Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 13:12Pierwszy raz coś takiego widzę w polskim kinie 🙂 Iście amerykański szał polskich nastolatek, specyficzny mikroklimat 🙂
https://twitter.com/chimmy_minni/status/2020256837984252410
Pierwszy raz coś takiego widzę w polskim kinie 🙂 Iście amerykański szał polskich nastolatek, specyficzny mikroklimat 🙂
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 17:18Pierwszy komentarz: "This is my Super Bowl". Nie potrafię zaprzeczyć 🙂
Pierwszy komentarz: "This is my Super Bowl". Nie potrafię zaprzeczyć 🙂
Cytat z Mierzwiak data 8 lutego, 2026, 17:19Byłem pierwszy hihi 🙂
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 17:18Pierwszy komentarz: "This is my Super Bowl". Nie potrafię zaprzeczyć 🙂
A jest jakiś inny? 🙂
Byłem pierwszy hihi 🙂
A jest jakiś inny? 🙂
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 17:25Już ponad 200 🙂 Mam nadzieję, że dociągnie do 500 tys wyświetleń, jak te najchętniej oglądane programy RLM.
Już ponad 200 🙂 Mam nadzieję, że dociągnie do 500 tys wyświetleń, jak te najchętniej oglądane programy RLM.
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 17:32Nie będę zdawał relacji na żywo, ale rzuciło mi się w uszy, że Jay mówi, że jeszcze 10 lat temu Crimewave było trudno dostępne. Przypomniało mi się jak kupiłem je na DVD z koszyka w Carrefourze i tutaj żeby nie skłamać za ile... Na pewno mniej niż 10 zł, to był jeden z moich najdziwniejszych zakupów w życiu. To było jakieś 10-15 lat temu. Na Filmwebie wisi data 2009, ale pamiętam, że mój pierwszy kontakt z tym filmem zaoferowały torrenty i było to jeszcze wcześniej.
Nie będę zdawał relacji na żywo, ale rzuciło mi się w uszy, że Jay mówi, że jeszcze 10 lat temu Crimewave było trudno dostępne. Przypomniało mi się jak kupiłem je na DVD z koszyka w Carrefourze i tutaj żeby nie skłamać za ile... Na pewno mniej niż 10 zł, to był jeden z moich najdziwniejszych zakupów w życiu. To było jakieś 10-15 lat temu. Na Filmwebie wisi data 2009, ale pamiętam, że mój pierwszy kontakt z tym filmem zaoferowały torrenty i było to jeszcze wcześniej.
Cytat z Mierzwiak data 8 lutego, 2026, 17:57Widzę że film ukazał się na DVD w USA w 2003 roku i pewnie, z racji bycia na maksa niszowym tytułem, nakład był niewielki i szybko się wyczerpał. Na Blu-ray ten sam dystrybutor wydał w 2013 roku.
Widzę że film ukazał się na DVD w USA w 2003 roku i pewnie, z racji bycia na maksa niszowym tytułem, nakład był niewielki i szybko się wyczerpał. Na Blu-ray ten sam dystrybutor wydał w 2013 roku.
Cytat z Marek Pilarski data 8 lutego, 2026, 18:07Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 13:12Pierwszy raz coś takiego widzę w polskim kinie 🙂 Iście amerykański szał polskich nastolatek, specyficzny mikroklimat 🙂
https://twitter.com/chimmy_minni/status/2020256837984252410
W ogóle, zastanawiam się, na jakiej zasadzie oni wybierają nazwy tych k-popowych zespołów. "Stray dogs" ani nie brzmi, ani nie kojarzy się dobrze. xD
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 13:12Pierwszy raz coś takiego widzę w polskim kinie 🙂 Iście amerykański szał polskich nastolatek, specyficzny mikroklimat 🙂
W ogóle, zastanawiam się, na jakiej zasadzie oni wybierają nazwy tych k-popowych zespołów. "Stray dogs" ani nie brzmi, ani nie kojarzy się dobrze. xD
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 18:39Może oni mają taki bardziej zbuntowany wizerunek? Strzelam. Znaczy, utrzymują fanki w przekonaniu, że są zbuntowani 🙂 I bezpańskie ma się odnosić nie do biedaków bez właściciela, a do psów dzikich, żyjących własnym życiem, bez rozkazów.
