aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 200 of 533Next

Swoją drogą w przyszłym roku seria M:I będzie mieć 27 lat. Niebywałe.

Od początku twórcy byli bardzo konsekwentni przy doborze aktorek do głównych ról kobiecych w serii. Wybierają nieopatrzone, ale z pewnością nie nieznane. I zawsze charakterne 😉 Emmanuelle Beart, Thandiwe Newton, Michelle Monaghan, Paula Patton, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby i teraz Hayley Atwell.

Cytat z Mierzwiak data maj 23, 2022, 14:52

Tak, i ogółem obsada kobieca obsada fajnie się rozrosła. W pewnych rejonach internetu pewnie płaczą że woke i agenda 🙂

W ogóle ile tu się będzie działo? Gdyby ktoś mi powiedział że to zwiastun zawierający sceny z obu części to bym uwierzył.

Co również świetne, to że seria mimo tylu części i słowa impossible w tytule trzymana jest w jakichś takich, jakby to opisać, sensownych ryzach. Widzę tam dużo dyscypliny i całkowicie klarowny, konsekwnentnie realizowany pomysł na tę serię, która na przestrzeni lat nie zamieniła się w kuriozalną parodię samej siebie jak Szybcy i wściekli.

MI to jedyna seria blockbusterowa tego rodzaju która z części na cześć nie uznaje za obowiązkowe by przeskoczyć samą siebie pod kątem skali i odjechania. Nie próbują na siłę zrobić czegoś cięższego niż latanie helikopterami czy skoki z wielkich wysokości. Nie piszą historii pod stunty i wymyślne rozrywki. Całość jest konsekwentna i spójna.

A do tego wszystkiego jakimś cudem te filmy mają lepszych bohaterów i historię niż wszystkie bliźniacze sagi razem wzięte.

Bardzo dobry zwiastun! Ile w nim życia, powietrza, oddechu! Bardzo mi się to podobało. Przy filmach Cruise'a i Bondach z Craigiem można to jeszcze poczuć w superprodukcjach.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wszyscy chcą pokazać nowe zwiastuny przed Top Gun: Maverick. 🙂

Co do bardzo dobrego zwiastuna MI to najważniejsze, że tradycyjnie Tom znowu biega i ma niesamowite popisy kaskaderskie. W każdym innym filmie ostatnia scena byłaby efektem specjalnym, ale tu nikt nie ma wątpliwości, że to on sam skoczył. Pewnie jeszcze bez spadochronu, dla niego wystarczy materac na dole.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

https://www.irishmirror.ie/showbiz/jim-sheridan-hoped-work-daniel-26991831

Jim Sheridan próbuje namówić Daniela Day Lewisa do powrotu do aktorstwa. W ciągu ostatnich lat próbował też tego James Ivory.

Poza tym sam Sheridan pójdzie w przyszłym roku w ślady paru kolegów i nakręci film pseudo-autobiograficzny, skupiający sie na relacji 17 latka z jego destrukcyjnym ojcem i młodszym bratem oraz osieroconym nastolatkiem który z nimi zamieszka. Muzykę i oryginalne piosenki mają stworzyć muzycy U2 i całość brzmi jak coś co może bardziej przekonać DDLa do powrotu niż 5 odcinkowy serial telewizyjny.

Za oba projekty trzymam jednak kciuki bo XXI wiek bardzo udany dla Sheridana nie był a pozostaje on jednym z najważniejszych dla mnie twórców filmowych.

Raczej The Gray Meh albo The Generic Man.

Cytat z Szaman data maj 24, 2022, 14:56

https://youtu.be/BmllggGO4pM

No powiem krótko, gówno.

Zwłaszcza na tle MI.

Mocno nijakie. I nadal nie wiem po co to Goslingowi, mógł wybrać coś ciekawszego dla zarobku.

Because it's about femhylyyy!!!

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data maj 24, 2022, 14:56

https://youtu.be/BmllggGO4pM

Wygląda jak następny największy przebój w historii Netfliksa. Brakuje tylko Ryana Reynoldsa do rozluźnienia atmosfery.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Dużo ujęć z Pragi. Jest nawet pomnik Jana Zizki o którym ostatnio rozmawialiśmy i dzielnica Zizkov, którą Wam polecałem 😉

Nie będzie rebooto-remake'u Cube od Lionsgate. Będzie inny rebooto-remake Cube od Lionsgate.

*bardzo przeciągłe westchnienie*

Lionsgate Taking New Pitches on ‘Cube’ Remake [Exclusive]

PreviousPage 200 of 533Next