aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 178 of 533Next
Cytat z Marek Pilarski data luty 15, 2022, 21:24

Wczoraj plakat, dzisiaj zwiastun 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=wN0Spmq610Q

No, najlepszy zwiastun jaki widziałem w tym tygodniu 😀

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Czyli przy Kosmicznym meczu 2 cyferki się zgadzały.

‘The Serpent’ Star Tahar Rahim Joins Joaquin Phoenix In Apple And Ridley Scott’s ‘Napoleon’

Rahim u Scotta

https://variety.com/2022/film/news/lord-of-the-rings-warner-bros-zaentz-rights-1235184414/

Warner się obudził i będzie walczył o jedną z ostatnich swoich wielkich, pewnych marek.

Przy okazji w końcu poznaliśmy odpowiedź na pytanie które nurtowało mnie od dawna - Warner jak ma/miał prawa do LOTRa i Hobbita w kwestii filmów czy gier tak nie miał do telewizji, dlatego też nic nie zrobili na Maxa. Jednocześnie jak rozumiem mają dokładnie te same prawa co Amazon z tym, że do Zaentz należy też klauzula która jej posiadacza faworyzuje w ewentualnym wyścigu o prawa do Silimarilionu i Unfinished Tales czyli rzeczy za które Amazon pewnie chętnie zapłaciłby więcej niż za ostatnie prawa.

Co jednak ważniejsze dla odbiorców - zaraz się może okazać, że będziemy mieli bardzo wąski materiał nad którym będą pracować dwa konkurencyjne studia. "War of the Rohirrim" jest bardzo luźno oparte na dwóch akapitach z dodatków do "Powrotu króla", ale przyciąga całą śmietankę jacksonowej ekipy. Już po oficjalnym ostatnim newsie poza potwierdzeniem, że calość będzie w technice 2D potwierdzono także zaangażowanie Alan Lee. Pytanie kiedy po prostu ogłoszą kolejny aktorski film i jeszcze przywrócą samego Jacksona za jego stery.

Jakbym miał zgadywać to obstawiłbym, że odkopią pierwotny pomysł na serial Amazonu czyli adaptację kilkunastostronicowej opowieści o Aragornie i Arwenie. Amazon i Tolkien Estete mieli dwóch showrunnerów którzy na bazie tego konceptu przez wiele tygodni pracowali nad projektem serialu.

Nie jest to coś czego bym chciał, ale jest to niemalże disneyowski ruch - znowu sprowadzić starą ekipę, skorzystać z licencji filmowej i zrobić długi film rozbity na dwie linie czasowe - z jednej strony młodość Aragorna a z drugiej to co się działo po "Powrocie króla". Może nawet Weavinga udałoby się do powrotu namówić, wątpię aby z pozostalymi był problem.

Jak mówiłem - pewnie by coś takiego mnie jarało, ale na ten moment wolałbym aby rozwijali markę inaczej, nawet jeśli jestem gotów się założyć, że mogą pójść w taką stronę. Wizja anime o Hammerhandzie jest już bliższa temu jak widziałbym przyszłość Śródziemia w różnych mediach. Jeśli ten eksperyment się uda to chętnie zobaczyłbym coś jeszcze o np Wojnie Krasnoludów ze Smokami. Jednocześnie mam nadzieje, że historie Angmaru pozostawią na live action.

W każdym razie, ciekawie by było gdyby zamiast kolejnego UNIWERSUM dostalibyśmy dwa równolegle rozwijane projekty, u podstaw bardzo podobne i nadal bliźniacze a jednak w wielu kwestiach się różniące i uderzające w wiele formatów.

Się robi jakiś niepojęty bałagan. Co nie zmienia faktu, że oglądałbym i tak.

Jakiś czas temu, próbując przebrnąć przez The Doors Stone'a doszedłem do wniosku, że te biografie jednak zbytnio mnie nie interesują. Tutaj moją uwagę przykuły jedynie kostiumy, przesadny filtr na Elvisie Kidzie i rozpraszająca charakteryzacja Hanksa.

Biografie to jeden z najmniej lubianych przeze mnie gatunków filmowych od zawsze. Unikam programowo, choć czasem dam się nabrać (patrz "Bohemian Rhapsody"). Uważam, że dobre biografie powstają jedynie wtedy, gdy ktoś potrafi podejść do tematu nietypowo (z ostatnich np. "Rocketman") lub gdy czyjeś życie stanowi jedynie punkt odniesienia (jak np. w "Bogach" czy "Sztuce kochania").

Uzupełniając. Wiele można powiedzieć o Bazu, ale nie to, że podchodzi do swoich bohaterów sztampowo. Tutaj widzę pewną nadzieję 😉

Czasem nie wrzucali zwiastuna dwa dni temu? 🙂

Cytat z Szaman data luty 17, 2022, 20:55

Czasem nie wrzucali zwiastuna dwa dni temu? 🙂

https://twitter.com/BoxOffice/status/1494399215341998095

Dokładnie 😉

Sandler w Netfliksie:

Fajnie zmontowany zwiastun.

Nie mam pojęcia czy ten horror jest lepszy czy gorszy niż inne. Ale zdjęcia się wyróżniają:

Poszperałem nieco. Twórcy są z Finlandii, z kolei film kręcono m.in. w Estonii. Widać, że to nieco inna rzecz niż horrory z USA. Choć jednocześnie fabularnie (małżeństwo z małym dzieckiem trafia do domu na odludziu) wydaje się dość standardowa.

Tom Hanks i Eric Roth znowu razem.

https://filmozercy.com/wpis/tworcy-forresta-gumpa-ponownie-lacza-sily-tom-hanks-zagra-w-ekranizacji-powiesci-graficznej-tutaj

Ciekaw jestem jak się za to zabiorą i co z tego wyjdzie, bo sam komiks jest bardzo nietypowy (a w polskim wydaniu to już w ogóle).

Zwiastun zdobywcy Złotego Lwa:

Dobry klimat, mimo, że jakby nieco nieadekwatny do tematu.

Cytat z Szaman data luty 18, 2022, 20:16

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1494752187049725964

No nie wiem.

PreviousPage 178 of 533Next