Newsy filmowe
Cytat z robgordon data 13 czerwca, 2022, 18:58No właśnie zanim tutaj napisałem zobaczyłem że jest taka piosenka. Zerknąłem na tekst, ale nie wiem co znaczy "looking through glass onion" 😉
No właśnie zanim tutaj napisałem zobaczyłem że jest taka piosenka. Zerknąłem na tekst, ale nie wiem co znaczy "looking through glass onion" 😉
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2022, 05:07https://twitter.com/DEADLINE/status/1536505605523144705?t=uvjfLGrpyvld7x-IJyeuWg&s=19
Oscar winner Lady Gaga is in early talks to star opposite Joaquin Phoenix in Warner Bros.’ ‘Joker: Folie à Deux,’ Deadline can confirm https://t.co/xluaXxZbOl
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) June 14, 2022
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2022, 05:09Ej, pierwszy raz w historii Hollywood chcą zastąpić młodszą aktorkę starszą. Przepraszam, musiałem 🙂
Ej, pierwszy raz w historii Hollywood chcą zastąpić młodszą aktorkę starszą. Przepraszam, musiałem 🙂
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2022, 05:10https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1536502684768948224?t=5lKJBNFHBZ4rFX7bdShb3w&s=19
‘JOKER 2’ will be a musical.
(Source: https://t.co/1GK58WGPpC) pic.twitter.com/nFpXkjWJDp
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 14, 2022
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2022, 06:21A widzicie, jednak mam szalony pomysł na sequel! I co, niepotrzebny? Nie-po-trzebny?!
Czy odczytywać to jako wpływ Discovery, czy TP ma aż tak wolną rękę?
A widzicie, jednak mam szalony pomysł na sequel! I co, niepotrzebny? Nie-po-trzebny?!
Czy odczytywać to jako wpływ Discovery, czy TP ma aż tak wolną rękę?
Cytat z Juby data 14 czerwca, 2022, 07:25Cytat z Szaman data czerwiec 13, 2022, 17:33https://twitter.com/BDisgusting/status/1536381158430281728
Już się ucieszyłem, że w końcu ktoś uznał widzów za nie-debili i naprawdę jest to po prostu Glass Onion! Wszedłem w link, zobaczyłem video i nieruchome logo - oczywiście musi być podtytuł po dwukropku z zaznaczeniem, że to kontynuacja Knives out, inaczej nikt by się nie domyślił, prawda? Że też Śmierć na Nilu przeszła jako po prostu Śmierć na Nilu, prawdziwy fenomen w dzisiejszych czasach. No i Prey (już za sam tytuł ma dużego plusa na starcie).
Cytat z Szaman data czerwiec 13, 2022, 17:33
Już się ucieszyłem, że w końcu ktoś uznał widzów za nie-debili i naprawdę jest to po prostu Glass Onion! Wszedłem w link, zobaczyłem video i nieruchome logo - oczywiście musi być podtytuł po dwukropku z zaznaczeniem, że to kontynuacja Knives out, inaczej nikt by się nie domyślił, prawda? Że też Śmierć na Nilu przeszła jako po prostu Śmierć na Nilu, prawdziwy fenomen w dzisiejszych czasach. No i Prey (już za sam tytuł ma dużego plusa na starcie).
Cytat z Mierzwiak data 14 czerwca, 2022, 09:44Knives Out to nowa franczyza, porównanie do powszechnie znanych i mających swoje miejsce już również w świecie filmu produkcji spod znaku Christie / Poirota co najmniej nietrafione 🙂
Prey to ciekawy przypadek, ale mogą sobie na to pozwolić. Raz - to nie film kinowy który musi wyrobić normę w BO, dwa - tytuł Predator po ostatnim filmie słabo się kojarzy 🙂
Knives Out to nowa franczyza, porównanie do powszechnie znanych i mających swoje miejsce już również w świecie filmu produkcji spod znaku Christie / Poirota co najmniej nietrafione 🙂
Prey to ciekawy przypadek, ale mogą sobie na to pozwolić. Raz - to nie film kinowy który musi wyrobić normę w BO, dwa - tytuł Predator po ostatnim filmie słabo się kojarzy 🙂
Cytat z Juby data 14 czerwca, 2022, 10:07Cytat z Mierzwiak data czerwiec 14, 2022, 09:44Prey to ciekawy przypadek, ale mogą sobie na to pozwolić. Raz - to nie film kinowy który musi wyrobić normę w BO
To zupełnie jak sequel Knives out 😉
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 14, 2022, 09:44Prey to ciekawy przypadek, ale mogą sobie na to pozwolić. Raz - to nie film kinowy który musi wyrobić normę w BO
To zupełnie jak sequel Knives out 😉
Cytat z Juby data 14 czerwca, 2022, 12:05Serio? Chyba ominął mnie ten news. W takim razie między Thorem, a Avatarem jest film, na którego na pewno wybiorę się do kina. 🙂
Serio? Chyba ominął mnie ten news. W takim razie między Thorem, a Avatarem jest film, na którego na pewno wybiorę się do kina. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 14 czerwca, 2022, 12:54Co do newsa o Jokerze 2.. widzę, że info, że ma to być musical bardzo rozzłościła polski internet. Osobiście sądzę, że nie będzie to musical musical, a raczej film, który będzie miał pewne elementy musicalu. Jaka jest różnica między jednym i drugim? Nie wiem. xD
Co do Gagi.. tak się zastanawiam, bo Gaga to typowa gwiazda (już chyba też filmowa), będzie znów opowiadać o 100 ludziach w pokoju i metod actingu, a Phoenix w tej chwili to jej kompletne przeciwieństwo. Ciekawe, czy w ogóle chce z nią współpracować.. i jakie przełożenie na ekranową chemię miałoby to ostatecznie..
