aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 211 of 533Next

Michael Mann ma zamiar nakręcić kinowy, wysokobudżetowy prequelo-sequel Heat (1995).

Wolałbym żeby, w przeciwieństwie do pierwszego sezonu, w całości wyreżyserował drugą serię Tokyo Vice.

James Caan nie żyje. A miał już niedługo najpewniej wejść na plan u Coppoli..

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Kolejna granica absurdu- film ma premierę 30 września, ale nie wiadomo kto gra główną rolę 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Vega w nim występuje, to będzie 2-godzinny strumień świadomości nakręcony smartfonem. Bonus: trzymał telefon w pionie gdy to robił.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ciekawe, że jeszcze wstał po czymś tak słabym jak Cloverfield Paradox. Nawet jeśli Mierzwiak donosi na Filmwebie, że jego kolejny film czyli Luce był udany, no to jednak jakby nie patrzeć facet odbił się od wysokobudżetowego SF.

Cytat z Szaman data lipiec 8, 2022, 20:58

Ciekawe, że jeszcze wstał po czymś tak słabym jak Cloverfield Paradox. Nawet jeśli Mierzwiak donosi na Filmwebie, że jego kolejny film czyli Luce był udany, no to jednak jakby nie patrzeć facet odbił się od wysokobudżetowego SF.

Tak to jest jeśli przy wyborze nie liczy się talent, ani wcześniejsza filmografia.

A to mało innych czarnych reżyserów w Hollywood?

Liczy się jeszcze kto to odbębni najtaniej i bez wtryniania się Kevinowi 😉

Cytat z Szaman data lipiec 8, 2022, 20:55

https://twitter.com/THR/status/1545495955432247297

A mogli już dać pani z serialu która na tle reszty MCU wykonała dobrą robotę. Serial ustawił Sama w bardzo ciekawym miejscu i zrobił świetna podbudowę, spokojnie film mógłby być jego kontynuacja, również stojąc nieco na uboczu głównego zamieszania. Fajnie, że scenarzysta został, wybór reżysera jest rozczarowaniem.

Ale nadal powiedzmy, że jestem zainteresowany tym filmem, czego nie mógłbym powiedzieć o czwartym Capie z Rogersem w roli głównej.

Cytat z Szaman data lipiec 8, 2022, 20:58

Od takiego scenariusza i dodawanych już w postprodukcji zmian mających podpiąć to pod markę Cloverfield, każdy by się odbił. W Luce facet udowodnił, że jest solidnym reżyserem i myślę, że z solidnym scenariuszem da radę. Sceny akcji i tak ogarną za niego inni.

I nie jest to raczej dobra informacja 😛

A co za różnica? Póki co ten film i tak brzmi jak doskonały przepis na największą klapę finansową tej serii. CA4 może być dla MCU tym, czym dla Toy Story okazał się Lightyear. Związek z Evansem czysto przypadkowy 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Przejęcie tarczy odbębnili już w Endgame, dzięki czemu nie będą tak wydumanym spin-offem jakim okazał się w oczach ogółu Lightyear. Ale w branży wymierają re-castingi, prędzej widownia przyzwyczaiła się do cyfrowego odmładzania lub aktorów grających swoich bohaterów przez 10, 20, 30 lat. Porównałbym też to do nieuchronnego nowego Bonda, który będzie miał bardzo, bardzo pod górkę.

Czy ja wiem? Zmiany aktorów grających Bonda to przecież nierozerwalny element tego cyklu, a przy "przekazaniu tarczy" jednak bym się spierał, bo w Endgame miało to bardziej symboliczny charakter; sam serial widziało, poprawcie mnie, jeśli sie mylę, chyba znacznie mniej ludzi niż WandaVision? Wydaje mi się, że Mackie jako Kapitan Ameryka nie istnieje w świadomości większości widzów.

Powiedziałbym tak- było przekazanie i rzeczywiście może być postrzegane jako symboliczne, nie oznacza od razu, że wielu widzów chce zobaczyć Falcona w kostiumie Kapitana.

Z Bondem- ostatni casting Bonda przeżywaliśmy w 2004 roku, to mija już prawie 20 lat. Zastanawiam się jak przez ten czas zmieniły się przyzwyczajenia widzów. Już bardziej odbiłbym swój własny post Batmanem. Pattinson przyjął się bez zapojki. Tyle, że tak naprawdę Affleck nie stworzył niczego poza gronem fanatyków Snydera. Craig i Evans stworzyli.

PreviousPage 211 of 533Next