aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 103 of 533Next

Aquaman and the Lost Kingdom. Premiera za półtora roku.

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 10, 2021, 17:39
Cytat z Kuba data Czerwiec 10, 2021, 17:23

Informacja, ze Guadagnino po cichu nakręcił już Brideshead Revisited mam nadzieje!

Teraz patrzę na IMDb, o co chodzi...

To się dzieje naprawdę z tą obsadą? https://www.imdb.com/title/tt13502666/?ref_=nm_flmg_act_1

Niby się dzieje, zapowiedzieli to w końcówke zeszłego roku, ale przy nadmiarze projektów Guadagnino cholera wie kiedy się zadzieje. Ale obsada jest fantastyczna

Na całym świecie 52 mln$ przy 35 mln$ budżetu. Gdzie ten tytuł zarobił na swój sequel?

Może na iTunes i na płytach?

Naprawdę nie doceniam tej kasy z sieci, a tak jak Marek pisał przy Cruelli, tam cała kasa idzie dla nich.

Na Disney+ dla Disneya owszem, ale nie z iTunes które należy do Apple.

Według google:

For newly released movies, the major studios will make approximately 90% margin. This applies to both SD and HD product. They'll make 70-75% on rentals.

Choć to i tak sporo.

Tak jak kojarzę z Randolphowego Movie Math to ten film chyba dość długo trzymał się na iTunes w Top 10.

Oj tak, sorry, jakiś dzisiaj jestem zamotany 🙂

Słoneczko przygrzało czy obciąża Cię ilość danych wysyłanych Gatesowi ze szczepionkowego mikroczipa? 🙂

Z ciekawości sprawdziłem i przez 2 tygodnie z rzędu film był w USA na pierwszym miejscu sprzedaży na DVD i Blu-ray, w trzecim spadł na trzecie miejsce.

Ciekawie zapowiadający się thriller:

Cytat z Szaman data Czerwiec 14, 2021, 16:28

Na całym świecie 52 mln$ przy 35 mln$ budżetu. Gdzie ten tytuł zarobił na swój sequel?

Jakby zarobił tylko $10 mln więcej, to teoretycznie wyszedłby na zero jeszcze w dystrybucji kinowej. Pomijam koszty marketingu. Więc nie było źle, szczególnie, że w ogóle nie był dystrybuowany w amerykańskich kinach. Tak jak pisze Mierzwiak, pewnie VOD i płyty zrobiły robotę. Poza tym to typ filmu, który w teorii powinien być właśnie hitem w home entertainment.

Odcancelowali Payne'a

Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 14, 2021, 16:59

Słoneczko przygrzało czy obciąża Cię ilość danych wysyłanych Gatesowi ze szczepionkowego mikroczipa? 🙂

Z ciekawości sprawdziłem i przez 2 tygodnie z rzędu film był w USA na pierwszym miejscu sprzedaży na DVD i Blu-ray, w trzecim spadł na trzecie miejsce.

A nie wiem 🙂 Ale po czipie bolało mnie ramię przez jeden dzień i nic więcej 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Ten sam termin co The Northman.

Every Major Studio Confirms Involvement In CinemaCon August 23-26, 2021 In Las Vegas

CinemaCon w sierpniu, będzie każde duże studio, Warner się nie pitoli i robi 3 godzinny panel a Disney i Paramount jedynie 30 minut krótsze. Warner w sumie za zamkniętymi drzwiami ma o czym mówić i co pokazywać branży i dziennikarskiej ekipie więc sie można spodziewać ton informacji.

Liczę, że odstawią numer jak z Suspirią w przypadku Northamana 🙂

PreviousPage 103 of 533Next