DC Universe
Cytat z Mierzwiak data 5 grudnia, 2025, 10:33https://twitter.com/ZackSnyderFilm/status/1996622562596417796
Gal Gadot shared her screen test with Ben Affleck for Batman v Superman:
"Twelve years ago today, I was cast as Wonder Woman. What a wild, life-changing ride with a character I love so much. I thought it would be fun to share my camera test with Ben — I watched it last night for… pic.twitter.com/m6YqCVsWew
— Zack Snyder Film (@ZackSnyderFilm) December 4, 2025
Cytat z Szaman data 5 grudnia, 2025, 15:33Wbrew mokrym snom fanbojów Netflix chyba wcale nie kocha już Snydera i ten wątek zupełnie bym odrzucił. Ale co dalej z Gunnem? Będzie oczekiwanie na choćby niewielkie potknięcie Supergirl i Supermana 2? Reszta idzie do zamrażarki na 1,5 roku? Nie chce mi się wierzyć, że Netflix pozostawi choćby serial o Jimmym Olsenie i jakieś inne niszowe pomysły Gunna.
Może też pozwalano mu w Warnerze na takie projekty tylko dla PR-u, bo góra dobrze wiedziała, że zwijają się do końca roku.
Wbrew mokrym snom fanbojów Netflix chyba wcale nie kocha już Snydera i ten wątek zupełnie bym odrzucił. Ale co dalej z Gunnem? Będzie oczekiwanie na choćby niewielkie potknięcie Supergirl i Supermana 2? Reszta idzie do zamrażarki na 1,5 roku? Nie chce mi się wierzyć, że Netflix pozostawi choćby serial o Jimmym Olsenie i jakieś inne niszowe pomysły Gunna.
Może też pozwalano mu w Warnerze na takie projekty tylko dla PR-u, bo góra dobrze wiedziała, że zwijają się do końca roku.
Cytat z Szaman data 6 grudnia, 2025, 22:01W czwartek pierwszy zwiastun Supergirl
https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/6/supergirl-trailer-on-thursday
W czwartek pierwszy zwiastun Supergirl
https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/6/supergirl-trailer-on-thursday
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2025, 22:56https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1997773488778543238?t=JjO7iSt55wEUKFZVixCAgQ&s=19
First teaser for ‘SUPERGIRL’
Trailer releases this week. pic.twitter.com/4fGsJkcsid
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 7, 2025
Cytat z Szaman data 10 grudnia, 2025, 16:23Wygląda na to, że Supergirl pojawi się już dzisiaj. To może oznaczać, że zwiastun Avengers: Doomsday rzeczywiście zadebiutuje w czwartek i musieli się od niego odsunąć.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1998770855996793268
Wygląda na to, że Supergirl pojawi się już dzisiaj. To może oznaczać, że zwiastun Avengers: Doomsday rzeczywiście zadebiutuje w czwartek i musieli się od niego odsunąć.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1998770855996793268
Cytat z Szaman data 10 grudnia, 2025, 18:07Bardzo fajny plakat. Mam do jutra naiwną nadzieję, że to będzie bardziej film Gillespiego, niż obecnego Gunna. Nie ma tam za wiele ciekawych rzeczy w jego filmografii, ale bardzo podobały mi się "Ja, Tonya", oraz "Lars i prawdziwa dziewczyna".
Bardzo fajny plakat. Mam do jutra naiwną nadzieję, że to będzie bardziej film Gillespiego, niż obecnego Gunna. Nie ma tam za wiele ciekawych rzeczy w jego filmografii, ale bardzo podobały mi się "Ja, Tonya", oraz "Lars i prawdziwa dziewczyna".
Cytat z Szaman data 10 grudnia, 2025, 19:22O jezu, na tysiąc procent ta jej nastoletnia pomocniczka będzie irytująca
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1998815560927461730
O jezu, na tysiąc procent ta jej nastoletnia pomocniczka będzie irytująca
New teaser for ‘SUPERGIRL’
Trailer releases tomorrow. pic.twitter.com/nzuC4nrjTd
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 10, 2025
Cytat z Mierzwiak data 11 grudnia, 2025, 07:31Wyluzowany bohater w płaszczu i słuchawkach, tego przecież jeszcze nie było! 🙂
Wyluzowany bohater w płaszczu i słuchawkach, tego przecież jeszcze nie było! 🙂

Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 18:07Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.
Czy tylko mnie irytuje ten cały Krypto? To już wolałem słodką wariację na jego temat obecną na kilka minut w serialu Superman i Lois. Ten pies jest po prostu irytujący, to jest jeden i ten sam gag obliczony na rechot 8-latków. Jak Flubber rozwalający gabinet Robina Williamsa.
Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.
Czy tylko mnie irytuje ten cały Krypto? To już wolałem słodką wariację na jego temat obecną na kilka minut w serialu Superman i Lois. Ten pies jest po prostu irytujący, to jest jeden i ten sam gag obliczony na rechot 8-latków. Jak Flubber rozwalający gabinet Robina Williamsa.
Cytat z Janko data 11 grudnia, 2025, 19:50Wygląda jak coś co widziałem jakieś 1528 razy. To, że jest tu Lobo dowiedziałem się z komentarzy, musiałem podczas tego ujęcia akurat zamrugać.
