aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 370 of 533Next

Monkey Man zbiera dobre recenzje.

Po tym jak recenzenci zachwycali się szajsem pt. John Wick 4 mam zerowe zaufanie do ich poczytalności w kwestii oceny współczesnego kina akcji 😛

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Cytat z Mierzwiak data marzec 17, 2024, 17:10

Po tym jak recenzenci zachwycali się szajsem pt. John Wick 4 mam zerowe zaufanie do ich poczytalności w kwestii oceny współczesnego kina akcji 😛

Jak dziś chyba do wszystkich ocen, zwłaszcza tych euforycznych. Ale mam ochotę zobaczyć ten film. Nawet jeśli będzie co najwyżej dobry. Zawsze to szansa na jakąś odmianę. Tym bardziej, że jak to czasem bywa, John Wick, który zapoczątkował tę pozytywną przemianę w nieco stetryczałym gatunku, jakim jeszcze do niedawna było kino akcji, powoli staje się jego przekleństwem, bo wszyscy chcą kręcić jego mniej lub bardziej  udane kopie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Czekam!

Miało być chyba o nawiedzonej wyspie, będzie też satyrą na Rosję?

Co za głupota

Niezależnie od tego jak kiepskim pomysłem jest prequelo-kontynuacja Heat to chętnie zobaczę kryminał / kino akcji dla dorosłych. Mam wrażenie że to typ kina który gdzieś zniknął, ustępując miejsca R-rated dziecinadzie spod znaku Johna Wicka.

Cytat z Mierzwiak data marzec 19, 2024, 17:16

Niezależnie od tego jak kiepskim pomysłem jest prequelo-kontynuacja Heat (...)

Sama powieść zbierała dobre recenzje, więc niekoniecznie musi to być zły pomysł.

Raczej chodzi mi o sam fakt "ruszania" tak legendarnego, niewymagającego robienia z niego franczyzy filmu.

Powieść muszę w końcu kupić i przeczytać.

Drugi zwiastun Furiosy wyciąga wiele wniosków z krytyki poprzednika. Jest parę ujęć czarno-białych, niebieskich, a nawet leśnych, jest bardzo szybki montaż mający odwrócić uwagę od ujęć które mogą wydać się zbyt komputerowe. Sądzę, że gdyby wrzucili go jako pierwszego i wywalili nieszczęsne ujęcie z Hemsworthem i łuskami, to wokół filmu byłoby znacznie cieplej.

A i no właśnie. Niezła musiała być panika w Warnerze.

Cytat z Szaman data marzec 19, 2024, 19:09

Drugi zwiastun Furiosy wyciąga wiele wniosków z krytyki poprzednika. Jest parę ujęć czarno-białych, niebieskich, a nawet leśnych, jest bardzo szybki montaż mający odwrócić uwagę od ujęć które mogą wydać się zbyt komputerowe. Sądzę, że gdyby wrzucili go jako pierwszego i wywalili nieszczęsne ujęcie z Hemsworthem i łuskami, to wokół filmu byłoby znacznie cieplej.

Tak, jest trochę inaczej. Narzekałem poprzednio 😉

Nie wiem, dalej wydaje mi się, że ma w sobie coś tandetnego. Hemsworth gra tak, jakby chciał się załapać na Złotą Malinę.

Cytat z Marek Pilarski data marzec 19, 2024, 19:44

Nie wiem, dalej wydaje mi się, że ma w sobie coś tandetnego.

Już Fury Road był na granicy kiczu, ale bronił się akcją, tempem, kolorami. Tutaj jakby twórcy poszli o krok za daleko. To oczywiście tylko zwiastuny, ale również takie odnoszę wrażenie. (Nad) ekspresja Thora nie pomaga.

Chwilę mi zajęło rozpoznanie co za numer wykorzystano w zwiastunie. A właściwie motyw przewodni. Nuciłem na głos, do skutku 😉 Choć akurat utwór znam bardziej z coveru niż oryginału.

U mnie było tak samo 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Szaman data marzec 19, 2024, 19:20

A i no właśnie. Niezła musiała być panika w Warnerze.

Panika z jakiego powodu? 🙂

PreviousPage 370 of 533Next