aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 404 of 533Next

Cytat z Szaman data lipiec 20, 2024, 21:42

Zdecydowanie! Gorzej, że chyba mało mają teraz do zaoferowania, Glen Powell niby taki rozchwytywany, a przypominam, że wylądował w remake'u Uciekiniera z Arnoldem i remake'u Ognistego podmuchu.

Nie oceniałbym tych propozycji aż tak surowo. Wręcz przeciwnie. Oba projekty funkcjonują w sferze domysłów i plotek już jakiś czas. Coś powstrzymywało ich realizację. Może scenariusz, może brak kasy, a może obawa przed klapą finansową. Jeśli ruszyły z miejsca, to może właśnie dzięki angażowi Glena Powella. Co by oznaczało że jego pozycja bardzo urosła i dość szybko stał się, może nie gwarantem sukcesu, ale chociażby zabezpieczeniem stabilności finansowej projektu. A przypominam, że ostatnio rozmawialiśmy o tym, że żadna z tych mega popularnych gwiazd młodego pokolenia tego nie zapewnia. Glen nie wydaje mi się aktorem, który na obecnym etapie będzie szukał zbyt ryzykownych wyzwań. Nie zaangażuje się w żadną franczyzę, w której będzie jedynie kolejnym trybikiem maszyny. Raczej zacznie budować swoją pozycje i „swoje” franczyzy. A przecież de facto, jest już uczestnikiem dwóch: TG i Twisters. Na jego korzyść przemawia też to, że zarówno Running Man jak i Podmuch zapowiadają się jako blockbustery, ale z (chyba) rozsądnymi budżetami.

Patrząc z kolei na to z perspektywy Hollywood. Fakt, trochę zapędzili się w kozi róg. Każda z większych franczyz przeżywa obecnie mniejsze lub większe kłopoty (i pewnie też dlatego Glen w żadną dotąd się nie zaangażował). Ale chyba wytwórnie dostrzegły światełko w tunelu w tych starych/nowych projektach. Starych, bo to głównie remake’i lub kontynuacje. Nowych, bo dzisiejszym dzieciakom te tytuły nic nie mówią. Te filmy wydają się im idealne. To dobre historie, bo przecież kiedyś się sprzedały, wystarczy je trochę odpicować. I zapewniają rozrywkę bez konieczności wiedzy z poprzednich części do 3 pokoleń wstecz. Same plusy 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

A ten dalej swoje 🙂 Walka nawet godna podziwu, tylko potem znowu dostaniemy coś wyglądającego jak Hellboy: Crooked Man.

*cichy krzyk rozpaczy*

robgordon has reacted to this post.
robgordon

O żesz kurwa... Ale przyznaję, że i tak obejrzę, zaintrygował mnie wielki robot z cyckami, sceny z chędożeniem i więcej mięska. No i jest jedno pytanie, które nie daje mi spać od chwili obejrzenia podstawowej wersji, a na które mam nadzieje uzyskać tu odpowiedź: Po jaką cholerę robot Hopkins założył te rogi? W każdym razie w czasie seansu na pewno będę krwawił wszystkimi otworami w ciele, tym bardziej że scena z dożynkami pewnie też będzie rozszerzona <głośny krzyk rozpaczy>

To jest tak złe na każdym poziomie, że nic tych filmów nie naprawi, ale przyznam jedno: gdyby to był pierwszy materiał jaki wypuszczono, to byłbym mimo wszystko trochę ciekaw.

Chalamet jako Bob Dylan

Klimat fajny, ale Chalamet brzmi dość dziwnie, jakby Dylan się zepsuł i potrzebował naprawy jak stare radio. Norton w dużej roli, więc na pewno obejrzę.

Ktoś nas już tym straszył 🙂

Cytat z Szaman data lipiec 24, 2024, 14:33

Chalamet jako Bob Dylan

https://youtu.be/TcNNteP22gQ?feature=shared

Fajny klimat starego Nowego Jorku.

Strażnicy Galaktyki w domu:

Eli Roth musi coś mieć na Cate Blanchett...

Cytat z Szaman data lipiec 24, 2024, 14:33

Chalamet jako Bob Dylan

https://youtu.be/TcNNteP22gQ?feature=shared

Boyd Holbrook gra swoją drogą Casha.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Szaman data lipiec 24, 2024, 16:43

Ktoś nas już tym straszył 🙂

https://twitter.com/filmnewsPL/status/1816131607251607934?t=osQcFIQKZdENQpTNLlsA-w&s=19

Pierwsze słyszę te nazwę. I nie mam zamiaru dowiadywać się cóż to 😉

Zwiastun japońskiej mangi inspirowanej… średniowieczną Polską (i chyba życiem Kopernika):

PreviousPage 404 of 533Next