aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 500 of 533Next

Oddycham spokojnie 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Anna Conda 🙂

Myślałem, że będzie bardziej zabawne jak na tak absurdalny punkt wyjściowy. Właściwie dlaczego oni chcą zremajkować ten film? Czy nie logiczniejsze byłoby, gdyby wyruszyli jego śladem? To tak jakbym ja wyruszył do Tennessee w poszukiwaniu pozostałości kominka po chatce z pierwszego Martwego zła (i takie wycieczki się odbywają, ku niezadowoleniu właściciela terenu, który z jakiegoś powodu nie chce na tym zarobić).

Brakuje w tym zwiastunie tego, co wydaje mi się sednem tej historii, chęci ogrzania zimna kryzysu wieku średniego, ciepłem nastoletniej nostalgii. Za mało tutaj udanej komedii, jak na komedię przygodową, a zwiastun jest dziwnie skupiony na tym aby podkreślić, że anakonda jest prawdziwym zagrożeniem, tak jakby jednak celowali w horror komediowy. No i już wydaje mi się, że jedna ze scen może zostać przyjęta dość negatywnie i dziwię się, że wylądowała w trailerze, widzowie raczej nie lubią zwierzęcej śmierci w celach komediowych.

Na Twoje wątpliwości/pytania pewnie odpowie sam film. Ale faktycznie, zwiastun nie porywa.

Nowy film Palkowskiego.

Cytat z Szaman data wrzesień 17, 2025, 15:12

Anna Conda 🙂

Okropne, nie rozumiem po co, dlaczego ani dla kogo.

I obiekt kultu też dobrany mocno na siłę. Jasne, fani Star Treka i Star Wars byliby już mocno ograni, ale zwiastun wygląda jakby niewiele ciekawego wyszło im z tej żółtej karteczki "są fanami tego zapomnianego horroru z J Lo, to będzie świeże!".

Mierzwiak

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1968383662665384419

Glenn Powell wydaje się nieunikniony 🙂

Donald Glover chyba nawet jeszcze bardziej.

Cytat z Szaman data wrzesień 17, 2025, 22:53

Glenn Powell wydaje się nieunikniony 🙂

A Glenn wydaje się nieunikniony w każdym remake’u filmu/serialu z lat 80/90 😉

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Podobno Netflix wyraża zainteresowanie kupnem Warnera. Sądzę, że Netflix zjadający inne studia byłby katastrofą dla branży, o jakiej nie śniło się nawet najbardziej zagorzałym przeciwnikom Disneya. Od stopniowego ograniczania dystrybucji kinowej, aż do spadku poziomu artystycznego.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/9/18/rumor-according-to-puck-is-that-netflix-will-join-the-bid-for-wbsdiscovery

Mierzwiak

Christopher Nolan został nowym przewodniczącym związku zawodowego reżyserów. A kiedy on znajdzie na to czas 🙂

https://deadline.com/2025/09/christopher-nolan-dga-president-1236551695/

Kadencja to tylko dwa lata, więc nawet nie zauważymy jakiejś większej przerwy u Nolana i Rona Howarda. Ale to, że tak mocne, nadal aktywne w pierwszej lidze nazwiska zaangażowały się w związek zawodowy pokazuje nastroje w branży. Może sprzedaż Warnera wywołuje znacznie większe poruszenie niż myślałem.

Cytat z Szaman data wrzesień 21, 2025, 10:44

Może sprzedaż Warnera wywołuje znacznie większe poruszenie niż myślałem.

Powinna.

Za X lat na scenie pozostaną pewnie już tylko Netflix, Apple i Amazon do których należeć będzie wszystko co się da...

Mary Elizabeth Winstead i Maika Monroe w remake'u "Ręki nad kołyską".

The Bride, czyli Narzeczona Frankensteina w wersji od Maggie Gyllenhaal

Cytat z Szaman data wrzesień 23, 2025, 18:14

Mary Elizabeth Winstead i Maika Monroe w remake'u "Ręki nad kołyską".

Daję słowo że sztuka zdjęć filmowych dosłownie umiera na naszych (wymagających kąpieli) oczach.

The Bride! dam szansę, wygląda dziwnie, niekoniecznie dobrze ale może coś z tego będzie.

PreviousPage 500 of 533Next