aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 162 of 533Next

Nawet zabawny 😉

Zapowiada się trzygodzinna uczta! Żartuję, wygląda na taki sam paździerz co Jak zostałem gangsterem.

Znowu zaczynają przenosić premiery?

Cytat z Szaman data grudzień 17, 2021, 11:50

https://twitter.com/RMF24pl/status/1471794454734462976?t=HvpQpUDpxjPBnOwEDaijXw&s=19

Drętwy. Nie dałem rady wytrzymać do końca.

Cytat z Mierzwiak data grudzień 16, 2021, 21:33

Zapowiada się trzygodzinna uczta! Żartuję, wygląda na taki sam paździerz co Jak zostałem gangsterem.

https://youtu.be/tqRF7pY2oQc

Gdyby był taki jak "Jak zostałem..." to nie miałbym nic przeciw. Ale tu wygląda, że film jest na poważnie. Tamten miał poczucie humoru i dystans.

Widziałem tego Gierka przed Pająkiem. Gierek przedstawiony jak superbohater, Jaruzelski jak agent Smith. Chyba nie dla mnie 🙂

Ja jestem raczej na bakier z powojenną historią Polski, bo to było zawsze pod koniec podręczników do historii, a co roku udawało się dochodzić maksymalnie do połowy, a sam nigdy nie byłem na tyle zainteresowany, żeby czytać coś na ten temat.. Nie sądziłem jednak, że z Gierka można zrobić superbohatera. 😛

Wydawało mi się, że film będzie bardziej mroczny, duszny, może też bardziej stonowany. A zapowiada się historia zemsty w ramach typowej epickiej i krwawej rzeźni z Wikingami w roli głównej.

Logiczne, że tak go chcą sprzedać.

Cytat z Kuba data grudzień 20, 2021, 15:36

Logiczne, że tak go chcą sprzedać.

Być może też takim właśnie jest.

A ja powiem inaczej, wygląda dokładnie tak jak sobie wyobrażałem, gdy pojawiły się plotki o R-ce i budżecie 100 mln$. Wygląda też jak film z mojej pierwszej dziesiątki przyszłorocznego zestawienia. Chociaż nie jestem fanem historycznych eposów, no to jednak reżyserem jest zakochany w czasach dawnych Eggers, w moich oczach jeden z najbardziej utalentowanych, młodych reżyserów. Jego dwa poprzednie filmy dostały u mnie 9/10 i 9/10.

Jeszcze plakat

Cytat z Szaman data grudzień 20, 2021, 17:54

A ja powiem inaczej, wygląda dokładnie tak jak sobie wyobrażałem, gdy pojawiły się plotki o R-ce i budżecie 100 mln$. Wygląda też jak film z mojej pierwszej dziesiątki przyszłorocznego zestawienia. Chociaż nie jestem fanem historycznych eposów, no to jednak reżyserem jest zakochany w czasach dawnych Eggers, w moich oczach jeden z najbardziej utalentowanych, młodych reżyserów. Jego dwa poprzednie filmy dostały u mnie 9/10 i 9/10.

Dla mnie wygląda fenomenalnie.

Uwielbiam VVitch, Lighthouse doceniam, ale już traktuje z większym dystansem, film nie uderzył mnie tak jak większości widzów. Eggers pozostaje jednak niezwykle ciekawym twórcą o genialnym wyczuciu atmosfery i talencie do technikaliów. Na dodatek jego historyczne, mitologiczne etc inspiracje to totalnie mój zakątek kultury.

Northman wygląda fantastycznie. Od początku było powiedziane, że to będzie zupełnie inna produkcja. Super. Aspekty historyczne wyglądają świetnie, całość ma znakomity klimat, scenografię, charakteryzacje czy sceny akcji są imponujące a nad całością do tego unosi się intrygujący mistyczny klimat. A paradoksalnie ciągle mamy bardzo mało dobrych, klimatycznych i brutalnych historii o wikingach.

Eggers potwierdza, że film trwa 2h 20 minut, w ramach tych głośnych wycinek po pokazach testowych skrócili całość o..13 minut 😛

Śmierć na Nilu jednak żyje 🙂 W artykule nowy zwiastun.

No nie dadzą obejrzeć bez otoczki, ale ich to uwiera 😀 THR mam dla Was jeszcze jedną informację, wiecie co? Zapłacili mu już za to! I to pewnie z 5 milionów zielonych 😀

A dodam, bo jednak mnie to uwiera. Mają pewnie w mniemaniu THR wyrzucić do kosza pracę dwóch tysięcy osób bo trafił się jeden pijak i ćpun (plus jeden antyszczepionkowiec, ależ pechowy film hehe). Ale do wirtualnej obrony jakiejś grupy społecznej zawsze są pierwsi. Wolę bawić się jednak w kinomana, a nie policjanta, oni żyją z gównoburz i jeszcze są z tego dumni.

PreviousPage 162 of 533Next