aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 345 of 533Next

Głupia, wybrała nie to ludobójstwo co trzeba 🙂

Niczego innego nie spodziewałem się po Discussing Film. Jeszcze uciekli za blokadę komentarzy.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Przy okazji cancel culture sięgnęła właśnie absolutnego dna.

Cytat z Szaman data listopad 21, 2023, 22:27

Niczego innego nie spodziewałem się po Discussing Film. Jeszcze uciekli za blokadę komentarzy.

Ale co zrobili źle?

W skrócie, bo to nie miejsce na to. Nie ma niewinnych w tym konflikcie. Ale DF zgodnie z częścią lewicowych środowisk na całym świecie otwarcie popiera Palestynę. Bo są tam Muzułmanie, bo Izrael rządzony przez obecnie prawicowego Netanjahu nie jest już objęty tak szczelną tarczą ochronną (przykładem konflikt we wnętrzu gildii scenarzystów). Przy okazji powstaje pytanie dlaczego od prawie trzech lat nie odezwali się w sprawie Ukrainy, mimo wielu okazji i chętnie podejmowanego politycznego zaangażowania.

Ps. Jednocześnie uważam, że Susan Sarandon, aktorka z 50 letnim doświadczeniem, została potraktowana okropnie przez swoją agencję.

No mnie się wydaje jednak, że sytuacja w której jedno państwo od kilkudziesięciu lat poddaje jedną grupę terrorowi jest dość jednoznaczna. I są w tej sytuacji niewinni. Na czele z 13 tysiącami cywilów (5,5k dzieci) zamordowanych od 7 października. No, ale chętnie usłyszę jak dokładnie są oni winni.

Czemu się mieli odezwac o Ukrainie? Był ktoś cenzurowany z powodu tego konfliktu? Nie pisali niby o Seanie jak krecił dokument? Bo pisali. Co mieli mówić innego?

A poza tym przy Ukrainie w głównym nurcie względnie każdy rozumie, kto jest ofiarą a kto nie. W przypadku Palestyny, jak widać, niektórzy mają z tym problem.

A nie jest tak, że Palestyna dała się zupełnie opleść przez organizację terrorystyczną?

Tak, w propagandzie amerykańskiej 🙂 która zapomina o tym, że mieszkańcy Strefy Gazy są regularnie rozstrzeliwani, przesiedlani, pozbawiani miejsca do życia, mają zakaz nawet do korzystania z deszczówki, a nagrania wszystkich legendarnych tuneli Hamasu pochodzą ze Szwecji.

Ze Szwecji? No nie wiem... No dobra, Kuba i tak pewnie każdy zostanie przy swoim, a już za duży off top zrobiliśmy.

Na szczęście ja, po dwóch latach studiowania polityki Azji, wiem. Wie to też, chociażby Daniel Day Lewis

Wspominana Szwecja

I nie ma żadnego off-topu, bo myślę że za każdym razem jeśli ktoś - mam nadzieję z niewiedzy - twierdzi, że ludnosc cywilna Palestyny jest równie winna co Izrael, to tematy inne przechodzą na drugą stronę. A potem jest oburzenie do profilu na Twitterze bo słusznie używa retoryki pchającej ludzi do wyjścia poza bańkę i propagandę. DF tylko pokazało, że muszą tak to ujmować w słowa.

Nie wiem co o tym myśleć. Przede wszystkim niesamowite jest dla mnie jak zmieniło się postrzeganie Izraela. Jeśli już mówimy o bańkach, to w mojej bańce państwo to było taką świętą krową, każda krytyka była w bardzo złym guście.

Polecam zacząć od tego

https://instagram.com/eye.on.palestine?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Przypominam, że tutaj unikamy polityki.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wiecie co, dostrzegam w tym szansę na to aby Taika Waititi mógł wyplątać się z tych wszystkich projektów których robić mu się nie chce. Dalej Taika, za klawiaturę! 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

lol

Nawet trochę przypomina Gonciarza 🙂

https://twitter.com/portal_immersja/status/1728132427724591196?t=ap9AgyAtco2Opw4YiAWXaQ&s=19

PreviousPage 345 of 533Next