aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 458 of 533Next

Mam wrażenie, że próbują sprzedać artystyczne SF jako horror akcji, chyba mówimy o tym samym 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jai Courtney jako psychopatyczny morderca stosujący dość oryginalne metody:

Dobry zwiastun

Mierzwiak

Tragiczny plakat. Wygląda jak coś z bardzo niskich półek wypożyczalni VHS, i to z czasów kiedy takie filmy przestały być zabawne, a zaczęły mocno męczyć realizacją. Więc nie jest to komplement.

Cytat z Mierzwiak data marzec 22, 2025, 17:46

Jai Courtney jako psychopatyczny morderca stosujący dość oryginalne metody:

https://youtu.be/lA7Jm6GdLOU?si=37QpbjNU6KP9zLfZ

Bardzo dobry zwiastun! Czyli u Courtneya magiczna moc aktorstwa pochodzi z brody 🙂

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon
Cytat z Szaman data marzec 22, 2025, 23:10

Tragiczny plakat. Wygląda jak coś z bardzo niskich półek wypożyczalni VHS, i to z czasów kiedy takie filmy przestały być zabawne, a zaczęły mocno męczyć realizacją. Więc nie jest to komplement.

Hmmm. Te kompozycje które spopularyzował Drew Struzan są dobre do pewnego momentu, ale obecnie, mam wrażenie, praktycznie każdy film ma identyczny plakat i widząc je zastanawiam się na co w ogóle patrzę i czemu ktoś uznał to za dobry pomysł.

Tutaj doceniłbym zabawę kształtem gitary, tylko to nie biografia Boba Dylana ale film o wampirach, więc znowu: na co patrzę? O co chodzi?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zaskakujący wybór. Nie spodziewałem się, że jeszcze będzie chciał bawić się w Hollywood po Transformersach, lub też otrzyma na to szansę (niepotrzebne skreślić). Gdy wyskakuje gdzieś w filmach niezależnych to robi dobre wrażenie.

Nowy plakat jednorożca

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Przynajmniej Leitch nie będzie się kręcił przy czymś ciekawszym 🙂

Rany, ale już źle wyglądał 🙁

Nie minął nawet miesiąc od oscarowej gali...

https://twitter.com/DEADLINE/status/1904262063083667911?t=1H0LWvbWJNkOw4yzwEQOog&s=19

Mierzwiak

Pełny zwiastun nowego Oszukać przeznaczenie

Pamięć mnie myli, czy tak gdzieś w pierwszych dwóch częściach wypadki były mniej przekombinowane? Ta koncepcja była świetna właśnie w tamtych czasach, kiedy śmierć "odkręcała" śrubkę w jakimś urządzeniu aby działało wadliwie, albo powodowała karambol, a nie odkręcała śrubkę, aby serią niefortunnych zdarzeń doprowadzić, że komuś spadnie na głowę fortepian. O ile green screeny bardzo słabe, to nie można zaprzeczyć, że zachowano efekciarską stylistykę serii.

Wydaje mi się że tak właśnie było, nawet zmyłki były że niby coś będzie mieć znaczenie a ostatecznie jednak nie (jak w scenie u dentysty w dwójce), chociaż na pewno w jakiś tam sposób zostało to rozbudowane i zrobili z tego zabawę.

Trailer rutynowy, ani dobry ani zły, za to głupawy; śmierć przyszła po nich, bo nie powinni się urodzić? Długo zwlekała.

Jude Law jako Putin na zdjęciach z planu. Patryk Vega zapłakał 🙂

https://www.filmweb.pl/news/Oto+Jude+Law+jako+W%C5%82adimir+Putin.+Pierwsze+zdj%C4%99cia+z+%22Wizard+of+Kremlin%22-160161

Szczerze mówiąc mam ten projekt w tym samym miejscu, co ten od Vegi.

Ja też 🙂 Ale wrzuciłem jako ciekawostkę.

Wy bardziej oglądacie hiszpańskie kino, to może ją kojarzycie. W każdym razie brak gwiazd, gwiazdorska będzie sama mumia, czy budżet nie pozwala?

Zgaduję że nie będzie to przygodowy blockbuster 🙂

Horror osadzony w egipskich (hehe) ciemnościach, z archeologami uwięzionymi pod ziemią?

Też bym tak strzelał.

PreviousPage 458 of 533Next