aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 166 of 533Next

To w takim razie to samo można powiedzieć o wszystkich rolach świata, że też jest to typowy X z jego / jej zagraniami i nawykami, i nigdy nikt w żadnej roli nie zniknął 🙂

Bez sensowna uszczypliwość bo wszyscy wiemy, że jest różnica pomiędzy graniem siebie a "znikaniem w roli". Oglądając Spencer widziałem na ekranie Stewart dobrze grająca Stewart.Nie widziałem Diany, sporo wspólnego może z tym mieć fakt, że dla mnie ta Diana jest kompletnie nieudanie przedstawioną bohaterką.

Dodam też, że ja cały film uważam za tragiczny.

Myślę, że da się przynajmniej w części przypadków określić kiedy aktor zniknął mniej, a w którym bardziej. Choć "Spencer" nie widziałem i jak jest w tej sytuacji pojęcia nie mam.

Dla mnie to całe "znikanie w roli" to mit i o ile sam bym tak określił kilka ról, jak np. Ledgera i jego Jokera czy Oldmana w Hannibalu (dostrzegacie prawidłowość?) to uważam, że w takich, nazwijmy to, tradycyjnych przypadkach, jest to zwykła bujda.

Cytat z Mierzwiak data styczeń 7, 2022, 12:49

To w takim razie to samo można powiedzieć o wszystkich rolach świata, że też jest to typowy X z jego / jej zagraniami i nawykami, i nigdy nikt w żadnej roli nie zniknął 🙂

Daniel Day-Lewis się z tym nie zgadza 🙂

Zgadzam się z Kubą, dodam jeszcze może trochę kontrowersyjnie, że Kinga Dębska znacznie lepiej wypadła w roli Kaliny Jędrusik. A i sam film choć nieidealny też mi się lepiej oglądało niż Spencer.

Kojarzyłem jego, jak i jego kanał, ale jakoś nigdy nie zajrzałem na dłużej.

o kurcze, oglądałem ich recenzje tak ze 3-4 lata temu, potem całkiem o nich zapomniałem. Taki bardzo wyważony kanał bez wodotrysków, widać było że gość ma wiedzę.

Czy on też kiedyś nie publikował w Filmie, albo nie był tam przynajmniej w 10 gniewnych?

Sidney Poitier nie żyje.

Cholera, wczoraj Bogdanovich dziś Poitier. Pierwszy czarnoskóry aktor który przełamał rasowe podziały. Za Ucieczkę w kajdanach, Zgadnij kto przyjdzie na obiad i szczególnie W upalną noc wielkie dzięki.

Byłem w trakcie nadrabiania jego ról. Unikalna charyzma, magnetyzm i wielki, wielki talent. Kocham występ u Kramera w "Zgadnij kto przyjdzie na obiad" (podobnie jak sam film). Piekny wiek, piękna kariera i nieśmiertelny znak jaki zostawił w historii kina.

Ja muszę dopiero nadrobić..

Co do Stewart i Spencer, już chyba napisałem wszystko, co miałem do przekazania, wrzuciłem też urywki z filmu, więc nie nie mam nic do dodania, i nie będę się powtarzał. Rozumiem jednak, jeśli komuś nie przypadł do gustu ten film. 😉

Disney, to nie wypanda..

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Cytat z Szaman data styczeń 7, 2022, 19:31

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1479519449468313601?t=-ky3rt5V6VZGldXcZBNpIw&s=19

Co za ekipy Wes zbiera od trzech filmów...

Cytat z Szaman data styczeń 7, 2022, 22:32

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1479566076006572042

Blanchett ma niesamowitą serie zapowiedzianych projektów. Prawdopodobnie razem z Isaackiem mają najbardziej ekscytujący terminarz na najbliższe lata.

Bob Saget nie żyje :/

Okoliczności wskazują na zawał po występie, podobnie jak kiedyś u Kevina Smitha. Tyle, że cichy Bob miał więcej szczęścia...

Wraca temat remake'u The Raid

Michael Bay, Gareth Evans And Patrick Hughes Team On A New Reimagining Of Evans’ ‘The Raid’ For Netflix

PreviousPage 166 of 533Next