aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 495 of 533Next
Cytat z Szaman data sierpień 11, 2025, 19:33

Noah Centineo nowym Rambo. To na pewno się uda! 🙂

https://www.worldofreel.com/blog/2025/8/11/rambo-prequel-from-sisu-director-casts-noah-centino

Ale z muskulaturą daje radę.

Dodane pliki:
  • IMG_4039.jpeg
Szaman has reacted to this post.
Szaman

Keira ponownie w Netfliksie.

Cytat z robgordon data sierpień 26, 2025, 15:38
Cytat z Szaman data sierpień 11, 2025, 19:33

Noah Centineo nowym Rambo. To na pewno się uda! 🙂

https://www.worldofreel.com/blog/2025/8/11/rambo-prequel-from-sisu-director-casts-noah-centino

Ale z muskulaturą daje radę.

Fryzura też już powoli pod młodego Johna.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nowy Shane Black

Momentami dialogi śpiewają Blackiem, jest też Boże Narodzenie, bo jak inaczej. Ale ogólnie nic ciekawego.

Nowy film Chloe Zhao ze zdjęciami Łukasza Żala

Nowy film Bradleya Coopera

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Wysyp zwiastunów.

Film Bradleya zapowiada się fajnie.

Świetne, że wydaje się zupełnie inny niż jego pozostałe filmy. Jeszcze lepsze, że Arnett sprawia tutaj wrażenie zapuszczonego, zapijaczonego, podstarzałego Coopera, co daje taki posmak czasów w których Woody Allen poszukiwał swojego następcy.

Wydaje się też, że Arnett dostał rolę która pozwoli mu aktorsko zabłysnąć. Raczej nie był z tym kojarzony.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A wyście to widzieli?

Obejrzę jak następnym razem wezmę Netfliksa na miesiąc.

Swoją drogą Sony sprzedając ten film Netfliksowi zaliczyli niezłą wtopę, ewidentnie ktoś im tam nie potrafił rzetelnie zbadać rynku.

Wydaje mi się, że to jeden z tych filmów który mógł wypalić jedynie w streamingu, bo na przykład potrzebował gotowych fragmentów i memów na TikToka. W kinach by przepadł.

A może opchnęli go razem z kastrowanym psem 🙂

Cytat z Szaman data sierpień 27, 2025, 12:26

Wydaje mi się, że to jeden z tych filmów który mógł wypalić jedynie w streamingu, bo na przykład potrzebował gotowych fragmentów i memów na TikToka.

A o czymś takim jak marketing słyszeliśmy? 🙂

Pytanie czy ten film zaistniał z mocnego marketingu, czy oddolnego ruchu samych nastolatek. Moim zdaniem to drugie. A do tego potrzebowały uzbrojenia, jakiego nie daje film kinowy.

Ogólnie to strasznie specyficzny przypadek, nie wiem czy winiłbym Sony, że to przegapili.

Ja dowiedziałem się o filmie od kolegi, któremu spodobały się piosenki 😉

Cytat z Szaman data sierpień 27, 2025, 13:47

Pytanie czy ten film zaistniał z mocnego marketingu, czy oddolnego ruchu samych nastolatek. Moim zdaniem to drugie. A do tego potrzebowały uzbrojenia, jakiego nie daje film kinowy.

Ale ja mówię o marketingu PRZED premierą filmu. Tutaj takowego nie było bo Netflix ma na to wywalone i film stopniowo ale konsekwentnie powiększał swoją widownię w serwisie.

Kpop w ostatnich latach zyskiwał na popularności w USA i dałoby się temu filmowi zrobić naprawdę dobrą promocję. Wystarczyło się rozeznać w temacie i właściwie rozpoznać target, przecież sami twórcy tego filmu wiedzieli do kogo go kierują to czemu nie dałoby się tego pociągnąć dalej? Jestem sobie w stanie wyobrazić, że weekend otwarcia byłby niezbyt imponujący ale nogi ostatecznie tak długie jak u bohaterek na plakacie 🙂

Ale on najpierw był dwa czy trzy tygodnie na Netflixie, a na weekend do kin poszedł w ramach fanowskiego wydarzenia specjalnego. Więc rosło mu tylko na Netflixie 🙂

PreviousPage 495 of 533Next