aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 265 of 533Next
Cytat z robgordon data grudzień 6, 2022, 09:04
Cytat z Fandorin data grudzień 5, 2022, 21:52
Cytat z robgordon data grudzień 5, 2022, 16:59

Pojawił się zwiastun kolejnej ekranizacji 3 Muszkieterów. Będą dwa filmy (to zwiastun pierwszego z nich). Produkcja francuska, z rozmachem i eksportową ekipą. Na dodatek zapowiada się dość mrocznie. Chętnie obejrzę.

https://www.youtube.com/watch?v=if4AL4fXrT8&t=3s

Wiadomo, że filmu Lestera nie przebije (a może to nostalgia przeze mnie przemawia? dawno nie widziałem), ale wygląda całkiem nieźle. Chętnie obejrzę.

Filmy Lestera to dla mnie wzorzec kina płaszcza i szpady. I pierwsze filmy (nie bajki) widziane w kinie 🙂

To co mnie w tych Muszkieterach zaskakuje to to, że wyglądają na kompletnie nieprzestylizowanych, nie ma tu też grama tandetnego efekciarstwa. Całość jest właśnie bardzo mroczna, brudna i widać w tym duży pieniądz, będzie to banał, ale wizualnie to wygląda lepiej niż lwia część hollywoodzkich blockbusterów 😛 Plus tez taki, że mnóstwo tutaj zrobiono na planie, ekipa zrobiła przejazd po chyba najważniejszych historycznych zabytkach i miejscach we Francji, tysiące statystów wykorzystano, całość była kręcona 8 miesięcy. Na razie, ogrom tej pracy, widać.

Fajnie, że przyszły rok zapowiada się na wypełniony właśnie wielkimi tytułami idealnymi do seansu w kinie, które niekoniecznie są typowymi blockbusterami z ostatnich lat.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/akademia-pana-kleksa-zobacz-zwiastun-nowej-wersji-klasyka-tylko-u-nas/fp2t1qj?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb_48h&fbclid=IwAR0vtnFvknnglIVzK91m0uw7xDDjT80Kvqi9o36U5hhm-9KdU_JHjE0QL9U

Onet pokazuje zwiastun Kleksa...no wygląda tak jak się można było spodziewać. Tragicznie 🙂

Dla mnie na ten moment pozytywne zaskoczenie.

Nie ma wstydu. Wygląda mocno netfliksowo.

Zdecydowanie wygląda lepiej niż można było sie spodziewać po selfie Kota w trybie creepy Polish pedo.

Kleks wygląda bardzo fajnie. Widać, że będzie bardzo kolorowo i mocno fantastycznie. Kot da radę. Oby tylko scenariusz nie zawiódł.

Oczywiście Ada w miejsce Adasia przyczyni się do bólu dupy niektórych osobników.

Dla mnie to wygląda bardzo sztucznie i komputerowo, sam trailer ma fatalne tempo i jest źle zmontowany. Bawi mnie też fakt że zwiastun opiera się na poprzednim odtwórcy tej roli 😛

Cytat z robgordon data grudzień 6, 2022, 16:27

Nie ma wstydu. Wygląda mocno netfliksowo.

W punkt. Ale moim zdaniem bardzo słaby zwiastun. Totalny chaos, jakby ktoś oglądał te wszystkie amerykańskie teasery zapowiadające tylko jednym okiem, zza kanapy. Niby są jakieś zalążki, niby tak jak powinno być, a zostawia z bałaganem.

Mierzwiak

Akademia Gradowskiego też wygląda sztucznie (a kontynuacje w pewnym stopniu również komputerowo 😉 ), a jest super filmem. W tym przypadku najważniejsza jest wyobraźnia. Nie oceniam jakości zwiastuna (prawie nigdy tego nie robię), a to jak może wyglądać film. Zapewne nie mają jeszcze zbyt wielu dopracowanych ujęć, jako że dopiero co zakończyły się zdjęcia.

Sam jestem ciekaw roli Fronczewskiego, nie widzę w jego udziale nic śmiesznego.

Moim zdaniem Fronczewski udanie zdjął ciężar z barków Kota. Dobry ruch, zminimalizowali ryzyko spalenia się już na etapie zwiastuna.

Ale ja nie mam nic przeciwko Fronczewskiemu i fajnie, że powraca w takim wydaniu. Pytanie tylko czemu jest praktycznie głównym bohaterem zwiastuna. Jakby rozumiem założenie - bezpieczeństwo, nostalgia a ukrywanie właściwego Kleksa ma z dwa plusy co najmniej. Ale jednak dla mnie to nadal jest bardzo asekuracyjny ruch i wolałbym po prostu zobaczyć więcej Kota. Ale no ja mam jakiś ostatnio marudny nastrój do zwiastunów.

Nie traktowałbym tego Kleksa jako zwiastuna. To bardziej teaser - bez śpiewu Kota ma 40 sekund. Trochę taki zlepek scena na szybko na podbicie hajpu.

Podoba mi się.

Wygląda mega. Do tego muzykę robi Shore.

Mierzwiak

Pierwsze zdjęcie z nowego filmu młodego Cronenberga. Może w spoiler wezmę 🙂

Spoiler

Cytat z Szaman data grudzień 7, 2022, 19:17

Pierwsze zdjęcie z nowego filmu młodego Cronenberga. Może w spoiler wezmę 🙂

Spoiler

Nie bierze jeńców.

Bydzie hit

PreviousPage 265 of 533Next