Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 12 września, 2024, 20:02Pozwoliłem sobie założyć kontynuację tematu który przeszedł przez Tęczowy Most 🙂
Pozwoliłem sobie założyć kontynuację tematu który przeszedł przez Tęczowy Most 🙂
Cytat z Szaman data 13 września, 2024, 07:25Teleturnieje rozumiem, konwenty na sali gimnastycznej jak najbardziej, nawet reklamę katalizatorów rozumiem. Ale prowadzenie Big Brothera to już dla mnie zawodowy upadek. Ależ tam musi być pusto w skarbcu państwa O'Connellów.
https://deadline.com/2024/09/jerry-oconnell-subs-julie-chen-big-brother-host-surprises-houseguests-during-live-eviction-1236086851/
Teleturnieje rozumiem, konwenty na sali gimnastycznej jak najbardziej, nawet reklamę katalizatorów rozumiem. Ale prowadzenie Big Brothera to już dla mnie zawodowy upadek. Ależ tam musi być pusto w skarbcu państwa O'Connellów.
Cytat z Szaman data 14 września, 2024, 22:12Do tych co oglądali The Watchers od córki Shyamalana. Gdzie ja już ten film widziałem? 🙂
[spoiler title=""]
Wiadomo, główny twist taki jakby pożyczony od Jamesa Wana, ale chodzi mi o motyw, że to co uznajemy za wróżki w naszych baśniach to tak naprawdę skrzydlate potwory nienawidzące ludzi. Gdzie to już było?
[/spoiler]
Do tych co oglądali The Watchers od córki Shyamalana. Gdzie ja już ten film widziałem? 🙂
Wiadomo, główny twist taki jakby pożyczony od Jamesa Wana, ale chodzi mi o motyw, że to co uznajemy za wróżki w naszych baśniach to tak naprawdę skrzydlate potwory nienawidzące ludzi. Gdzie to już było?
Cytat z Mierzwiak data 14 września, 2024, 23:32Nie kojarzę, ale gdzieś była scena z uroczymi wróżko-stworkami które okazały się krwiożerczymi stworami, w jakiejś komedii zdaje się? Wykorzystali tę scenę bodaj już w trailerze.
Nie kojarzę, ale gdzieś była scena z uroczymi wróżko-stworkami które okazały się krwiożerczymi stworami, w jakiejś komedii zdaje się? Wykorzystali tę scenę bodaj już w trailerze.
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2024, 14:16Wszystkie serwisy rozpisują się jak to Joaquin Phoenix ewakuował się ze Split Shyamalana dwa tygodnie przed rozpoczęciem zdjęć, powołując się na wywiad z McAvoyem w którym powiedział:
I think he ditched it two weeks before they started shooting. It was really last minute. I had a couple of weeks [to prep]. Two weeks.
Tymczasem news o McAvoyu na Deadline z 2 października 2015 wspomina, że zdjęcia mają się zacząć w listopadzie, według wikipedii wystartowały dokładnie 11.11. Mamy więc pięć tygodni od newsa na Deadline do rozpoczęcia zdjęć.
Rozumiem że "dwa tygodnie" brzmią sensacyjnie, ale może by tak zweryfikować słowa aktora przed bezmyślnym powtarzaniem jego opowieści?
Wszystkie serwisy rozpisują się jak to Joaquin Phoenix ewakuował się ze Split Shyamalana dwa tygodnie przed rozpoczęciem zdjęć, powołując się na wywiad z McAvoyem w którym powiedział:
I think he ditched it two weeks before they started shooting. It was really last minute. I had a couple of weeks [to prep]. Two weeks.
Tymczasem news o McAvoyu na Deadline z 2 października 2015 wspomina, że zdjęcia mają się zacząć w listopadzie, według wikipedii wystartowały dokładnie 11.11. Mamy więc pięć tygodni od newsa na Deadline do rozpoczęcia zdjęć.
Rozumiem że "dwa tygodnie" brzmią sensacyjnie, ale może by tak zweryfikować słowa aktora przed bezmyślnym powtarzaniem jego opowieści?
