aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 70 of 75Next

Ciekawostka - nie wiem jak Twitter ale na YouTube sytuacja ma się tak:

Trailer Mandalorian i Grogu - 10 mln wyświetleń w 2 miesiące.

Teaser / prezentacja tytułu Diggera z Cruisem od Iñárritu - 8,5 mln wyświetleń w 3 dni.

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman
Cytat z Szaman data 20 grudnia, 2025, 12:36

Chalamet postanowił zostać raperem. Zostawiam dla koneserów.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/19/timothe-chalamet-is-now-a-british-rapper-and-his-oscar-campaign-just-got-weirder

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Idzie po to, raczej nikt mu nie zabierze.

Cytat z Mierzwiak data 21 grudnia, 2025, 19:12

Ciekawostka - nie wiem jak Twitter ale na YouTube sytuacja ma się tak:

Trailer Mandalorian i Grogu - 10 mln wyświetleń w 2 miesiące.

Teaser / prezentacja tytułu Diggera z Cruisem od Iñárritu - 8,5 mln wyświetleń w 3 dni.

Nigdy nie widziałem nawet ujęcia z serialu, ale przed Avatarem był tego zwiastun (nawet dwa, bo jeszcze jakiś krótszy pod IMAX) i nie wygląda to na hit.

Znany jest Wam najnowszy trend AI? Udawane filmiki z planu popularnych produkcji:

Widziałem jakiś tam temu ten z Kevinem. Ludzie w komentarzach sprawiali wrażenie, jakby naprawdę wierzyli w to, co tam zostało pokazane. 🙂

Cytat z Szaman data 21 grudnia, 2025, 21:45

Idzie po to, raczej nikt mu nie zabierze.

hehe

Mierzwiak

Hollywood sięgnął już ostatecznego dna i publikuje wywiad z kurwą która, rzekomo, zaliczyła ponad 1000 facetów jednego dnia.

Ta wersja Matriksa naprawdę prosi się o reset...

Widocznie ta kurtyzana jest dla nich symbolem seksualnego wyzwolenia. Tutaj trzeba uciekać w ramiona translatora z NaEkranie i staruszka Filmwebu, innej drogi nie ma 🙂

O, ale mi przypomniałeś, kiedyś lubiłem ten cover Moby'ego z Gorączki.

Hmmm no po latach zdecydowanie lepsza wersja instrumentalna 🙂 Moby zawsze był przeciętnym wokalistą. Chyba nie muszę wspominać jak bardzo lepszy jest oryginał.

Mierzwiak

Patrz a ja dopiero teraz dowiaduję się, że to jest tak naprawdę piosenka bo znam tylko instrumental użyty w Heat 🙂 (od 0:33)

Ależ to pasowało, właśnie nie mogłem sobie przypomnieć w którym momencie filmu użyto tego Moby'ego.

Mierzwiak

Dla ciekawskich: nowa Czerwona Sonja wyszła w abonamencie na Amazon Prime.

Roofman z Tatumem i Dunst ominął polskie kina i od dzisiaj jest w serwisach VOD jako Urodzony rabuś.

W serwisach VOD jest też już Blue Moon z zapewne nominowaną do Oscara rolą Ethana Hawke'a.

No to zacznę, bo chyba już za wiele się nie wydarzy. Moje podsumowanie tego roku:

Najlepsze:

1. Oddaj ją
  2. Bugonia
  3. 28 lat później
  4. Towarzysz
  5. Springsteen: Ocal mnie od nicości
  6. Grzesznicy
  7. Rozdzieleni
  8. Together
  9. Jay Kelly
  10. Eternity

Najgorsze:

1. Superman
  2. Until Dawn
  3. Mission: Impossible: The Final Reckoning
  4. Państwo Rose
  5. Zaufanie

Komentarz:

• Tak, Gunn na pierwszym. Superman uosabia wszystko to, czego nienawidzę w ekranizacjach komiksów. To film ostentacyjnie nakręcony dla dzieci, ze złośliwym, ale słodkim psem i małpami w rolach internautów. Jest wszystkim tym przez co dorosły człowiek przyznający się do sympatii do komiksowych bohaterów naraża się na złośliwe uśmieszki w towarzystwie. Jest cofnięciem ekranizacji do drugiej połowy lat 90-tych, jest zaprzeczeniem rewolucji Singera, Raimiego, Nolana i MCU. Krzyż na drogę.
  • Wiem, że powinienem tam wstawić PTA z DiCaprio, ale myślę o tym filmie zaskakująco chłodno, odwrotnie niż w przypadku Bugonii która powoduje coraz większy uśmiech na mojej twarzy. W sumie nie wiem, czy nie przesadzam z kilkoma tytułami z tej listy, szczególnie z Jayem Kellym, bo to setne rozterki gwiazdora i przypowieść o tym, że pieniądze i sława szczęścia nie dają, a może przesadzam też nawet z Oddaj ją. Mega miło wspominam "Towarzysza", niby tylko taki odcinek Black Mirror, ale może nawet powinien być wyżej?
  • "Zaufanie" to słabiutki thriller z Sophie Turner, z idiotycznymi decyzjami scenariuszowymi, nic efektownego, ale w tym roku brakowało mi tytułów. Reszta oberwała za męczarnie w trakcie seansu, szczególnie "Państwo Rose" za plastik zmieszany z udawanym pieprzem i żałosny humor.
Mierzwiak

Jeszcze bonus, lista za 2024 rok, zaktualizowana o perspektywę czasu i to co nadrobiłem:

1. Prawdziwy ból
  2. Dziki robot
  3. Przyjaźń
  4. Saturday Night
  5. Caddo Lake
  6. Budka z przekąskami
  7. Twój potwór
  8. Przysięgły nr 2
  9. Rebel Ridge
  10. In A Violent Nature
Mierzwiak

Ciekawa ewolucja jeśli chodzi o Bugonię 🙂 W środę wstawię swoje typy bo we wtorek, w końcu, wybieram się na Avatara więc na wszelki wypadek wstrzymam się gdyby miał namieszać coś na którejś z list 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Oj czasami u mnie musi się przegryźć jak bigos 🙂

PreviousPage 70 of 75Next