Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 09:17Chyba rzeczywiście Mumia powraca jest ostatnią superprodukcją, przeglądam zwiastuny wielkich hitów z lat 00 i wszystkie stawiają na podniosłe chóry.
Chyba rzeczywiście Mumia powraca jest ostatnią superprodukcją, przeglądam zwiastuny wielkich hitów z lat 00 i wszystkie stawiają na podniosłe chóry.
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 10:30Z Dreyfussem piękne 🙂
"Aktora zapytano też o podobne incydenty z przeszłości. Na wspomnienie doświadczeń Lucy Liu z planu "Aniołków Charliego" wzruszył ramionami. Na zarzut, że rzucił popielniczką w Richarda Dreyfussa na planie "Co z tym Bobem?", odparł, że celował raczej w sufit. Komentarze Geeny Davis o jego niewłaściwym zachowaniu na planie "Łatwego szmalu" nazwał "skandalicznymi"."
https://www.filmweb.pl/news/Bill+Murray+komentuje+zarzuty%2C+%C5%BCe+jest+%22potworem%22+na+planie-160345
Z Dreyfussem piękne 🙂
"Aktora zapytano też o podobne incydenty z przeszłości. Na wspomnienie doświadczeń Lucy Liu z planu "Aniołków Charliego" wzruszył ramionami. Na zarzut, że rzucił popielniczką w Richarda Dreyfussa na planie "Co z tym Bobem?", odparł, że celował raczej w sufit. Komentarze Geeny Davis o jego niewłaściwym zachowaniu na planie "Łatwego szmalu" nazwał "skandalicznymi"."
Cytat z Juby data 6 kwietnia, 2025, 10:40Cytat z Szaman data kwiecień 6, 2025, 09:17Chyba rzeczywiście Mumia powraca jest ostatnią superprodukcją, przeglądam zwiastuny wielkich hitów z lat 00 i wszystkie stawiają na podniosłe chóry.
Nie kojarzę niczego po Mumii, ale w trailerach na VHS/DVD i w spotach telewizyjnych lektor utrzymywał się jeszcze przez wiele lat, w przypadku spotów nie wiem czy wciąż nie jest obecny.
Cytat z Szaman data kwiecień 6, 2025, 09:17Chyba rzeczywiście Mumia powraca jest ostatnią superprodukcją, przeglądam zwiastuny wielkich hitów z lat 00 i wszystkie stawiają na podniosłe chóry.
Nie kojarzę niczego po Mumii, ale w trailerach na VHS/DVD i w spotach telewizyjnych lektor utrzymywał się jeszcze przez wiele lat, w przypadku spotów nie wiem czy wciąż nie jest obecny.
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 10:49Miałem iść do rodziców na obiad, ale chyba zrozumieją gdzie naprawdę muszę pojechać 🙂
Tak ze 20 lat temu bardzo lubiłem Jacka i jego wokal, powyżej już tak lunatykuje, że dobrze, że nie ma we mnie dawnych emocji.
Miałem iść do rodziców na obiad, ale chyba zrozumieją gdzie naprawdę muszę pojechać 🙂
Tak ze 20 lat temu bardzo lubiłem Jacka i jego wokal, powyżej już tak lunatykuje, że dobrze, że nie ma we mnie dawnych emocji.
Cytat z Ernest Kubica data 6 kwietnia, 2025, 10:55Cytat z Szaman data kwiecień 5, 2025, 08:45Połączenie
Natomiast nie potrafię oceniać takiej widowni do końca negatywnie, bo czułbym się dwulicowo. Jasne, jestem ogromnym zwolennikiem świętego spokoju w kinie, jednocześnie takie seanse są nierozerwalnie związane z klasą B. To na nich zbudowały się legendy The Room, czy Rocky Horror Picture Show.
Raz chyba byłem świadkiem czegoś podobnego tylko w dużo mniejszej skali- - na seansie South Park. Chyba pięciu licealistów siedziało w pierwszym, rzędzie i przeżywali bardzo emocjonalnie. Na koniec zrobili owację na stojąco. Na South Parku takie zachowanie nie przeszkadzało.
A z dziecięcy lat to chyba taki aplauz był na Pan Kleks w Kosmosie jak strzelali gigantycznym makaronem.
Ogólnie to ten sukces może pchnąć producentów do ekranizacji innych popularnych obecnie gier, bo to chyba na ten moment jest temat, który może zastąpić kino superbohaterskie jeśli chodzi o zarobki.
Cytat z Szaman data kwiecień 5, 2025, 08:45Połączenie
Natomiast nie potrafię oceniać takiej widowni do końca negatywnie, bo czułbym się dwulicowo. Jasne, jestem ogromnym zwolennikiem świętego spokoju w kinie, jednocześnie takie seanse są nierozerwalnie związane z klasą B. To na nich zbudowały się legendy The Room, czy Rocky Horror Picture Show.
