aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 448 of 533Next

Goonies 2 naprawdę powstają

https://deadline.com/2025/02/goonies-2-potsy-ponciroli-warner-bros-1236289430/

Ojej, jaka beznadziejna data dla Sama 🙁

Oficjalnie: Mia Goth u Nolana

Będę rozczarowany jeśli nie zagra syreny.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Syreny w mitologii greckiej / Odysei nie były pół kobietami, pół rybami 😉 Nie wiem czy chciałaby grać głowę doklejoną do ptaka xD

Są już fotki z planu Konia Trojańskiego. No ciekawie jak to pokaże, ale trudno mi uwierzyć, aby udało mu się przebić dzieło Petersena.

Trojan Horse threatens USA | The County Compass

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ten Aaron Taylor-Johnson wygląda trochę jak Tom Hardy.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Studia są gotowe wyłożyć 45 mln$ za prawa do filmu Dunham z Natalie Portman. Czyli ktoś uważa, że to zarobi na świecie jakieś 90 mln$ 😀 A potem będzie płacz i zdziwienie. Dalej przepalajcie pieniądze i krzyczcie, że wszystkiemu winny streaming!

https://www.worldofreel.com/blog/2025/2/8/natalie-portman-to-star-in-rom-com-good-sex-with-lena-dunham-writing-directing

Matt Damon jako Odyseusz

https://twitter.com/odysseymovie/status/1891519115262669304?t=Qa9GYDU3IGnkVcYLeoVYzQ&s=19

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Wygląda bardzo dobrze. Tak jak można było się spodziewać, więc spazmów nie dostałem. Co innego jak wjedzie animatronika 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

U mnie odwrotnie - wygląda słabo. I w ogóle mam problem z Mattem Damonem w tym filmie.

Jestem jego fanem od sam nie wiem kiedy, ale już w 2015 gdy usłyszałem, że gra zagubionego w kosmosie astronautę w filmie z Jessicą Chastain u Ridleya Scotta miałem taką myśl: "Czy oni dopiero nie zagrali razem w filmie, w którym grał astronautę, którego trzeba było ratować z obcej planety?". Zdecydowanie za dużo go w filmach i chyba nawet sam kiedyś powiedział, że żona prosi go, aby zrobił sobie przerwę od aktorstwa i ma takową w planach. No i jakoś nie zrobił, co roku wychodzą z nim 2-3 filmy. W dodatku dopiero co zagrał jedną z głównych ról u Nolana w Oppenheimerze.

Druga sprawa to wiek. Odysa powinien grać ktoś, kto będzie wiarygodny zarówno jako +30-letni Odyseusz, któremu tuż przed wypłynięciem na wojnę rodzi się syn, jako +40-letni Odyseusz, który wymyślając Konia Trojańskiego kończy dziesięcioletnią wojnę oraz +50-letni Odyseusz, który wraca do Itaki. Armand Assante miał 47-48 lat gdy grał tę rolę, Sean Bean 44 lata i obaj byli dużo bardziej wiarygodni w moich oczach. Matt ma już 54 lata, a z tą siwą brodą wygląda na jeszcze starszego. To casting typu 60-letniego Ralpha Fiennesa, z tym że on właśnie grał Odyseusza już po 20 latach poza domem + fizycznie bardzo zmienił się do roli, dzięki czemu pasował idealnie.

Na powyższym widzę po prostu starego Matta Damona w dość prostym stroju bazującym na starożytnej Grecji (oby wraz z postępem fabuły chociaż włosy mu urosły za ramiona). Ale cóż, In Nolan I trust! Na hejt na casting Ledgera się nie załapałem (nie miałem wtedy jeszcze Internetu), ale pamiętam reakcje na obsadzenie Hathaway w roli Catwoman, a później na publikację jej pierwszego zdjęcia w kostiumie - wszyscy wieszali na niej psy, a po premierze każdy, nawet prezydent Obama, uważali ją za największy plus The Dark Knight Rises. Wierzę, że i tym razem Chris wie co robi i w trakcie seansu Damon przekona mnie do siebie.

A może Holland gra młodego Damona? Matt jest w tak dobrej formie fizycznej, że samo zgolenie brody i lekkie pofarbowanie włosów może sprawić, że znowu będzie wyglądał na 40 plus.

Cofnijmy się o dekadę w filmografii Damona:

2015 - 1 film

2016 - 2 filmy

2017 - 2 filmy + 1 cameo

2018 - 2 cameosy

2019 - 1 film + 1 cameo

2020 - nic

2021 - 2 filmy + 1 cameo

2022 - 1 cameo

2023 - 2 filmy

2024 - 1 film, 1 rola dubbingowa + 1 cameo

Osobiście w ogóle nie widzę tej jego wszędobylskiej obecności i chociaż po drodze było kilka głównych ról, to pierwszym filmem jaki mi przychodzi do głowy na myśl o nim jest Marsjanin.

PS. Zaraz po Batman Begins Bale zagrał u Nolana w Prestiżu, to też problem? 🙂

Po Batman Begins kojarzyłem Bale'a chyba wyłącznie z Batman Begins, a z Damonem widziałem 36 filmów, 11 z ostatnich 10 lat, tylko w tamtym roku trzy. Może oglądasz z nim mniej ode mnie, dlatego tak tego nie odczuwasz.

Ale jak już wspomniałem, Nolan to dla mnie mistrz, więc ufam, że wie co robi. Teraz marudzę, a jeszcze się okaże, że dzięki niemu Damon dostanie swojego pierwszego aktorskiego Oscara.

Czekam na ogłoszenie jakie role przypadły reszcie obsady. Holland na bank będzie Telemachem, a Hathaway pewnie Penelopą. Ciekawe co z resztą. Znając Nolana w lipcu możemy spodziewać się pierwszego teaser trailera.

OK, ale 11 filmów w dekadę to jak sam widzisz nie są 2-3 filmy rocznie 😉

Pytanie trochę w temacie. Gdybyście mieli wybrać, na czyje kolejne filmy czekacie bardziej, Nolana czy Villeneuve?

Edit: Nie chodzi o konkretne tytuły, ale tak bardziej ogólnie.

Na Nolana. Denis skończył się w momencie wzięcia się za Diunę 😛

Nowy horror od twórców Talk To Me

Nie wiem co o tym myśleć, bo za bardzo nie wiem co obejrzałem 🙂

PreviousPage 448 of 533Next