Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 14 listopada, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,31463284,w-prawdziwym-bolu-widac-ze-rezyser-kocha-polske-ale-ze-scenami.html
Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
Cytat z Szaman data 14 listopada, 2024, 22:27Masakra z jego zdrowiem
https://twitter.com/people/status/1857103204804145356
Masakra z jego zdrowiem
David Lynch Started Smoking at Age 8 — Now He Needs Oxygen to Walk: 'It's a Big Price to Pay' (Exclusive) https://t.co/kChWuWDixg
— People (@people) November 14, 2024
Cytat z Szaman data 14 listopada, 2024, 22:33Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,31463284,w-prawdziwym-bolu-widac-ze-rezyser-kocha-polske-ale-ze-scenami.html
Ależ przeżywają z tym pociągiem, jakby drugi film w życiu widzieli. Już kolejny raz się spotykam. To ja dodam, że wcale nie jadą na Majdanek drogą na Majdanek (chyba, że gdzieś bokiem, za Tarasami Zamkowymi), a Jesse wcale nie wychodzi z tej żydowskiej restauracji w której jest scena kolacji (ale tutaj potrzeba mi drugiego seansu). Na przykład również lubelski Carte Blanche z Andrzejem Chyrą był pełny takich sytuacji, pamiętam chociażby, że Centrum Kultury udawało Urząd Stanu Cywilnego. Dla mnie to kinowe oczywistości, tak samo z pociągiem.
Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
Ależ przeżywają z tym pociągiem, jakby drugi film w życiu widzieli. Już kolejny raz się spotykam. To ja dodam, że wcale nie jadą na Majdanek drogą na Majdanek (chyba, że gdzieś bokiem, za Tarasami Zamkowymi), a Jesse wcale nie wychodzi z tej żydowskiej restauracji w której jest scena kolacji (ale tutaj potrzeba mi drugiego seansu). Na przykład również lubelski Carte Blanche z Andrzejem Chyrą był pełny takich sytuacji, pamiętam chociażby, że Centrum Kultury udawało Urząd Stanu Cywilnego. Dla mnie to kinowe oczywistości, tak samo z pociągiem.
Cytat z Mierzwiak data 14 listopada, 2024, 23:26No tak, "dziennikarka" odkryła, że amerykański komediodramat nie jest filmem instruktażowym dla cudzoziemców na temat zasad korzystania z PKP.
Swoją drogą cały film zastanawiałem się skąd znam tego sympatycznego przewodnika wycieczki, a to przecież Ethan z S2 Białego Lotosu.
No tak, "dziennikarka" odkryła, że amerykański komediodramat nie jest filmem instruktażowym dla cudzoziemców na temat zasad korzystania z PKP.
Swoją drogą cały film zastanawiałem się skąd znam tego sympatycznego przewodnika wycieczki, a to przecież Ethan z S2 Białego Lotosu.

Cytat z Juby data 15 listopada, 2024, 11:24Dokument o Christopherze Reeve wyświetlany był u nas tylko 7 dni i tylko jeden seans w ciągu dnia : / A przynajmniej tak było w Cinema City, Multikinie, Heliosach i innych mniejszych kinach, które znam / do których chadzam. Nie zdążyłem na niego iść w pierwszym tygodniu, a od dzisiaj już nigdzie nie ma. Słabo 🙁
Dokument o Christopherze Reeve wyświetlany był u nas tylko 7 dni i tylko jeden seans w ciągu dnia : / A przynajmniej tak było w Cinema City, Multikinie, Heliosach i innych mniejszych kinach, które znam / do których chadzam. Nie zdążyłem na niego iść w pierwszym tygodniu, a od dzisiaj już nigdzie nie ma. Słabo 🙁
Cytat z Szaman data 15 listopada, 2024, 14:07VHS Hell wybrało Gliniarza Samuraja na swoje seanse w Multikinie. Niby kto chciał to już widział, ale wybór doskonały, ze złych filmów ten jest najlepszy. Nawet lepszy niż bardziej znany The Room 🙂
https://www.facebook.com/share/HAKQ8kRC3t71faUG/
VHS Hell wybrało Gliniarza Samuraja na swoje seanse w Multikinie. Niby kto chciał to już widział, ale wybór doskonały, ze złych filmów ten jest najlepszy. Nawet lepszy niż bardziej znany The Room 🙂
Cytat z Szaman data 15 listopada, 2024, 14:08Cytat z Juby data listopad 15, 2024, 11:24Dokument o Christopherze Reeve wyświetlany był u nas tylko 7 dni i tylko jeden seans w ciągu dnia : / A przynajmniej tak było w Cinema City, Multikinie, Heliosach i innych mniejszych kinach, które znam / do których chadzam. Nie zdążyłem na niego iść w pierwszym tygodniu, a od dzisiaj już nigdzie nie ma. Słabo
U mnie leciał tylko raz dziennie, o 20:40 i też się nie wybrałem. Liczę, że szybko pojawi się na HBO, albo chociaż Playerze.
