aby założyć posty i tematy.

Disney

PreviousPage 7 of 18Next

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jakoś bez większych fanfar wypuścili finalny zwiastun

robgordon

Jedyna słuszna alternatywa dla Daft Punk!

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

robgordon

To wiemy, że znów przynajmniej muzyka będzie dobra. 😉

Świetny wybór z Reznorem, myślałem jeszcze nad M83, ale to jest zdecydowanie lepiej pasujące zastępstwo Daft Punka.

Obejrzałem zwiastun Śnieżki. Co tam musiało się wyprawiać za kulisami! Czym były dawne zdjęcia z planu? W każdym razie nie mogli już wypuścić nic bardziej klasycznie wyglądającego niż ten zwiastun. Z jednej strony już chyba wolałbym obejrzeć z nieposiadanym dzieckiem coś tak ciepłego i kojącego niż jakieś umysłowe wygibasy, z drugiej strony to jest ewidentnie statek płynący po miliard i natychmiastowe zapomnienie.

Reznor to jednak wybór dość bezpieczny. Wolałbym więcej odwagi, no ale w końcu to Disney, raczej postawią na sprawdzonych twórców.

W ogóle mam wrażenie, że cała ogólna koncepcja panelu zakładała pokazanie Disneya jako czegoś znajomego, ciepłego i bezpiecznie przewidywalnego, wbrew medialnemu wizerunkowi pożeracza rednecków 🙂

Cytat z robgordon data sierpień 10, 2024, 09:13

Reznor to jednak wybór dość bezpieczny. Wolałbym więcej odwagi, no ale w końcu to Disney, raczej postawią na sprawdzonych twórców.

Totalnie się nie zgadzam. Soundtrack TRON Legacy to, obok strony wizualnej ma się rozumieć, najbardziej charakterystyczny element tamtego filmu, który kupił chyba każdego, włącznie z ludźmi którzy samym filmem gardzili. Widać że tutaj ktoś był świadomy tego jaki ślad zostawiła po sobie ta muzyka i będą chcieli to powtórzyć. Czy to bezpieczne? Na upartego można tak to ująć, dla mnie jednak bezpieczne byłoby wzięcie któregoś z nadwornych disneyowskich kompozytorów by napisał ścieżkę równie nijaką, co ich filmy.

Cytat z Mierzwiak data sierpień 10, 2024, 09:18
Cytat z robgordon data sierpień 10, 2024, 09:13

Totalnie się nie zgadzam. Soundtrack TRON Legacy to, obok strony wizualnej ma się rozumieć, najbardziej charakterystyczny element tamtego filmu, który kupił chyba każdego, włącznie z ludźmi którzy samym filmem gardzili. Widać że tutaj ktoś był świadomy tego jaki ślad zostawiła po sobie ta muzyka i będą chcieli to powtórzyć. Czy to bezpieczne? Na upartego można tak to ująć, dla mnie jednak bezpieczne byłoby wzięcie któregoś z nadwornych disneyowskich kompozytorów by napisał ścieżkę równie nijaką, co ich filmy.

No to ja się nie zgodzę. Daft Pank był odważnym ruchem, chociażby dlatego, że to muzycy w Stanach raczej mało znani, a Tron był ich (chyba) pierwszym soundtrackiem. Reznor klepie ostatnio film za filmem, jest znanym twórcą muzyki elektronicznej i jego wybór jest nie tylko bezpieczny, ale wręcz oczekiwany. Mam jednak wrażenie, że założyłeś że wg mnie to wybór zły, bo raczej tego dotyczy Twoja argumentacja. Wcale nie uważam, że Reznor sobie nie poradzi, po prostu chciałbym więcej odwagi.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

No OK, ale w czym ta odwaga miałaby się przejawiać? Kto byłby takim wyborem?

Ależ ta animacja w Mufasie jest koszmarna. Wygląda jakby obcięli im budżet o co najmniej połowę i kazali dać sobie spokój z fotorealizmem z pierwszego filmu.

Dlaczego wszystko w trailerze Śnieżki wygląda jak wygenerowane w komputerze?

Cytat z Mierzwiak data sierpień 10, 2024, 10:18

No OK, ale w czym ta odwaga miałaby się przejawiać? Kto byłby takim wyborem?

Ależ ta animacja w Mufasie jest koszmarna. Wygląda jakby obcięli im budżet o co najmniej połowę i kazali dać sobie spokój z fotorealizmem z pierwszego filmu.

Dlaczego wszystko w trailerze Śnieżki wygląda jak wygenerowane w komputerze?

Na tym, na czym polega bycie odważnym. Wśród całej masy twórców muzyki znaleźć kogoś, kto stworzy coś zaskakującego, może pod prąd. Kogoś młodego? Może kogoś nie z amerykańskiego kręgu kulturowego? Może, może, może…? Do wyboru jest niezliczona masa. A Disney wybrał twórcę oczywistego.

Zenek? 🙂

Jasne, Zenek, dlaczego nie?

PreviousPage 7 of 18Next