aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 171 of 533Next

Oczywista, bo jakoś ostanio mocno wieje nudą w newsach. Przerywa to tylko kolejny zmarły nieszczęśnik.

Mam wrażenie, że zawsze na początku roku jest spokój. Wszyscy żyją sezonem nagród, filmy nowe niezbyt wychodzą, największe serialowe tytuły czekają, większość twórców w robocie.

Pewnie zaraz wpadną kolejne castingi do Nolana bo zdjęcia ruszają 25 lutego.

A Emerald Fennell na lato zaczyna nowy projekt. Na który czekam, z ostatnio debiutujących reżyserek jej projekty, Wilde i Gyllenhaal najbardziej ciekawią mnie w przyszłości.

Każda z tej trójki dla mnie jest bardziej interesująca, lepsza artystka niż Zhao 😉

https://variety.com/2022/film/news/emerald-fennell-mrc-film-1235160223/

https://www.worldofreel.com/blog/2022/1/u549psqw4gp5tkamimb9d0lnrdznk6

Ostatnio sporo źródeł podaje podobne info, to tutaj jest najbardziej sensowne.

Potwierdzają, że Coppola ma zacząć kręcić "Megalopolis" na jesieni i zdjęcia mają niby trwać 6 miesięcy. Tutaj też mówi się o większym budżecie niż planował sam Coppola i jeśli to jest prawda (w co wątpię) to pewnie w projekt jest zaangażowany Amazon lub Apple.

‘Thirteen Lives’: Ron Howard MGM Movie Heads To Awards Season After Record Test Scores For Studio

Powód jak na Howarda dość niespodziewany 😛

Howard potrafi trafić w szerokie gusta i raz na jakiś czas łapie formę. Całkiem zapomniałem o tym filmie, nakręcili go tak trochę bez rozgłosu.

Bo kręcili chyba w Azji, gdzie nikomu planu się obserwować nie chce. Jedyne co o tym czytałem to, że dużo aktorzy nurkowali po faktycznych jaskiniach i stunty były bardzo wymagające i wyczerpujące. Zwłaszcza dla Mortensena.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No fajnie, ale wyświetlanie czegoś na ekranie IMAX a format IMAX to dwie różne rzeczy 🙂 To się tak rozmyło przez marketing w postaci pseudo-IMAXowych Marveli itp. że chyba już nie ma sensu nikogo poprawiać i tłumaczyć.

Nowy plakat Uncharted

Dlaczego grafika z gry wygląda lepiej i realistyczniej niż ten potworek? 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Cooper powiedział w Actors on Actors, że po Maestro (zdjęcia w maju więc premiera raczej 2023) chce zabrać się za adaptacje "Raju utraconego" Miltona.

Mam już nawet idealny zespół do stworzenia ścieżki dźwiękowej.

To... Paradise Lost.

😉

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Swoja drogą fajną wycieczkę przeżywa kariera pana Coopera. Od aktora kojarzonego z Russelem i Kac Vegas, raczej bardziej pociesznego niż dobrego po wiodącego aktora u takich twórców jak Guillermo del Toro, Paul Thomas Anderson, Clint Eastwood, reżysera który świetnie przerabia klasyki i zrobił z Lady Gagi panią aktorkę, nauczył się świetnie śpiewać, producenta jednej z najgłośniejszych adaptacji komiksowych, gościa który od Stevena Spielberga dostaje filmy do nakręcenia, nadzoruje tworzenie nowej serii na bazie kultowej powieści dla Warnera i zaraz będzie podchodzić do adaptacji jednego z najważniejszych dzieł w historii literatury i wiary. A to wszystko jednocześnie będąc głosem szopa z MCU. Piękna sprawa.

Za dwa lata on będzie miał z 13 nominacji do Oscara.

Chyba ktoś niedawno o tym tutaj pisał (nie Ty? ;))
Cooper się ładnie rozkręca, to fakt. Ale chyba wielu znanych i popularnych dziś aktorów/producentów/reżyserów zaczynało mało spektakularnie. Wydaje mi się, że w wielu przypadkach te początki wprowadzają nas w błąd. Przecież nikt z nas nie zna Bradleya (czy Leonardo di Caprio, Brada Pitta, Mela Gibsona, że wymienię ledwie kilku aktorów, którym nie wystarczyło samo granie) i nie wie co się mu (im) kłębiło w głowach na początkach kariery 😉

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Dostrzegam pewną niespójność jeśli chodzi o rozwój kariery jednego z panów w tej wyliczance 😀

Masz na myśli Mela? A jesteś pewny, że pozostała trójka nie zbłądzi w jego wieku? 😉

Edit: Brad w sumie jest już w tym wieku. No, ale wiesz o co mi chodzi 😉

Już są w wieku w którym Mel zbłądził 🙂 Ale z tezą się zgadzam, nigdy nie wiesz kiedy zostaniesz upadła gwiazdą Hollywood.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Są lodówki z muzyczką po otworzeniu drzwi? 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dżejk dalej dobrze się bawi 🙂

PreviousPage 171 of 533Next