Cytat z Juby data listopad 15, 2024, 11:24Dokument o Christopherze Reeve wyświetlany był u nas tylko 7 dni i tylko jeden seans w ciągu dnia : / A przynajmniej tak było w Cinema City, Multikinie, Heliosach i innych mniejszych kinach, które znam / do których chadzam. Nie zdążyłem na niego iść w pierwszym tygodniu, a od dzisiaj już nigdzie nie ma. Słabo
U mnie leciał tylko raz dziennie, o 20:40 i też się nie wybrałem. Liczę, że szybko pojawi się na HBO, albo chociaż Playerze.
Cytat z Ernest Kubica data 15 listopada, 2024, 14:47Cytat z Szaman data listopad 14, 2024, 22:33Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
W wielu filmach takie coś się dzieje, że lokacje są zupełnie inne niż w rzeczywistości i nikt nie robi dymu, a tu wszyscy z lupą się przyglądają czy wszystko się zgadza.
Jest taki serial z lat 80., gdzie koleś wysiada z pociągu na dworcu w Tomaszowie, wchodzi drzwiami do budynku dworca w Tomaszowie, a wychodzi z niego na ulicę w Piotrkowie.
Cytat z Szaman data listopad 14, 2024, 22:33Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
W wielu filmach takie coś się dzieje, że lokacje są zupełnie inne niż w rzeczywistości i nikt nie robi dymu, a tu wszyscy z lupą się przyglądają czy wszystko się zgadza.
Jest taki serial z lat 80., gdzie koleś wysiada z pociągu na dworcu w Tomaszowie, wchodzi drzwiami do budynku dworca w Tomaszowie, a wychodzi z niego na ulicę w Piotrkowie.
Cytat z robgordon data 15 listopada, 2024, 16:48Cytat z Ernest Kubica data listopad 15, 2024, 14:47Cytat z Szaman data listopad 14, 2024, 22:33Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
Myślę, że częściej narzekają na to ci, u których takie produkcje rzadko powstają. Też zwracałem uwagę na logistykę w Odwilży. W pierwszym sezonie było z tym różnie, ale oczywiście do głowy by mi nie przyszło robić z tego aferę.
Pamiętam też że zauważyłem tego rodzaju błędy w komedii romantycznej od Netflixa, która działa się w Bari i okolicach, a ja byłem świeżo po wakacjach tamże. Ale jak napisaliście wyżej, to normalne.
Cytat z Ernest Kubica data listopad 15, 2024, 14:47Cytat z Szaman data listopad 14, 2024, 22:33Cytat z Mierzwiak data listopad 14, 2024, 21:54Moja ulubiona gazeta.pl znowu przyprawia o ból głowy. Prawdziwy ból głowy.
Myślę, że częściej narzekają na to ci, u których takie produkcje rzadko powstają. Też zwracałem uwagę na logistykę w Odwilży. W pierwszym sezonie było z tym różnie, ale oczywiście do głowy by mi nie przyszło robić z tego aferę.
Pamiętam też że zauważyłem tego rodzaju błędy w komedii romantycznej od Netflixa, która działa się w Bari i okolicach, a ja byłem świeżo po wakacjach tamże. Ale jak napisaliście wyżej, to normalne.
Cytat z robgordon data 15 listopada, 2024, 20:48Cytat z robgordon data listopad 11, 2024, 12:41Na Prime trafił (chyba niedawno) nieźle oceniany i sympatycznie się zapowiadający film z Aubrey Plazą (w ważnej dla fabuły, ale zdecydowanie dalszoplanowej roli). Seans jeszcze przede mną, ale wrzucam info, może kogoś zainteresuje.
https://youtu.be/Yvks3SeCDOs?si=1JKXGWxmmSy_L_Za
Uzupełnienie, k…a mać. Pojawił się, ale bez polskich napisów.
Cytat z robgordon data listopad 11, 2024, 12:41Na Prime trafił (chyba niedawno) nieźle oceniany i sympatycznie się zapowiadający film z Aubrey Plazą (w ważnej dla fabuły, ale zdecydowanie dalszoplanowej roli). Seans jeszcze przede mną, ale wrzucam info, może kogoś zainteresuje.
Uzupełnienie, k…a mać. Pojawił się, ale bez polskich napisów.
Cytat z Mierzwiak data 15 listopada, 2024, 21:53
Grafik gdy skończył przerabiać anatomię Nicole Kidman:

Grafik gdy skończył przerabiać anatomię Nicole Kidman:

Cytat z robgordon data 16 listopada, 2024, 17:42Hehe, dobrze że o tym wspomniałeś 😉 Chciałem zaznaczyć „do zobaczenia” i pomyłkowo kliknąłem taką ocenę. Jeszcze tego filmu nie widziałem. A pytam z ciekawości po prostu.
