aby założyć posty i tematy.

Dune

Page 1 of 32Next

Zwiastun prawdopodobnie o godz. 18.

No i nie ma. :/

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Ten znowu szybszy. 😛

Jakoś mi to zupełnie obojętne. Fatalnie dobrali muzykę, miałem wrażenie oglądania zapowiedzi serialu o drużynie futbolowej. Aktorzy lunatykują w tych szarościach, no nie jest to coś na co będę czekał z wypiekami na twarzy.

Wygląda bardzo ładnie, muzyka mi się podoba, i przynajmniej wiadomo, o co chodzi w tym filmie, a nie tak jak u Nolana. 😛

Dobrze to wygląda. Oczywiście w porównaniu z wersją Lyncha widać większy budżet, a i o jakość samego filmu też nie ma się co martwić.

Zwiastun Dunc mi się spodobał. Ładnie to wygląda. Muzyka? Bardziej radosna niż wszystko co zrobił do tej pory Villeneuve.

Wygląda to bardzo dobrze, podobają mi się te mniej określone kolory. Myślę, że to będzie przepiękna, epicka opowieść. Ale zgodzę się, że muzyka jest jakaś od czapy.

A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.

Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28

A tak w ogóle, była mowa o dwóch częściach. Coś zostało z tego pomysłu? Tytuł (bez żadnej cyferki, podtytułu) raczej tego nie zapowiada.

Właśnie! I te dwa filmy miały być na podstawie całego cyklu czy jednej książki?

Sam zwiastun słaby, za długi, bez emocji. Ale na film czekam mimo wszystko. Mam nadzieję, że nie przeniosą.

Pssst. Jak pod sobą sobie odpowiadacie to nie ma sensu cytować, będzie czytelniej 🙂

Tak, wiem. Obiecuję poprawę.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Akurat pojawił się artykuł, sequel nie dostał jeszcze oficjalnego zielonego światła, ale scenariusz jest w przygotowaniu

https://collider.com/dune-two-movies-sequel-explained-reason-why-denis-villeneuve/?amp&__twitter_impression=true

Cytat z Szaman data Wrzesień 9, 2020, 22:10

Pssst. Jak pod sobą sobie odpowiadacie to nie ma sensu cytować, będzie czytelniej 🙂

A ja nie obiecuję poprawy 😉 Tak łatwo bowiem się nie da. Czasem, zanim skończę pisać swój komentarz, zdążą pojawić się następne. Tak było chociażby wczoraj, w temacie oskarowym. Skąd mam wiedzieć, że akurat ktoś czegoś nie pisze?

Dobra, to jest niezły argument. Zmieniam zdanie, nie poprawiajcie się 🙂

Fajne porównanie scen z zwiastuna nowej Diuny z odpowiednimi scenami z filmu Lyncha

Poprzednik dobrze się trzyma, szczególnie pod względem kolorystyki, ale już scena walki z polem siłowym dużo lepsza w filmie Villeneuve'a.

Jeszcze przed pandemią uważałem że Diuna będzie klapą, może nawet większą niż BR2049. Niestety jeśli film ukaże się w dodatkowo ograniczonych warunkach (a i tak nie wiadomo jak to wszystko będzie wyglądać w przyszłym roku, bo przecież wiadomo że WB nie wypuści w przeciągu kilku dni dwóch tak dużych tytułów, po co więc przesunęli WW84 ale nie ruszyli Diuny?) to skończy sie to katastrofą i już teraz wyobrażam sobie Diunę jako jeden z film który nie doczeka się domknięcia swojej fabuły, nie mówiąc już o potencjalnych ekranizacjach kolejnych powieści.

Rozglądając się po sieci mam wrażenie, że zainteresowanie jest niby spore, ale jednocześnie głównie wśród nastolatków zafascynowanych parą Chalamet-Zendaya. Wędka zarzucona poprawnie, ale czy będą oni polecać sobie gotowe dzieło? Śmiem wątpić.

Wydaje mi się, że uznali, że Wonder i Diuna to filmy skierowane do dwóch różnych grup docelowych, a pustki w sezonie świątecznym dają większą nadzieję na lepsze wpływy filmu Denisa. W każdej chwili wajcha może jednak mocno przestawić się na walkę o opóźnione nominacje do Oscara, wtedy grudzień jest im raczej niepotrzebny.

Page 1 of 32Next