aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 2 of 32Next

Zerknąłem na wrzucane w sieci reakcje na zwiastun. Wszystkim się podoba, nawet bardzo, ale zaskoczyło mnie, że tak wiele osób, nawet, jak wynika z innych wrzucanych przez nich filmów, mocno zainteresowanych filmami/serialami szeroko rozumianego SF, niewiele wie o czym jest ta historia. I nie chodzi o to, że nie znają szczegółów, ale właściwie większość nie zna tej historii zupełnie.

Co do popularności. Wydaje mi się, że jedna rzecz może bardzo pomóc. Casting. Robi na oglądających bardzo duże wrażenie i jest bardzo dobrze zrównoważony. Na zasadzie, dla każdego coś dobrego. Dla dzieciaków Zendaya i Timothy (plus oczywiście Timothy dla dojrzałych mamusiek ;)), dla fanów ekranizacji komiksów Drax i Aquaman, dla fanów dobrego aktorstwa: Brolin, Bardem, Skarskard, Isaacs i oczywiście Charlotte Rampling, A dla osób oczekujących wyrafinowanego piękna duszy i ciała: Rebecca 😉 Co ważne, nie ma wśród obsady w zasadzie żadnego aktora, który wzbudzałby niepotrzebne złe emocje, nikt nie jest aktorem przebrzmiałym, większość jest wciąż na fali wznoszącej.

Czy film odniesie sukces? Jeśli będzie trzymał poziom poprzednich filmów Denisa, w normalnych warunkach, niepandemicznych, powiedziałbym, że powinien osiągnąć wynik znacznie lepszy niż BR2049. Jak będzie w obecnej rzeczywistości? Nie mam pojęcia.

Ja jestem trailerem Diuny zachwycony, a wczoraj w końcu zacząłem czytać i póki co jest świetnie.

Po lekturze zamierzam powtórzyć jeszcze raz film Lyncha i przypomnieć sobie miniserial telewizyjny który widziałem prawie 20 lat temu.

Funko też ma swój wkład w promocję

Denis pracuje nad filmem z Jake'em Gyllenhaalem, co chyba pod znakiem zapytania stawia Diunę 2.

Figurka z Davem Bautistą Stellanem Skarsgardem.

Troszkę niepodobny do Dave'a, ale i tak postawiłbym nad łóżkiem.

Z twarzy bardziej jak Darth Vader bez hełmu, ale odwzorowaniu zbroi chyba można zaufać.

A nie jest to Stellan? 😛

Ej rzeczywiście 🙂 Figurka z Draxem tutaj, sorry za pomyłkę.

https://www.superherohype.com/geek-culture/486432-dave-bautista-as-rabban-is-mcfarlane-toys-dune-build-a-figure/amp

Premiera amerykańska póki co jest ustalona na 18 grudnia, ale teraz zauważyłem, że data polskiej nie została chyba nigdy oficjalnie potwierdzona. W zapowiedziach na stronie polskiego WB jest tylko Wonder Woman 1984 i... Psy i koty 3, a przy polskim zwiastunie także nie ma nigdzie daty premiery.. Czyli - jeżeli już nie przesuną premiery amerykańskiej - nie oznacza to wcale, że zobaczymy Diunę w Polsce jeszcze w tym roku, a przynajmniej nie jest to potwierdzone w żaden sposób.

Mimo wszystko sądzę, że 18 grudnia prędzej zobaczą ją widzowie polscy niż amerykańscy.

Premiera przełożona aż na 1 października 2021 roku.

https://collider.com/dune-movie-new-release-date-delayed-2021/?utm_campaign=collidersocial&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

Coś czuję, że Denis wiedział. I może dlatego za część drugą zabierze się dopiero za jakiś czas.

Warto zwrócić uwagę, że jest to data premiery Batmana, więc czeka nas kolejne opóźnienie filmu z Pattinsonem...

Cytat z Szaman data Październik 5, 2020, 21:31

Warto zwrócić uwagę, że jest to data premiery Batmana, więc czeka nas kolejne opóźnienie filmu z Pattinsonem...

To nie jest chyba zaskoczenie. Trudno uwierzyć, że wyrobiliby się na październik.

Przesunięcie Diuny zostało dostrzeżone przez ASZDziennik 😉
https://aszdziennik.pl/130839,diuna-dopiero-w-2050-film-o-pustynnej-planecie-bedzie-bardziej-aktualny

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Stellan w wersji zabawowej.

Według Deadline film - wliczając podatki i umowy sponsorskie - kosztował około 165 milionów. Dość..mało.

Dla mnie to bardzo, bardzo ryzykowna kwota która zwiastuje kolejną prestiżową klapę Denisa.

No, ale to że kwota jest za duża jak na boxofficowe zdolnosci Denisa to było pewne od zawsze. Jednak biorąc pod uwagę czym Diuna jest..no ten film jest tańszy niby od BR 😛

Ale fakt, że widać po trailerze sporo oszczędzania na wystroju lokacji, wnetrzach - co jest zresztą moim jedynym zarzutem do trailera i zdjęć. Bo tak to nawet Irishmana tak nie hypowałem

PreviousPage 2 of 32Next