Co do newsa o Jokerze 2.. widzę, że info, że ma to być musical bardzo rozzłościła polski internet. Osobiście sądzę, że nie będzie to musical musical, a raczej film, który będzie miał pewne elementy musicalu. Jaka jest różnica między jednym i drugim? Nie wiem. xD
Co do Gagi.. tak się zastanawiam, bo Gaga to typowa gwiazda (już chyba też filmowa), będzie znów opowiadać o 100 ludziach w pokoju i metod actingu, a Phoenix w tej chwili to jej kompletne przeciwieństwo. Ciekawe, czy w ogóle chce z nią współpracować.. i jakie przełożenie na ekranową chemię miałoby to ostatecznie..
Cytat z Mierzwiak data 14 czerwca, 2022, 13:01Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 14, 2022, 12:54Ciekawe, czy w ogóle chce z nią współpracować..
Nie sądzę by zdobywca Oscara za tytułową rolę w filmie który zarobił miliard dolarów nie miał prawa głosu przy wyborze ekranowej partnerki w kontynuacji 🙂
Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 14, 2022, 12:54Ciekawe, czy w ogóle chce z nią współpracować..
Nie sądzę by zdobywca Oscara za tytułową rolę w filmie który zarobił miliard dolarów nie miał prawa głosu przy wyborze ekranowej partnerki w kontynuacji 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 14 czerwca, 2022, 13:14No właśnie, więc pytanie, czy chce z nią współpracować... może dlatego nie podpisał jeszcze umowy?;-)
No właśnie, więc pytanie, czy chce z nią współpracować... może dlatego nie podpisał jeszcze umowy?;-)
Cytat z Kuba data 14 czerwca, 2022, 14:47Musicale,dobre musicale, muszą cechować się sporą dawką samozrozumienia i dystansu twórców oraz aktorów. Nie jest to coś czego spodziewam się po tak cynicznym, chłodnie kalklujacym nawet w komedii, twórcy jak Todd.
Niezbyt też spodziewam się tego po Phoenixie który nawet jeśli nie jest już gburem jakim był kilka lat temu to ciągle pozostaje gościem który traktuje siebie, swoje role i filmy skrajnie na poważnie. Podobnie jak Gaga, ta jednak zmierza w niebezpieczne rejony absurdu Leto.
Mamy więc sequel dramatu psychologiczno-spolecznego który stanowił najmroczniejsza i najbardziej wyzutą z nadziei wizję Gotham w kulturze, do tego dorzucał mieszaninę motywów z filmów Scorsese a wszystko to zamykał kontrowersyjną zabawą chorobami psychicznymi. I ten sequel ma być musicalem opowiadającym o toksycznym romansie. Od gościa który nawet swoją flagową komedie oparł na cynicznej kalkulacji i nabijaniu się ze zwierzęcych, męskich instynktów (Oleszczyk kiedyś świetnie podsumował wymowę Kac Vegas), który jest bezrefleksyjnie przekonany o swojej zajebistości i głębi swojej opowieści. A do tego aktorka która nie zorientowała się ostatnio (do spóły z reżyserem), że gra w komedii i pastiszu oraz aktor który ciągle sprawia wrażenie jakby nie czuł się komfortowo sam ze sobą. I oni tam mają wyjść i śpiewac i tańczyć. Ta.
Musicale,dobre musicale, muszą cechować się sporą dawką samozrozumienia i dystansu twórców oraz aktorów. Nie jest to coś czego spodziewam się po tak cynicznym, chłodnie kalklujacym nawet w komedii, twórcy jak Todd.
Niezbyt też spodziewam się tego po Phoenixie który nawet jeśli nie jest już gburem jakim był kilka lat temu to ciągle pozostaje gościem który traktuje siebie, swoje role i filmy skrajnie na poważnie. Podobnie jak Gaga, ta jednak zmierza w niebezpieczne rejony absurdu Leto.
Mamy więc sequel dramatu psychologiczno-spolecznego który stanowił najmroczniejsza i najbardziej wyzutą z nadziei wizję Gotham w kulturze, do tego dorzucał mieszaninę motywów z filmów Scorsese a wszystko to zamykał kontrowersyjną zabawą chorobami psychicznymi. I ten sequel ma być musicalem opowiadającym o toksycznym romansie. Od gościa który nawet swoją flagową komedie oparł na cynicznej kalkulacji i nabijaniu się ze zwierzęcych, męskich instynktów (Oleszczyk kiedyś świetnie podsumował wymowę Kac Vegas), który jest bezrefleksyjnie przekonany o swojej zajebistości i głębi swojej opowieści. A do tego aktorka która nie zorientowała się ostatnio (do spóły z reżyserem), że gra w komedii i pastiszu oraz aktor który ciągle sprawia wrażenie jakby nie czuł się komfortowo sam ze sobą. I oni tam mają wyjść i śpiewac i tańczyć. Ta.