Hehe, dobrze że o tym wspomniałeś 😉 Chciałem zaznaczyć „do zobaczenia” i pomyłkowo kliknąłem taką ocenę. Jeszcze tego filmu nie widziałem. A pytam z ciekawości po prostu.
Cytat z Szaman data 16 listopada, 2024, 17:55Wydaje mi się, że u mnie na pierwszym Prawdziwy ból, a na drugim Czasem myślę o umieraniu.
Wydaje mi się, że u mnie na pierwszym Prawdziwy ból, a na drugim Czasem myślę o umieraniu.
Cytat z Mierzwiak data 16 listopada, 2024, 18:24Dune: Part Two, The Substance i The Wild Robot, w sumie w dowolnej kolejności tak naprawdę.
Dune: Part Two, The Substance i The Wild Robot, w sumie w dowolnej kolejności tak naprawdę.
Cytat z Mierzwiak data 16 listopada, 2024, 21:54Co sądzicie o kontrowersji wokół Camerinage po tym co napisał Żydowicz?
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/camerimage-film-festival-sexist-editorial-change-1236059689/
Według mnie to kolejna afera rozdmuchana tylko dlatego, że ludziom łatwiej się obrazić aniżeli przeczytać coś ze zrozumieniem. Osobiście zgadzam się z tym co napisał, w konkursach nie ma miejsca na parytety. Umożliwianie kobietom wejścia w ten zawód? Jak najbardziej, ale sztuczne uwzględnianie czyjejś pracy tylko dlatego, że ma - przepraszam - macicę siłą rzeczy musi doprowadzić do spadku poziomu, i nie ma w tym nic seksistowskiego. Gdyby kobiety stanowiły większość autorów zdjęć i otwieralibyśmy się na mężczyzn tylko dlatego, że są mężczyznami to efekt byłby identyczny.
Co sądzicie o kontrowersji wokół Camerinage po tym co napisał Żydowicz?
Według mnie to kolejna afera rozdmuchana tylko dlatego, że ludziom łatwiej się obrazić aniżeli przeczytać coś ze zrozumieniem. Osobiście zgadzam się z tym co napisał, w konkursach nie ma miejsca na parytety. Umożliwianie kobietom wejścia w ten zawód? Jak najbardziej, ale sztuczne uwzględnianie czyjejś pracy tylko dlatego, że ma - przepraszam - macicę siłą rzeczy musi doprowadzić do spadku poziomu, i nie ma w tym nic seksistowskiego. Gdyby kobiety stanowiły większość autorów zdjęć i otwieralibyśmy się na mężczyzn tylko dlatego, że są mężczyznami to efekt byłby identyczny.
Cytat z Szaman data 16 listopada, 2024, 23:21Ktoś mi kiedyś pisał, że to teraz musi się utrząsnąć, aby potem unormować. Odrzuca mnie ustawianie konkursów, wpływanie na nie. Konieczność wyboru zawsze wpłynie na poziom. Tam już żyją w tak innej rzeczywistości, że chyba trzeba ich zostawić samych i uciekać jak najdalej.
Mam też wrażenie, że reżyserka Substancji musiała przeprowadzić wizerunkowy kontratak po tym jak Dennis Quaid paradował w czerwonej czapeczce i nie była to czapka fana Limp Bizkit 🙂
Ktoś mi kiedyś pisał, że to teraz musi się utrząsnąć, aby potem unormować. Odrzuca mnie ustawianie konkursów, wpływanie na nie. Konieczność wyboru zawsze wpłynie na poziom. Tam już żyją w tak innej rzeczywistości, że chyba trzeba ich zostawić samych i uciekać jak najdalej.
Mam też wrażenie, że reżyserka Substancji musiała przeprowadzić wizerunkowy kontratak po tym jak Dennis Quaid paradował w czerwonej czapeczce i nie była to czapka fana Limp Bizkit 🙂
Cytat z robgordon data 16 listopada, 2024, 23:53Nie uważam tak. Albo inaczej. Sprawa jest bardziej złożona. Żeby jednak wyjaśnić co mam na myśli, musiałbym napisać bardziej sążnistego i złożonego posta. Może znajdę chwilę, ale nie obiecuję że się uda (miałem kiedyś napisać co sądzę o Immersji i też nie udało mi się zebrać ;))
Nie uważam tak. Albo inaczej. Sprawa jest bardziej złożona. Żeby jednak wyjaśnić co mam na myśli, musiałbym napisać bardziej sążnistego i złożonego posta. Może znajdę chwilę, ale nie obiecuję że się uda (miałem kiedyś napisać co sądzę o Immersji i też nie udało mi się zebrać ;))
Cytat z robgordon data 16 listopada, 2024, 23:59PS. Główny powód w pisaniu dłuższych tekstów wynika przede wszystkim z tego, że wciąż nie nam laptopa. A nie przepadam za pisaniem na telefonie.
PS. Główny powód w pisaniu dłuższych tekstów wynika przede wszystkim z tego, że wciąż nie nam laptopa. A nie przepadam za pisaniem na telefonie.