Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 16 października, 2024, 16:28Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:51Już czwarty.
Piąty?
https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/alex-cooper-interview-call-her-daddy-1236023570/
Nie wiedziałbym kto to gdyby nie kolejny żenujący wywiad Kamali Harris.
Cytat z Szaman data październik 11, 2024, 22:51Już czwarty.
Piąty?
https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/alex-cooper-interview-call-her-daddy-1236023570/
Nie wiedziałbym kto to gdyby nie kolejny żenujący wywiad Kamali Harris.
Cytat z Mierzwiak data 16 października, 2024, 18:04Cytat z Ernest Kubica data październik 13, 2024, 13:27Nie wiem czy o tym słyszeliście. Rosie O'Donell w swoim programie tak zaspoilerowała zakończenie Fight Club - w poniedziałek po pierwszym weekendzie w kinach.
Zawsze była nienormalna i nic się w tej kwestii nie zmieniło:
https://youtu.be/aIUccDt_QCk?si=LJo7tHBNZJ3gERXP
Cytat z Ernest Kubica data październik 13, 2024, 13:27Nie wiem czy o tym słyszeliście. Rosie O'Donell w swoim programie tak zaspoilerowała zakończenie Fight Club - w poniedziałek po pierwszym weekendzie w kinach.
Zawsze była nienormalna i nic się w tej kwestii nie zmieniło:
Cytat z Marek Pilarski data 16 października, 2024, 19:18xD
https://twitter.com/PopCrave/status/1846537234645659729?t=X2oYgLUHQwSMlRhyZizXOQ&s=19
xD
Cynthia Erivo reacts to edits of the ‘Wicked’ poster and the viral AI fighting animation:
“Our poster is an homage not an imitation, to edit my face and hide my eyes is to erase me. And that is just deeply hurtful.” pic.twitter.com/R7jGz0Nxnx
— Pop Crave (@PopCrave) October 16, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 16 października, 2024, 19:37W sumie nie, choć wychodzi na to, że tak. 😉
W sumie nie, choć wychodzi na to, że tak. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 16 października, 2024, 21:22O nie, przeniosło się na nią
O nie, przeniosło się na nią
Dodane pliki:Cytat z Szaman data 18 października, 2024, 21:41Nie rozumiem tych ludzi. Nie, nie tych od Netflixa, tych naszych gwiazd. Czego spodziewali się idąc tam? Pewnie jak zawsze, że odmienią świat mocą swego majestatu. I jeszcze to wyrzyganie się na karmiącą rękę, tuż po tym jak dzięki niej obżarli się jak prosię.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1847356852964622371
Nie rozumiem tych ludzi. Nie, nie tych od Netflixa, tych naszych gwiazd. Czego spodziewali się idąc tam? Pewnie jak zawsze, że odmienią świat mocą swego majestatu. I jeszcze to wyrzyganie się na karmiącą rękę, tuż po tym jak dzięki niej obżarli się jak prosię.
Daniel Craig reportedly told Netflix co-CEO Ted Sarandos at the ‘GLASS ONION’ premiere that the standing ovation they got proved that it should get a full theatrical rollout.
When Sarandos said it wasn’t Netflix’s model to do that, Craig replied “Your model is fucked!”
(Source:… pic.twitter.com/B44rRTQJsU
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 18, 2024
Cytat z Mierzwiak data 18 października, 2024, 22:53For Glass Onion: A Knives Out Mystery, Daniel was paid $50 million to reprise his role as Detective Benoit Blanc.
TO jest fucked, Daniel.
For Glass Onion: A Knives Out Mystery, Daniel was paid $50 million to reprise his role as Detective Benoit Blanc.
TO jest fucked, Daniel.
Cytat z Marek Pilarski data 19 października, 2024, 13:38Pierwsze reakcje na Gladiatora II... wszyscy zachwyceni, itd..
Pierwsze reakcje na Gladiatora II... wszyscy zachwyceni, itd..
Cytat z Szaman data 19 października, 2024, 13:41To tak jak wtedy gdy pisano, że na zwiastunie pokazano szaloną walkę z nosorożcem, a okazało się, że Mescal po prostu sypie mu piaskiem po oczach 🙂
To tak jak wtedy gdy pisano, że na zwiastunie pokazano szaloną walkę z nosorożcem, a okazało się, że Mescal po prostu sypie mu piaskiem po oczach 🙂
Cytat z Szaman data 19 października, 2024, 15:5530 lat kończą Sprzedawcy Kevina Smitha. Taka to słodko-gorzka rocznica, bo głównie przypomina mi jak to się wszystko spieprzyło. W latach 00 był okres kiedy wielbiłem Kevina Smitha i uważałem go za jednego z moich ulubionych reżyserów, obok Sama Raimi i braci Coen. Tuż po obejrzeniu Sprzedawców 3 miałem wobec nich litość, teraz wolałbym o nich pomilczeć.
https://twitter.com/ThatKevinSmith/status/1847621154611003659
30 lat kończą Sprzedawcy Kevina Smitha. Taka to słodko-gorzka rocznica, bo głównie przypomina mi jak to się wszystko spieprzyło. W latach 00 był okres kiedy wielbiłem Kevina Smitha i uważałem go za jednego z moich ulubionych reżyserów, obok Sama Raimi i braci Coen. Tuż po obejrzeniu Sprzedawców 3 miałem wobec nich litość, teraz wolałbym o nich pomilczeć.
CLERKS opened in theaters 30 years ago today! This grainy image is from a never-before-seen outtake from the making of the flick that we’re world-premiering at the opening night of the @SmodCinemas Film Festival!
