aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 482 of 533Next

Fajne! Colman Domingo ma ubaw życia.

Nie spodziewałem się, że to będzie takie dynamiczne, energiczne i po prostu fajne. Niby powinienem, bo Wright, ale myślałem, że to jakaś jego wymęczona fucha dla wytwórni. Domingo perfekcyjny! Jestem w kinie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zwiastun Odysei potrwa 1 minutę i 10 sekund, będzie pokazywany przed Parkiem Jurajskim

https://www.worldofreel.com/blog/2025/7/1/nolans-the-odyssey-teaser-to-debut-this-week-70-seconds-long

No to u mnie odwrotnie - wykreślony z listy "jestem zainteresowany". Wolę kolejny raz włączyć szrocika z Arnie'm 🙂

A o teaserze Odysei pisałem już tydzień temu w wątku o dinozaurach.

No ale teraz już jest pewność, plotki krążyły od dawna.

Nowa wersja Cat In The Hat. 22 lata temu upchali w futro Mike'a Myersa, tym razem mamy animację.

Cytat z Szaman data lipiec 1, 2025, 18:13

Nowa wersja Cat In The Hat. 22 lata temu upchali w futro Mike'a Myersa, tym razem mamy animację.

Nie pamiętam z tamtego filmu nic poza zdziwieniem że zdjęcia robił Lubezki. To wygląda dziwacznie ale raczej w pozytywnym sensie, na pewno dużo lepiej niż Grinch od Illumination.

Nikt nie wrzucił pierwszej zapowiedzi "najlepszego filmu roku"?

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Miałem właśnie zamiar 😉

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Kamerówka teasera Odysei:

TEASER LEAK
byu/Anakin_Skywalker3 inTheOdysseyMovie

Nic ciekawego.

Cytat z Szaman data lipiec 1, 2025, 18:10

No ale teraz już jest pewność, plotki krążyły od dawna.

Plotki krążyły odnośnie tego co w nim będzie (np. że jego narratorem będzie Penelopa / Anne Hathaway), ale o tym, że będzie przed dinozaurami to było pewne jak upał w lipcu. Nolan ma tradycję dawania teasera na ok. rok przed premierą swojego filmu, tak było przez ostatnie 22 lata od teasera Batman Begins. News o tym, że będzie ten teaser to żaden news, mogłem o tym napisać tutaj rok temu, bo każdy śledzący filmografię Nolana wiedział, że wyjdzie z nowym Jurajskim 🙂

A teaser słaby. No nie leży mi ta obsada, czcionka tragicznie dobrana (w sumie jedyny film w ostatnich pięciu latach, przy którym nie użyli typowego plakatowego fontu z ostatnich 15 lat to Thor: Love and Thunder), ale to Nolan, więc jest w czołówce (a może nawet na #1 miejscu) najbardziej oczekiwanych filmów przyszłego roku i pewniakiem do seansu w IMAX w dniu premiery.

Ciekawie zapowiadający się thriller:

Taron z (prawie) każdą rolą mroczniejszy.

Z cyklu naprawdę niepotrzebne sequele: Karmazynowy przypływ 2

https://www.worldofreel.com/blog/2025/7/2/crimson-tide-sequel-in-the-works-says-jerry-bruckheimer-and-denzel-might-return

Wcześniej sequeloza dotykała głównie franczyz, kontynuacji innych filmów było raczej mniej i były też mniej głośne (łącznie z  upadkami). Na dobre zaczęło się chyba od Mavericka. Hollywood uznało pewnie, że warto sięgnąć po filmy z lat 80 i 90, bo nikt ich nie pamięta (choć też późniejsze, patrz Social Network). No i mamy, co chcieliśmy 😉

Jason Blum nie ma pretensji do widzów z powodu klapy Megan 2, zaczyna od siebie i swojej firmy. Miła odmiana.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/7/2/jason-blum-we-overthought-it-after-m3gan-20-bombs

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jaws wraca do kin z okazji 50-lecia premiery - od 29 sierpnia, będzie grany tradycyjnie + IMAXy, 4DXy, D-BOXy, REAL D 3D i inne pierdoły: http://www.impawards.com/1975/jaws_ver9.html

Jeszcze wracając do teasera Odysei - okropnie wyglądają te ujęcia z plaży Troi. Gdzie ślady, że Grecy siedzieli tam od dekady? Gdzie resztki statków, obozów i sprzętów? Gdzie ciała zaatakowanych zarazą, które były pretekstem do rzekomej ucieczki i zostawienia Apollo wielkiego Konia, aby im przebaczył? Widzę tu taką samą pustkę, jak na plażach Dunkierki, lub w opanowanym przez Bane'a Gotham.

Obawiam się że Odyseja może być pierwszym filmem na którym ten minimalizm Nolana w końcu w ogóle się nie sprawdzi. Już plakat z tym samym fontem co zwykle wydaje się totalnym strzałem w stopę. Może myślę teraz schematami ale to powinno być piękne, złote (ale odpowiednio podniszczone) logo które na pierwszy rzut oka będzie sprzedawać przepych, rozmach i atmosferę tej epickiej (?) produkcji. Jestem mocno zaniepokojony, tym bardziej że teaser prezentuje się naprawdę nieciekawie.

Tylko, czy teasery Nolana zwykle były jakieś zajmujące? Bardziej wynikały z jakiejś nerwicy natręctw- ma być w lipcu na rok przed premierą i już.

PreviousPage 482 of 533Next