aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 68 of 75Next

Niby tak, ale wtedy to jest lista ciekawych premier, a nie „najbardziej oczekiwanych”.

Rozumiem że mam sobie googlować każdą pozycję której tytułu / reżysera nie kojarzę? No bardzo pomocna lista 🙂

No zapowiedzi z dawnej Cinemy nie przebija, to prawda 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mem

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Będziemy mieć IMAXa już na dniach. Niby jakiś super nowoczesny. Aczkolwiek nie wiem jak to będzie z wielkością ekranu bo w tym kinie raczej nie da się ich nigdzie wstawić.
https://wszczecinie.pl/takiego-kina-jeszcze-w-szczecinie-nie-bylo-imax-zadebiutuje-u-nas-juz-w-piatek/53226

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Może będzie to sala potocznie zwana Liemax 😉

W Łodzi mamy nowy projektor ale póki co nie zauważyłem znaczącej różnicy.

Lada dzień kończy mi się Disney+ w promocji 9,99 zł / miesiąc na 3 miesiące, przy anulowaniu wyskakuje taka oferta rabatowa z której oczywiście skorzystałem, nie potrzebuję całego roku by dokończyć Archiwum X 🙂

W którym miejscu Archiwum już jesteś? Bruce bardzo narobił sobie wstydu? 🙂

Niestety ostatnio idzie wolniej niż bym chciał, praca tak mnie dobijała że zazwyczaj nie byłem w stanie nawet nic oglądać, ale zostało mi 6 odcinków do końca 5. sezonu. Niedawno oglądałem ale dla zachowania ciągłości mam zamiar i tak powtórzyć film kinowy przed 6. sezonem.

Uważaj też, żeby nie przedawkować, albo nie zmęczyć materiału 🙂 Jestem też mega ciekaw jak przyjmiesz Roberta Patricka, sam pamiętam, że przyjąłem go zaskakująco dobrze. Zresztą on ma w moich oczach świetną charyzmę, gdy nie wygłupia się jak w Peacemakerze.

Trzymam kciuki aby polepszyło się w robocie 🙂

Mierzwiak

Nasz IMAX wygląda na tak:

https://www.facebook.com/share/v/1BdepK6UH5/?mibextid=wwXIfr

Czyli ewidentnie mniejszy niż w Łodzi.

Ale on oferuje chociaż trochę lepsze wrażenia wizualne? Niby ekran większy. Coś pisaliście kiedyś tutaj o liemaxach, ale już nie pamiętam 🙂

Są gdzieś podane wymiary ekranu, bo nie mogę nigdzie znaleźć? We Wrocławiu jest podobno 18 m wysokości i 24 m szerokości, przy czym sama sala jest bardziej płaska. Ostatnio zrobiłem kilka fotek przed OBAA.

Dodane pliki:
  • 20251214_101615.jpg

Nie natrafiłem na wymiary. Widzę, że to chyba największa sala w tym Heliosie i z tego co pamiętam też dość płaska, w odróżnieniu od tych mniejszych gdzie jest bardziej stromo. Ale nie pamiętam żeby ekran był jakiś wielki, w szczecińskim Multikinie na pewno jest większy.

Hmm, w sumie to ciężko ocenić na podstawie takiego wideo ale i tak mam wrażenie, że ekran jest mniejszy niż w Łodzi.

Jeśli chodzi o porównanie wielkości samej sali / ilości miejsc to wygląda to tak:

Łódź

Szczecin

Trafiłem jeszcze na takie zdjęcia

Nie siadałbym w ostatnim rzędzie przy takiej odległości ekranu od pierwszego rzędu, która swoją drogą jest dobrym rozwiązaniem. Nie pojmuję jak ludzie mogą siedzieć tam w Łodzi i czy cokolwiek widzą.

Od 3:40 jest sala. Na nagraniu wydaje się zdecydowanie mniejsza niż w realu.

To w Łodzi bardzo podobny do wrocławskiego. I to samo bym powiedział, że na tym moim zdjęciu prezentuje się mniejszy niż jest w realu. We Wrocławiu najlepiej ogląda mi się z ostatniego rzędu, ale w tym szczecińskim usiadłbym chyba gdzieś w połowie, jak na normalnej sali.

Mierzwiak
PreviousPage 68 of 75Next