Wanna watch it with me?
Get tickets here: https://t.co/Fv7uv3pT6L pic.twitter.com/F1QM1uftWW— KevinSmith (@ThatKevinSmith) October 19, 2024
Cytat z robgordon data 19 października, 2024, 18:43Patrząc na jego karierę, wydaje się że musiała się potoczyć w ten sposób. Znacie reżysera który z powodzeniem tworzył w ramach kina indie przez 3 dekady? Pewnie da się znaleźć ale sądzę że to raczej rzadki gatunek. Kevin dobrze zaczął ale od 2000 roku stworzył 1-2 udane filmy. Może po prostu lepiej przyznać (przed sobą), że te pierwsze filmy trafiły mu się jak ślepej kurze ziarno? 😉 Że nie ma w tym przypadku, złej karmy, czy wpływu środków niezbyt dozwolonych?
Patrząc na jego karierę, wydaje się że musiała się potoczyć w ten sposób. Znacie reżysera który z powodzeniem tworzył w ramach kina indie przez 3 dekady? Pewnie da się znaleźć ale sądzę że to raczej rzadki gatunek. Kevin dobrze zaczął ale od 2000 roku stworzył 1-2 udane filmy. Może po prostu lepiej przyznać (przed sobą), że te pierwsze filmy trafiły mu się jak ślepej kurze ziarno? 😉 Że nie ma w tym przypadku, złej karmy, czy wpływu środków niezbyt dozwolonych?
Cytat z Mierzwiak data 19 października, 2024, 18:49Nie każdy film potrzebuje sequela tak samo jak nie każdy reżyser ma w sobie więcej niż jeden, dwa dobre filmy, zresztą nie oszukujmy się, przecież Clerks to nie Wściekłe psy Tarantino, gdzie objawił się talent reżyserski i scenopisarski. To prościutki zbiór gagów i anegdotek od grupki pasjonatów którzy dorwali kamerę, nic więcej.
Nie każdy film potrzebuje sequela tak samo jak nie każdy reżyser ma w sobie więcej niż jeden, dwa dobre filmy, zresztą nie oszukujmy się, przecież Clerks to nie Wściekłe psy Tarantino, gdzie objawił się talent reżyserski i scenopisarski. To prościutki zbiór gagów i anegdotek od grupki pasjonatów którzy dorwali kamerę, nic więcej.
Cytat z Szaman data 19 października, 2024, 18:58No zwykle skupiam się na tym dylemacie, czy to twórca wypalony, czy przepalony. Może i czas mu odpuścić. Miał swój czas i swoje miejsce, gdy wyjęli go z rwącego nurtu lat 90-tych to stopniowo zaczęło brakować mu powietrza. Plus może skończyły się inspiracje z codziennego życia sklepu i anegdot zwykłych ludzi.
Talentu jak Quentin nigdy nie miał aby płynnie przejść z tego co usłyszał lub zobaczył w sklepie/wypożyczalni/na osiedlu do Fabryki Snów.
No zwykle skupiam się na tym dylemacie, czy to twórca wypalony, czy przepalony. Może i czas mu odpuścić. Miał swój czas i swoje miejsce, gdy wyjęli go z rwącego nurtu lat 90-tych to stopniowo zaczęło brakować mu powietrza. Plus może skończyły się inspiracje z codziennego życia sklepu i anegdot zwykłych ludzi.
Talentu jak Quentin nigdy nie miał aby płynnie przejść z tego co usłyszał lub zobaczył w sklepie/wypożyczalni/na osiedlu do Fabryki Snów.
Cytat z Szaman data 19 października, 2024, 18:59Mierzwiak, napisaliśmy o tym samym, ale byłeś dużo szybszy 🙂 Nawet ten Quentin hehe
Mierzwiak, napisaliśmy o tym samym, ale byłeś dużo szybszy 🙂 Nawet ten Quentin hehe
Cytat z Szaman data 20 października, 2024, 18:04Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.
Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.
Cytat z Szaman data 20 października, 2024, 18:09Z innej beczki: bardzo rodzinny rok dla hollywoodzkich aktorek. Margot Robbie, Alexandra Daddario, Gal Gadot, Jane Levy, teraz Jennifer Lawrence. Pewnie jeszcze o kimś zapomniałem.
https://twitter.com/FilmUpdates/status/1848018808843231526
Z innej beczki: bardzo rodzinny rok dla hollywoodzkich aktorek. Margot Robbie, Alexandra Daddario, Gal Gadot, Jane Levy, teraz Jennifer Lawrence. Pewnie jeszcze o kimś zapomniałem.
Jennifer Lawrence is expecting her second child with husband Cooke Maroney. pic.twitter.com/qAuR7OrHNQ
— Film Updates (@FilmUpdates) October 20, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 20 października, 2024, 19:34Cytat z Szaman data październik 20, 2024, 18:04Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.
Też już się nad tym zastanawiałem. Teraz znalazłem taki artykuł. Więc jakieś głosy "przeciw" już też były:
https://www.themoscowtimes.com/2024/06/26/reflections-on-the-russian-controversy-at-the-cannes-film-festival-a85534
Cytat z Szaman data październik 20, 2024, 18:04Dopiero teraz zorientowałem się, że Anora opowiada o Rosjanach i jest pełna rosyjskich aktorów. Czyli już wszystko ok? Nikt nie ma z tym problemu? Szybko się pozmieniało.
Też już się nad tym zastanawiałem. Teraz znalazłem taki artykuł. Więc jakieś głosy "przeciw" już też były: