aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 5 of 75Next
Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:51

Już czwarty.

Piąty?

https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/alex-cooper-interview-call-her-daddy-1236023570/

Nie wiedziałbym kto to gdyby nie kolejny żenujący wywiad Kamali Harris.

Cytat z Ernest Kubica data październik 13, 2024, 13:27

Nie wiem czy o tym słyszeliście. Rosie O'Donell w swoim programie tak zaspoilerowała zakończenie Fight Club - w poniedziałek po pierwszym weekendzie  w kinach.

Zawsze była nienormalna i nic się w tej kwestii nie zmieniło:

xD

To apropos nienormalnych ludzi w show biznesie? 🙂

W sumie nie, choć wychodzi na to, że tak. 😉

O nie, przeniosło się na nią

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2024-10-16-222129.png
Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Nie rozumiem tych ludzi. Nie, nie tych od Netflixa, tych naszych gwiazd. Czego spodziewali się idąc tam? Pewnie jak zawsze, że odmienią świat mocą swego majestatu. I jeszcze to wyrzyganie się na karmiącą rękę, tuż po tym jak dzięki niej obżarli się jak prosię.

For Glass Onion: A Knives Out Mystery, Daniel was paid $50 million to reprise his role as Detective Benoit Blanc.

TO jest fucked, Daniel.

Pierwsze reakcje na Gladiatora II... wszyscy zachwyceni, itd..

To tak jak wtedy gdy pisano, że na zwiastunie pokazano szaloną walkę z nosorożcem, a okazało się, że Mescal po prostu sypie mu piaskiem po oczach 🙂

30 lat kończą Sprzedawcy Kevina Smitha. Taka to słodko-gorzka rocznica, bo głównie przypomina mi jak to się wszystko spieprzyło. W latach 00 był okres kiedy wielbiłem Kevina Smitha i uważałem go za jednego z moich ulubionych reżyserów, obok Sama Raimi i braci Coen. Tuż po obejrzeniu Sprzedawców 3 miałem wobec nich litość, teraz wolałbym o nich pomilczeć.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Patrząc na jego karierę, wydaje się że musiała się potoczyć w ten sposób. Znacie reżysera który z powodzeniem tworzył w ramach kina indie przez 3 dekady? Pewnie da się znaleźć ale sądzę że to raczej rzadki gatunek. Kevin dobrze zaczął ale od 2000 roku stworzył 1-2 udane filmy. Może po prostu lepiej przyznać (przed sobą), że te pierwsze filmy trafiły mu się jak ślepej kurze ziarno? 😉 Że nie ma w tym przypadku, złej karmy, czy wpływu środków niezbyt dozwolonych?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie każdy film potrzebuje sequela tak samo jak nie każdy reżyser ma w sobie więcej niż jeden, dwa dobre filmy, zresztą nie oszukujmy się, przecież Clerks to nie Wściekłe psy Tarantino, gdzie objawił się talent reżyserski i scenopisarski. To prościutki zbiór gagów i anegdotek od grupki pasjonatów którzy dorwali kamerę, nic więcej.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No zwykle skupiam się na tym dylemacie, czy to twórca wypalony, czy przepalony. Może i czas mu odpuścić. Miał swój czas i swoje miejsce, gdy wyjęli go z rwącego nurtu lat 90-tych to stopniowo zaczęło brakować mu powietrza. Plus może skończyły się inspiracje z codziennego życia sklepu i anegdot zwykłych ludzi.

Talentu jak Quentin nigdy nie miał aby płynnie przejść z tego co usłyszał lub zobaczył w sklepie/wypożyczalni/na osiedlu do Fabryki Snów.

Mierzwiak, napisaliśmy o tym samym, ale byłeś dużo szybszy 🙂 Nawet ten Quentin hehe

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.

Z innej beczki: bardzo rodzinny rok dla hollywoodzkich aktorek. Margot Robbie, Alexandra Daddario, Gal Gadot, Jane Levy, teraz Jennifer Lawrence. Pewnie jeszcze o kimś zapomniałem.

Cytat z Szaman data październik 20, 2024, 18:04

Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.

Też już się nad tym zastanawiałem. Teraz znalazłem taki artykuł. Więc jakieś głosy "przeciw" już też były:

https://www.themoscowtimes.com/2024/06/26/reflections-on-the-russian-controversy-at-the-cannes-film-festival-a85534

Jaka kinomanka! 🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon
PreviousPage 5 of 75Next