aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 234 of 533Next

Dzisiaj dzień z Levittem. Tym razem dość zaskakujący wybór

Czy ktokolwiek potrzebuje powrotu Tuska? 🙂

‘Tusk 2’ – Kevin Smith Reportedly Planning a Sequel to His Whacky Horror Movie?!

Cytat z Szaman data sierpień 29, 2022, 21:01

Czy ktokolwiek potrzebuje powrotu Tuska? 🙂

https://bloody-disgusting.com/movie/3729455/tusk-2-kevin-smith-reportedly-planning-a-sequel-to-his-whacky-horror-movie/

Clickbait idealny.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Cytat z Szaman data sierpień 29, 2022, 19:23

Dzisiaj dzień z Levittem. Tym razem dość zaskakujący wybór

https://twitter.com/DEADLINE/status/1564312565551091714

Jeśli chodzi o tytuł. Każdy kto kojarzy Gliniarza z Beverly Hills wie, że jest nim Axel Foley. Każdy kto kojarzy Axela Foley wie, że to Gliniarz z Beverly Hills. Czy nie za dużo oczywistości w tym nowym tytule? Może jeszcze powinni ten sequel zatytułować: "Beverly Hills Cop: Axel Foley by Eddie Murphy"?

Sądzę, że to bardzo subtelne nawiązanie do pewnego popularnego filmu z gorliwym scjentologiem 🙂

Cytat z Szaman data sierpień 30, 2022, 15:05

Sądzę, że to bardzo subtelne nawiązanie do pewnego popularnego filmu z gorliwym scjentologiem 🙂

Możliwe. Nie da się jednak ukryć, że u Tomka wyszło to zdecydowanie subtelniej.

Syn.

Kurde, jej kariera dopiero zaczynała się rozkręcać...

Cytat z robgordon data sierpień 30, 2022, 18:11

Syn.

https://www.youtube.com/watch?v=em4eOWbyiWU

Chyba dobrze zgadlem, że dopisana do sztuki postac Hopkinsa to ojciec postaci Jackmana. Dla samej historii jest bardzo ważny, chociaż nie pojawiał się bezpośrednio.

No niestety nie udało im się sklecić niczego wybijającego się ponad niewyróżniający się film obyczajowy. Wierzę jednak, że siła tego filmu nie jest przekładalna na zwiastun.

Jak na razie ten film o Yankovicu jest dla mnie za mało dziwny. Znaczy wygląda jak typowa biografia, nie ma jakiegoś oryginalnego montażu, kadrów itp. Przydałaby się może szczypta Burtona czy coś takiego.

Czy ja wiem, a ten romans z Madonną nie jest zmyślony? Ogólnie sprawia to wrażenie wielkiej zgrywy i parodii biografii, znawcą życia Ala nie jestem, ale wydaje mi się, że idą raczej w kierunku absurdu niż Wikipedii.

Ernest Kubica and robgordon have reacted to this post.
Ernest Kubicarobgordon

Chyba za pierwszym razem nie załapałem niektórych rzeczy. Tam jest lista przebojów i trzy pierwsze miejsca mają utwory Yankovica, przed Wham. Jeszcze to, że pokazują jakby specjalnie niski wzrost Radcliffa w scenie z Madonną, a Yancovic jest przecież wysoki. No, ale wizualnie widziałbym to jednak jakoś inaczej.

Cytat z Szaman data sierpień 30, 2022, 20:18

No niestety nie udało im się sklecić niczego wybijającego się ponad niewyróżniający się film obyczajowy. Wierzę jednak, że siła tego filmu nie jest przekładalna na zwiastun.

Zobacz jak wygląda zwiastun Father 😛

Cytat z Kuba data sierpień 30, 2022, 21:55

Zobacz jak wygląda zwiastun Father 😛

Ja nie widziałem i do tego filmu też nie zamierzam.

Zwiastun Father był moim zdaniem fatalny a pod względem montażu praktycznie identyczny do tego. Przy promowaniu tych filmów nie pomaga fakt, że Father (i Syn najwidoczniej) mają wizualnie po prostu brzydkie zdjęcia a wpływu pracy kamery na opowieść po trailerach się nie da ocenić.

Jako, że czytałem sztukę i tak sobie więcej nie zdradzę więc zwiastuny oglądam, ale nie dziwię się, że nie kupi on kogoś kto nie lubi Ojca.

Fajny temat, muzykę robi Shore i obsada jest super - Bale, Melling, Duvall, Gillian Anderson, Lucy Boynton, Spall i Jones.

PreviousPage 234 of 533Next