Raz chyba byłem świadkiem czegoś podobnego tylko w dużo mniejszej skali- - na seansie South Park. Chyba pięciu licealistów siedziało w pierwszym, rzędzie i przeżywali bardzo emocjonalnie. Na koniec zrobili owację na stojąco. Na South Parku takie zachowanie nie przeszkadzało.
A z dziecięcy lat to chyba taki aplauz był na Pan Kleks w Kosmosie jak strzelali gigantycznym makaronem.
Ogólnie to ten sukces może pchnąć producentów do ekranizacji innych popularnych obecnie gier, bo to chyba na ten moment jest temat, który może zastąpić kino superbohaterskie jeśli chodzi o zarobki.
Cytat z Mierzwiak data 6 kwietnia, 2025, 15:11Nic tak nie utwierdzi Zaziego w jego przekonaniu jak Minecraft bijący rekordy chwilę po klapie Mickey 17 🙂
David Zaslav Wants Warner Bros. Focus on “Big IP” Instead of “Filmmaker-Driven” Projects
Nic tak nie utwierdzi Zaziego w jego przekonaniu jak Minecraft bijący rekordy chwilę po klapie Mickey 17 🙂
David Zaslav Wants Warner Bros. Focus on “Big IP” Instead of “Filmmaker-Driven” Projects
Cytat z Marek Pilarski data 6 kwietnia, 2025, 19:49Jeszcze raz 😛
https://twitter.com/vinhlegacy/status/1908706273199038646
Jeszcze raz 😛
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 19:58Weź, bo już oglądałem 4 razy 😀 Czuję się jak badacz jakiejś nieznanej kultury 🙂
Weź, bo już oglądałem 4 razy 😀 Czuję się jak badacz jakiejś nieznanej kultury 🙂
Cytat z Mierzwiak data 6 kwietnia, 2025, 20:59Prapremiera Stab nie była wcale taka nierealistyczna 🙂
https://youtu.be/fnTckzsYgg0?si=EYAhnoHixYWLC8pZ
Prapremiera Stab nie była wcale taka nierealistyczna 🙂
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2025, 15:31Zobaczcie na samym początku odcinka jaką fantastyczną eksplozję ma zapomniany przez Boga i ludzi "Niewidzialny" z 2005 roku. I niewidziany również 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=fIVUZkIvx6Q
Zobaczcie na samym początku odcinka jaką fantastyczną eksplozję ma zapomniany przez Boga i ludzi "Niewidzialny" z 2005 roku. I niewidziany również 🙂
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2025, 18:59Z cyklu przemyślenia podczas surfowania po Filmwebie: ależ zniknęła Cara Delevingne! A tak z 10 lat miała być, jak to ładnie mówią Amerykanie "next big thing" w branży.
Z cyklu przemyślenia podczas surfowania po Filmwebie: ależ zniknęła Cara Delevingne! A tak z 10 lat miała być, jak to ładnie mówią Amerykanie "next big thing" w branży.
Cytat z Szaman data 7 kwietnia, 2025, 19:21A ktoś tutaj wraca do formy 🙂
https://twitter.com/russellcrowe/status/1909261601867514070
A ktoś tutaj wraca do formy 🙂
Birthday tennis at Roland Garros !!
A tight match, but a good win! pic.twitter.com/IRUL2IykKe— Russell Crowe (@russellcrowe) April 7, 2025
Cytat z Mierzwiak data 10 kwietnia, 2025, 21:08Na Prime trafiło mnóstwo filmów Warnera, i to w wersjach których nie było na Max (absurd!), na przykład zremasterowany Mroczny Rycerz czy rozszerzony Batman v Superman z sekwencjami w pełnym formacie IMAX. (prolog i czołówka, retrospekcja z przyszłości, walka Batmana i Supermana, pogrzeb Clarka i końcowy montaż)
Na Prime trafiło mnóstwo filmów Warnera, i to w wersjach których nie było na Max (absurd!), na przykład zremasterowany Mroczny Rycerz czy rozszerzony Batman v Superman z sekwencjami w pełnym formacie IMAX. (prolog i czołówka, retrospekcja z przyszłości, walka Batmana i Supermana, pogrzeb Clarka i końcowy montaż)
Cytat z Szaman data 11 kwietnia, 2025, 18:37Zresztą co to za bzdury, o ile mi wiadomo Weinstein jest oddzielnym bytem. Takie rzucanie na ścianę, w nadziei, że się przyklei skojarzenie.
Zresztą co to za bzdury, o ile mi wiadomo Weinstein jest oddzielnym bytem. Takie rzucanie na ścianę, w nadziei, że się przyklei skojarzenie.
Cytat z Mierzwiak data 12 kwietnia, 2025, 13:34Nasza rodaczka o kolejnym aspekcie filmów (i seriali), który uległ pogorszeniu:
https://youtu.be/SRvQ_JkqvO4?si=viVldeAwHTM_57jB
Nasza rodaczka o kolejnym aspekcie filmów (i seriali), który uległ pogorszeniu: