aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 229 of 533Next

Żeby nie było, że znowu się wygłupili, no ale wiadomo, cudu nie będzie.

Nie, teraz już inni też podają.

Warner dystrybutorem MGM-u na rynkach zagranicznych

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/warner-bros-mgm-international-partners-bond-1235198748/

Ale wychodzi na to, że następnego Bonda ta umowa nie dotyczy, tak samo jak dwóch tegorocznych filmów Till i Women Talking. Zwiastun tego pierwszego wyszedł całkiem niedawno:

Johnny Depp ponownie reżyserem.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/johnny-depp-direct-modigliani-biopic-al-pacino-1235198846/

Next ‘Saw’ Movie Set for Halloween 2023 Release With Kevin Greutert Directing! [Exclusive]

Pierwsze zdjęcie z prequela Igrzysk Śmierci. Może zostało ono zrobione we Wrocławiu (pewnie nie :P)

Zmarł Wolfgang Petersen

Director Wolfgang Petersen Dies At 81; Hollywood Star Rose After ‘Das Boot’ To Include Hollywood Blockbusters ‘The Perfect Storm,’ ‘Air Force One’ & ‘In The Line Of Fire’

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nakręcił kilka dużych przebojów dla Hollywood, ale wystarczył jeden Poseidon, żeby zakończyć jego karierę za oceanem. Może w sumie sam chciał wrócić do Niemiec, ale tam nakręcił jednak jeszcze tylko jeden film. Na przełomie 2016 i 2017 roku komedia kryminalna Vier gegen die Bank z popularnymi niemieckimi aktorami zgromadziła nieco ponad 1,1 mln widzów. Przypuszczam, że tutaj także oczekiwania były zapewne większe.

Zebrał dobre recenzje w Cannes

Cytat z Marek Pilarski data sierpień 16, 2022, 20:37

Nakręcił kilka dużych przebojów dla Hollywood, ale wystarczył jeden Poseidon, żeby zakończyć jego karierę za oceanem. Może w sumie sam chciał wrócić do Niemiec, ale tam nakręcił jednak jeszcze tylko jeden film. Na przełomie 2016 i 2017 roku komedia kryminalna Vier gegen die Bank z popularnymi niemieckimi aktorami zgromadziła nieco ponad 1,1 mln widzów. Przypuszczam, że tutaj także oczekiwania były zapewne większe.

Pojawiły się informacje o raku trzustki. Może walczył z nim od wielu lat?

Poza tym wynik Troi wygląda nieźle na papierze (175 mln$ budżetu, 133 mln$ w Ameryce, 497 mln$ na całym świecie), ale jestem pewien, że pamięć mnie nie myli- odebrano go wtedy jako dużą porażkę.

Nie przypominam sobie, żeby był określany jako porażka, ale to były też początki mojego zainteresowania box officem, więc mogę się mylić. Na pewno został przyćmiony sukcesem Shreka 2. W tym samym czasie nieco lepiej sprzedało się też widowisko innego Niemca (Pojutrze), no i najlepszy film w potterowej serii. Co bardziej zapadło mi w pamieć, to dość przeciętne przyjęcie przez krytyków. Poza tym jeszcze tego samego roku łatkę rozczarowującego widowiska rozgrywającego się w starożytności odebrał mu Aleksander. 😛

Tak mi się wydaje, ale trzeba też zaznaczyć, że nie miałem wtedy większego dostępu do zagranicznych źródeł 🙂

Mam wrażenie, że wtedy mocniej patrzono na wynik na rynku amerykańskim i on decydował o łatce. Porażką sezonu letniego był wtedy przecież też Van Helsing. Dzisiaj to jeszcze zastanawialiby się nad kontynuacją, albo chociaż spin offem z Kate Beckinsale 🙂 Budżet: 160 mln$, Ameryka: 120 mln$, Całość: 300 mln$

Co za czasy. Premiera za 1,5 miesiąca, a ani grama trailera. Niczym w polskim kinie.

Pewnie będzie jeszcze dzisiaj, skoro wypuścili plakat.

To znaczy, że nowego Hellraisera obejrzę w serwisie Disneya? Dziwne uczucie 🙂

Cytat z Szaman data sierpień 17, 2022, 14:33

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1559895834183049216?t=aJBsWvRZonI9jESPxqE3_A&s=19

Był Green Book (Farrelly), była CODA (Apple TV+). Zgadnijcie jaki film wygra Oscara za najlepszy film tego roku.. 😉

PreviousPage 229 of 533Next