Cytat z Szaman data 15 września, 2024, 14:24Właśnie! Wpisywałem ostatnio przed snem w Google szukając newsa o McAvoyu dołączającym do Split, ale coś nie znalazłem. Ciekawe, że Shyamalan nie chciał robić afery wokół Phoenixa z którym współpracował już przy Znakach, widocznie panowie rozeszli się w zgodzie i nie przedostało się to do mediów. No, ale McAvoy promuje film, a jak wiadomo to potrzeba najważniejsza 🙂
Właśnie! Wpisywałem ostatnio przed snem w Google szukając newsa o McAvoyu dołączającym do Split, ale coś nie znalazłem. Ciekawe, że Shyamalan nie chciał robić afery wokół Phoenixa z którym współpracował już przy Znakach, widocznie panowie rozeszli się w zgodzie i nie przedostało się to do mediów. No, ale McAvoy promuje film, a jak wiadomo to potrzeba najważniejsza 🙂
Cytat z robgordon data 15 września, 2024, 19:51Cytat z Szaman data wrzesień 14, 2024, 22:12Do tych co oglądali The Watchers od córki Shyamalana. Gdzie ja już ten film widziałem?
[spoiler title=""]
[/spoiler]
Spoiler też mi skądś jakby znajomy. Niestety nie pamiętam skąd :/
Cytat z Szaman data wrzesień 14, 2024, 22:12Do tych co oglądali The Watchers od córki Shyamalana. Gdzie ja już ten film widziałem?
SpoilerWiadomo, główny twist taki jakby pożyczony od Jamesa Wana, ale chodzi mi o motyw, że to co uznajemy za wróżki w naszych baśniach to tak naprawdę skrzydlate potwory nienawidzące ludzi. Gdzie to już było?
Spoiler też mi skądś jakby znajomy. Niestety nie pamiętam skąd :/
Cytat z Szaman data 15 września, 2024, 22:34Możliwe, że przypomniało mi się przed snem 🙂
[spoiler title=""]
"Gdy zapada zmrok". Tam czarnym charakterem była Wróżka Zębuszka 🙂
https://www.filmweb.pl/film/Gdy+zapada+zmrok-2003-35916
[/spoiler]
Możliwe, że przypomniało mi się przed snem 🙂
"Gdy zapada zmrok". Tam czarnym charakterem była Wróżka Zębuszka 🙂
Cytat z Mierzwiak data 16 września, 2024, 10:03Obejrzałem wczoraj Nyad na Netfliksie i po seansie bolały mnie oczy od koszmarnych, żenujących ujęć z CGI wodą. Jest tu w szczególności jedno ujęcie (niestety zapomniałem zanotować czas) które wygląda jakby po prostu dokleili głowę Benning lewitującą wśród komputerowych plusków.
https://www.youtube.com/watch?v=Da8yYwDddoI
Obejrzałem wczoraj Nyad na Netfliksie i po seansie bolały mnie oczy od koszmarnych, żenujących ujęć z CGI wodą. Jest tu w szczególności jedno ujęcie (niestety zapomniałem zanotować czas) które wygląda jakby po prostu dokleili głowę Benning lewitującą wśród komputerowych plusków.
Cytat z robgordon data 16 września, 2024, 21:04Awansem, w związku z moją propozycją zmiany nazwy tematu 😉
Odpalam drugi sezon Odwilży, a tam pierwsze sceny dzieją się na ulicy tuż obok mnie, którą często spaceruję, obok opuszczonej Starej Olejarni i na stacji benzynowej na której ostatnio kupowałem ściereczki z mikrofibry 😉 Że też nie widziałem, jak to kręcono :/
Awansem, w związku z moją propozycją zmiany nazwy tematu 😉
Odpalam drugi sezon Odwilży, a tam pierwsze sceny dzieją się na ulicy tuż obok mnie, którą często spaceruję, obok opuszczonej Starej Olejarni i na stacji benzynowej na której ostatnio kupowałem ściereczki z mikrofibry 😉 Że też nie widziałem, jak to kręcono :/
Cytat z Mierzwiak data 19 września, 2024, 10:43Takie tam dwa przykłady tego jak nowe wydania starszych produkcji "subtelnie" podpinają się okładkami pod aktualne swego czasu hity - miniserial Oppenheimer (1980) i film The Trench (1990) 🙂 Bonusowy smaczek: Cillian Murphy w pierwszym przypadku na podróbce, a w drugim na oryginale.
Takie tam dwa przykłady tego jak nowe wydania starszych produkcji "subtelnie" podpinają się okładkami pod aktualne swego czasu hity - miniserial Oppenheimer (1980) i film The Trench (1990) 🙂 Bonusowy smaczek: Cillian Murphy w pierwszym przypadku na podróbce, a w drugim na oryginale.

Cytat z robgordon data 20 września, 2024, 21:28Z recenzji Czerwonego nieba na Immersji:
To jednak nie koniec zaskoczeń, bo kolejna produkcja reżysera, która pojawiła się na Berlinale w tym roku okazała się być komedią osadzoną w nadmorskiej posiadłości.Komedią? Czy recenzent obejrzał choć zwiastun?
Z recenzji Czerwonego nieba na Immersji:
To jednak nie koniec zaskoczeń, bo kolejna produkcja reżysera, która pojawiła się na Berlinale w tym roku okazała się być komedią osadzoną w nadmorskiej posiadłości.
Komedią? Czy recenzent obejrzał choć zwiastun?
Cytat z Szaman data 22 września, 2024, 07:48Oblegany termin jesiennej ramówki 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1837650069043990921
Oblegany termin jesiennej ramówki 🙂
Major TV anniversaries happening today:
• Lost (20th)
• Friends (30th)
• Gotham (10th)
• Baywatch (35th)
• Veronica Mars (20th)
• Family Matters (35th)
• The West Wing (25th) pic.twitter.com/FFPZjJYKY7— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 22, 2024
Cytat z Mierzwiak data 23 września, 2024, 14:48Łódzki IMAX po remoncie woła sobie 40,90 zł za bilet. No chyba ich...!
Łódzki IMAX po remoncie woła sobie 40,90 zł za bilet. No chyba ich...!
Cytat z robgordon data 23 września, 2024, 18:13Cytat z Mierzwiak data wrzesień 23, 2024, 14:48Łódzki IMAX po remoncie woła sobie 40,90 zł za bilet. No chyba ich...!
W tygodniu czy w weekend?
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 23, 2024, 14:48Łódzki IMAX po remoncie woła sobie 40,90 zł za bilet. No chyba ich...!
W tygodniu czy w weekend?
Cytat z Mierzwiak data 23 września, 2024, 19:40Panowie co jakiś czas przypominają mi, dlaczego aż tak ich uwielbiam.
https://youtu.be/_Aqr_tuQa24?si=co7njjc6ywp94ze-
Panowie co jakiś czas przypominają mi, dlaczego aż tak ich uwielbiam.
Cytat z Marek Pilarski data 23 września, 2024, 20:56Gaga od kilku dni teasuje coś na swoim Insta. Najwyraźniej coś związanego z Jokerem. Czytałem pogłoski o utworze do filmu, a nawet całym albumie koncepcyjnym nawiązującym do niego. Dwa z tycg zdjęć mają podkład muzyczny.
https://twitter.com/allurequinn/status/1838284755563090310?t=8OX3A_FRCP-kQnNrOq7IcA&s=19
Gaga od kilku dni teasuje coś na swoim Insta. Najwyraźniej coś związanego z Jokerem. Czytałem pogłoski o utworze do filmu, a nawet całym albumie koncepcyjnym nawiązującym do niego. Dwa z tycg zdjęć mają podkład muzyczny.
harley quinn and the joker colors… oh lady gaga about to GAG us pic.twitter.com/sjbrCvlfux
— pop culture gal (@allurequinn) September 23, 2024