aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 98 of 101Next

Wbrew mokrym snom fanbojów Netflix chyba wcale nie kocha już Snydera i ten wątek zupełnie bym odrzucił. Ale co dalej z Gunnem? Będzie oczekiwanie na choćby niewielkie potknięcie Supergirl i Supermana 2? Reszta idzie do zamrażarki na 1,5 roku? Nie chce mi się wierzyć, że Netflix pozostawi choćby serial o Jimmym Olsenie i jakieś inne niszowe pomysły Gunna.

Może też pozwalano mu w Warnerze na takie projekty tylko dla PR-u, bo góra dobrze wiedziała, że zwijają się do końca roku.

W czwartek pierwszy zwiastun Supergirl

https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/6/supergirl-trailer-on-thursday

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Wygląda na to, że Supergirl pojawi się już dzisiaj. To może oznaczać, że zwiastun Avengers: Doomsday rzeczywiście zadebiutuje w czwartek i musieli się od niego odsunąć.

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1998770855996793268

robgordon

Zwiastun jutro o 18.

Bardzo fajny plakat. Mam do jutra naiwną nadzieję, że to będzie bardziej film Gillespiego, niż obecnego Gunna. Nie ma tam za wiele ciekawych rzeczy w jego filmografii, ale bardzo podobały mi się "Ja, Tonya", oraz "Lars i prawdziwa dziewczyna".

robgordon

O jezu, na tysiąc procent ta jej nastoletnia pomocniczka będzie irytująca

robgordon

Wyluzowany bohater w płaszczu i słuchawkach, tego przecież jeszcze nie było! 🙂

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman

robgordon

Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.

Czy tylko mnie irytuje ten cały Krypto? To już wolałem słodką wariację na jego temat obecną na kilka minut w serialu Superman i Lois. Ten pies jest po prostu irytujący, to jest jeden i ten sam gag obliczony na rechot 8-latków. Jak Flubber rozwalający gabinet Robina Williamsa.

Wyłączyłem jak Krypto obsikał zdjęcie Supermana.

Gunn, jebnij się w łeb 🙂

Wygląda jak coś co widziałem jakieś 1528 razy. To, że jest tu Lobo dowiedziałem się z komentarzy, musiałem podczas tego ujęcia akurat zamrugać.

Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 18:07

Po co pokazywać Lobo na tak krótko? Co przeciętny, nie zaglądający do filmowego internetu widz wyniesie z takiej prezentacji? Nic mnie nie ruszyło w tym zwiastunie, bardzo taśmowo, trochę jak spin-off o jakiejś pobocznej postaci ze Strażników Galaktyki. Oczywiście, że będą chcieli aby Kara dorosła dzięki relacji z dziewczynką.

Czy tylko mnie irytuje ten cały Krypto? To już wolałem słodką wariację na jego temat obecną na kilka minut w serialu Superman i Lois. Ten pies jest po prostu irytujący, to jest jeden i ten sam gag obliczony na rechot 8-latków. Jak Flubber rozwalający gabinet Robina Williamsa.

No ale przecież zawsze pierwszy raz pokazują wyczekiwaną przez fanów postać tak krótko.

Dla mnie zwiastun spoko. Superman był OK, więc film o jego pyskatej kuzynce też chętnie zobaczę. Tak, wygląda jak spin-off o pobocznej postaci ze Strażników. Ale to przecież jest poboczna postać. WB już się wyprztykali z pierwszej ligi. Teraz Gunn musi sięgnąć do drugiego i trzeciego rzędu.

Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.

Cytat z Szaman data 11 grudnia, 2025, 20:01

Chodziło mi o to, że to ujęcie dla nikogo. Nie zadowoli ani fanów, ani przypadkowych widzów, ani szukających tapety na telefon. Brzydkie jak cały trailer, choćby ujęcia z Kryptonu są tragiczne.

Trzeba przyznać, że Krypton u Snydera był super.

James Gunn kazał nakręcić komuś innemu ekranizację komiksu DC w stylu jego GOTG, żeby nikt nie posądził go o autoplagiat. 😛

robgordon

OK, jest okazja żeby popuścić wodze fantazji. Netflix lub Skydance przejmuje WB. Zwalnia Gunna, kasuje wszystkie projekty, a filmy i seriale które już powstały wkłada do zamrażarki. Mianuje Was szefem kreatywnym DC Studios. Jakie filmy i seriale dostałyby od Was zielone światło? Kto się podejmie wyzwania?

Niestety za słabo znam się na komiksach. No co, mieliłbym znowu Batmana i Supermana? Plus nie do końca odnajduje się we współczesnym Hollywood, gdzie mam wrażenie, że wszystkie castingi odbywają się na podstawie seriali. Dziesiątek, setek, tysięcy seriali 🙂 Jak mam się ekscytować, jak już zupełnie wypadłem z orbity i widzę gościa pierwszy raz w życiu?

Nie lubię Supermana Gunna, nie lubię kierunku w którym to wszystko zmierza, ale chciałbym aby widzowie zdecydowali portfelem i opiniami przy kasach na Supermanie 2 i Supergirl. Lepsze to niż rewolucja dla rewolucji. Sam nie wiem, jak naprawdę został przyjęty Superman Gunna, czasami mam wrażenie, że sprawa rozbija się o oczekiwania względem lekkości, czasem o wiek odbiorcy.

Parę razy pisałem, że po obejrzeniu "Dżentelmena z rewolwerem", "Ghost Story", "Green Knight" i "Wydarzyło się w Teksasie" chciałbym obejrzeć Supermana od Davida Lowery'ego. Bo to jest ta mieszanka fantastyki, Południa i nostalgii. Ale w sumie, to po co? Plus podłamał mnie tym zwiastunem z Hathaway kilka dni temu 🙂

PreviousPage 98 of 101Next