezniszczalny nawet w starciu z niesprzyjającymi warunkami pogodowymi.
A najlepsze, że dalej upieram się, że pomysł na sezon jest dobry, tylko wykonanie i rozpisanie jak na razie słabe.
Ale na razie cieniutki ten drugi sezon Peacemakera. Właściwie drugi odcinek powtórzył to co było w pierwszym, oprócz nawiązań do Supermana, bo tym razem były nawiązania do Suicide Squad 2. Humor całkiem wywietrzał, na nowych bohaterów nie da się patrzeć (najlepszy jest Frank Grillo, więc rozumiecie jak niska jest poprzeczka), a starzy są bardziej gburowatymi wersjami dawnych siebie. Tylko Stroma się trzyma, widocznie chłop jest niezniszczalny nawet w starciu z niesprzyjającymi warunkami pogodowymi.
A najlepsze, że dalej upieram się, że pomysł na sezon jest dobry, tylko wykonanie i rozpisanie jak na razie słabe.
Cytat z Janko data 31 sierpnia, 2025, 10:08A mi się podoba, choć niewątpliwie te 2 odcinki to raczej podbudowa pod to co będzie od trzeciego odcinka.
A mi się podoba, choć niewątpliwie te 2 odcinki to raczej podbudowa pod to co będzie od trzeciego odcinka.
Cytat z Mierzwiak data 3 września, 2025, 11:52Fragmenty tego filmu są dla mnie dzisiaj nie do zniesienia. Ałć!
https://youtu.be/JRwV83LNxPI?si=j2fpJevBuAYEco0R
Fragmenty tego filmu są dla mnie dzisiaj nie do zniesienia. Ałć!
Cytat z Szaman data 3 września, 2025, 11:59Coś czuję, że mocno straci na premierze domowej i pojawi się więcej ocen bliższych mojemu 3/10. Straszny kierunek dla ekranizacji komiksów.
Coś czuję, że mocno straci na premierze domowej i pojawi się więcej ocen bliższych mojemu 3/10. Straszny kierunek dla ekranizacji komiksów.