Wygląda jak coś co widziałem jakieś 1528 razy. To, że jest tu Lobo dowiedziałem się z komentarzy, musiałem podczas tego ujęcia akurat zamrugać.
Cytat z robgordon data 11 grudnia, 2025, 19:53Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 18:07Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.
No ale przecież zawsze pierwszy raz pokazują wyczekiwaną przez fanów postać tak krótko.
Dla mnie zwiastun spoko. Superman był OK, więc film o jego pyskatej kuzynce też chętnie zobaczę. Tak, wygląda jak spin-off o pobocznej postaci ze Strażników. Ale to przecież jest poboczna postać. WB już się wyprztykali z pierwszej ligi. Teraz Gunn musi sięgnąć do drugiego i trzeciego rzędu.
Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 18:07Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.
No ale przecież zawsze pierwszy raz pokazują wyczekiwaną przez fanów postać tak krótko.
Dla mnie zwiastun spoko. Superman był OK, więc film o jego pyskatej kuzynce też chętnie zobaczę. Tak, wygląda jak spin-off o pobocznej postaci ze Strażników. Ale to przecież jest poboczna postać. WB już się wyprztykali z pierwszej ligi. Teraz Gunn musi sięgnąć do drugiego i trzeciego rzędu.
Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 20:01Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.
Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.
Cytat z robgordon data 11 grudnia, 2025, 20:02Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 20:01Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.
Trzeba przyznać, że Krypton u Snydera był super.
Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 20:01Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.
Trzeba przyznać, że Krypton u Snydera był super.
Cytat z Marek Pilarski data 11 grudnia, 2025, 20:06James Gunn kazał nakręcić komuś innemu ekranizację komiksu DC w stylu jego GOTG, żeby nikt nie posądził go o autoplagiat. 😛
James Gunn kazał nakręcić komuś innemu ekranizację komiksu DC w stylu jego GOTG, żeby nikt nie posądził go o autoplagiat. 😛
Cytat z robgordon data 11 grudnia, 2025, 21:40OK, jest okazja żeby popuścić wodze fantazji. Netflix lub Skydance przejmuje WB. Zwalnia Gunna, kasuje wszystkie projekty, a filmy i seriale które już powstały wkłada do zamrażarki. Mianuje Was szefem kreatywnym DC Studios. Jakie filmy i seriale dostałyby od Was zielone światło? Kto się podejmie wyzwania?
OK, jest okazja żeby popuścić wodze fantazji. Netflix lub Skydance przejmuje WB. Zwalnia Gunna, kasuje wszystkie projekty, a filmy i seriale które już powstały wkłada do zamrażarki. Mianuje Was szefem kreatywnym DC Studios. Jakie filmy i seriale dostałyby od Was zielone światło? Kto się podejmie wyzwania?
Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 21:48Niestety za słabo znam się na komiksach. No co, mieliłbym znowu Batmana i Supermana? Plus nie do końca odnajduje się we współczesnym Hollywood, gdzie mam wrażenie, że wszystkie castingi odbywają się na podstawie seriali. Dziesiątek, setek, tysięcy seriali 🙂 Jak mam się ekscytować, jak już zupełnie wypadłem z orbity i widzę gościa pierwszy raz w życiu?
Nie lubię Supermana Gunna, nie lubię kierunku w którym to wszystko zmierza, ale chciałbym aby widzowie zdecydowali portfelem i opiniami przy kasach na Supermanie 2 i Supergirl. Lepsze to niż rewolucja dla rewolucji. Sam nie wiem, jak naprawdę został przyjęty Superman Gunna, czasami mam wrażenie, że sprawa rozbija się o oczekiwania względem lekkości, czasem o wiek odbiorcy.
Parę razy pisałem, że po obejrzeniu "Dżentelmena z rewolwerem", "Ghost Story", "Green Knight" i "Wydarzyło się w Teksasie" chciałbym obejrzeć Supermana od Davida Lowery'ego. Bo to jest ta mieszanka fantastyki, Południa i nostalgii. Ale w sumie, to po co? Plus podłamał mnie tym zwiastunem z Hathaway kilka dni temu 🙂
Niestety za słabo znam się na komiksach. No co, mieliłbym znowu Batmana i Supermana? Plus nie do końca odnajduje się we współczesnym Hollywood, gdzie mam wrażenie, że wszystkie castingi odbywają się na podstawie seriali. Dziesiątek, setek, tysięcy seriali 🙂 Jak mam się ekscytować, jak już zupełnie wypadłem z orbity i widzę gościa pierwszy raz w życiu?
Nie lubię Supermana Gunna, nie lubię kierunku w którym to wszystko zmierza, ale chciałbym aby widzowie zdecydowali portfelem i opiniami przy kasach na Supermanie 2 i Supergirl. Lepsze to niż rewolucja dla rewolucji. Sam nie wiem, jak naprawdę został przyjęty Superman Gunna, czasami mam wrażenie, że sprawa rozbija się o oczekiwania względem lekkości, czasem o wiek odbiorcy.
Parę razy pisałem, że po obejrzeniu "Dżentelmena z rewolwerem", "Ghost Story", "Green Knight" i "Wydarzyło się w Teksasie" chciałbym obejrzeć Supermana od Davida Lowery'ego. Bo to jest ta mieszanka fantastyki, Południa i nostalgii. Ale w sumie, to po co? Plus podłamał mnie tym zwiastunem z Hathaway kilka dni temu 🙂