Co do RLM, świetny odcinek i na szczęście bez włażenia w tyłek, o wiele lepiej słucha się czegoś takiego niż "kocham Sama Raimiego od dzieciństwa, kocham Keanu Reevesa, nie pozwalali mi ich oglądać, bo byłem świadkiem Jehowy" (wiecie, o kim piszę hehe). I doskonale rozumiem uwagi Richa, co do Parkera. Tobey gra tam swoją kinową personę, którą wypracował choćby w Miasteczku Pleasentville, wsadzoną do świata Spider-Mana. Rozumiem, że mogło się patrzeć na to dość ciężko z perspektywy Richa. Z drugiej strony trzeźwe było pytanie Jaya o okres fascynacji komiksami Richa i Sama, bo ja już czasami nie wiem jaki powinien być ten Peter Parker. Czasem wyłania mi się obraz Michaela J. Foxa zmieszanego z młodym LaBeoufem, czyli ekspresyjnego cwaniaczka, a czasem taki młody John Cusack, czyli zaradny outsider.
Może oni mają taki bardziej zbuntowany wizerunek? Strzelam. Znaczy, utrzymują fanki w przekonaniu, że są zbuntowani 🙂 I bezpańskie ma się odnosić nie do biedaków bez właściciela, a do psów dzikich, żyjących własnym życiem, bez rozkazów.
Co do RLM, świetny odcinek i na szczęście bez włażenia w tyłek, o wiele lepiej słucha się czegoś takiego niż "kocham Sama Raimiego od dzieciństwa, kocham Keanu Reevesa, nie pozwalali mi ich oglądać, bo byłem świadkiem Jehowy" (wiecie, o kim piszę hehe). I doskonale rozumiem uwagi Richa, co do Parkera. Tobey gra tam swoją kinową personę, którą wypracował choćby w Miasteczku Pleasentville, wsadzoną do świata Spider-Mana. Rozumiem, że mogło się patrzeć na to dość ciężko z perspektywy Richa. Z drugiej strony trzeźwe było pytanie Jaya o okres fascynacji komiksami Richa i Sama, bo ja już czasami nie wiem jaki powinien być ten Peter Parker. Czasem wyłania mi się obraz Michaela J. Foxa zmieszanego z młodym LaBeoufem, czyli ekspresyjnego cwaniaczka, a czasem taki młody John Cusack, czyli zaradny outsider.
Cytat z Mierzwiak data 8 lutego, 2026, 18:43Ja tam Tobeya lubię. Nie wyobrażam sobie na jego miejscu Hollanda i na odwrót. Fajnie że mamy tak różnych Spider-Manów pomimo tego, że całościowo, z oczywistych względów, nie jest to materiał aż tak łatwo poddający się różnym interpretacjom jak Batman.
Ja tam Tobeya lubię. Nie wyobrażam sobie na jego miejscu Hollanda i na odwrót. Fajnie że mamy tak różnych Spider-Manów pomimo tego, że całościowo, z oczywistych względów, nie jest to materiał aż tak łatwo poddający się różnym interpretacjom jak Batman.
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2026, 18:45To może ja też dodam, że Tobeya uwielbiam, mój ulubiony Peter Parker, moja ulubiona interpretacja. Zastanawiam się czasem, czy Sam nie zobaczył tam swojego brata Teda, który zawsze wydawał mi się taki trochę ciapowaty 🙂
To może ja też dodam, że Tobeya uwielbiam, mój ulubiony Peter Parker, moja ulubiona interpretacja. Zastanawiam się czasem, czy Sam nie zobaczył tam swojego brata Teda, który zawsze wydawał mi się taki trochę ciapowaty 🙂