aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 526 of 533Next

Toć pisałem o samej grafice 😛 Nawet nie powiedziałbym że to do filmu historycznego / mitologicznego. A czcionkę to chyba już zawsze przy filmach Nolana będą stosować tę samą.

Iñárritu + Cruise

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Juby data 18 grudnia, 2025, 19:11

Toć pisałem o samej grafice 😛

Nie, pisałeś o plakacie...

Cytat z Juby data 18 grudnia, 2025, 17:01

kto po takim plakacie skojarzy, że to do Odysei?

...a plakaty, w kinach czy na ulicy, będą miały tytuł 😛

Cytat z Marek Pilarski data 18 grudnia, 2025, 19:21

Iñárritu + Cruise

https://www.youtube.com/watch?v=Rd21PhsDHww

Dobrze widzę, że poznamy kolejną, fantazyjną fryzurę Cruise'a po Tropic Thunder?

Nowy dramat z Jessicą Chastain

Kiedy dobry pasterz Hugh Jackman zostaje zamordowany, jego kochające owce rozpoczynają własne śledztwo. Najdziwaczniejsze co ostatnio widziałem, ale trailer ma swój urok.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Kurcze, nie wiedziałem, że to właściwie drugi zwiastun, myślałem, że to jakiś klip pod reality show w TV. Tylko CGI kuleje, zapowiada się na jedną z lepszych ról McAdams, a O'Brien może udowodni coś szerszej publiczności, po świetnej roli w niszowym Twinless.

Po pierwsze, bardzo dziękuję obsłudze CinemaCity za puszczenie prologu Odysei gdy jeszcze wszystkie światła na sali były zapalone!! 😛 Dolna połowa ekranu była tak mocno oświetlona, że gucio było widać.

No ale dobra, z tego co widziałem, film zapowiada się na trzymacza w napięciu ala Dunkierka, z tym że tam Nolan trzymał się historii i faktów, a tutaj obok siebie walczą: biały grek, czarny grek, grek-azjata, grek z bliskiego wschodu (wszystkie kolory) i film na 95% będzie w PG-13, bo wszystkie strzały i włócznie wbijane we wrogów powodują całe zero krwi, czyli nie wygląda to jak poważny epic movie, tylko bardziej jak jakiś Eragon. Ktoś projektujący zbroję chyba też bardziej niż starożytną Grecją wzorował się na Power Rangers (nie żartuję). Moje wątpliwości względem tego filmu tylko wzrosły 🙁

Będzie miliard.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wygląda lepiej niż na zdjęciach. 😛

Zobaczę później. U mnie przed Avatarem leciał ten stary, z Punisherem w barze, znaczy tawernie 🙂 Według mnie zmarnowana szansa na promocję, bo loty na Pandorę u nas raczej pełne.

Na otwarcie jakieś 400 tys.

Piękny kadr. A tak bałem się, że ten film będzie jakiś taki brzydki i pusty.

Bo w pewnym sensie będzie pusty; to jest wersja przycięta do 2.35 / 2.40:1 więc kinowa panorama, w prawdziwych kinach IMAX będzie pewnie cały w 1.43:1, w cyfrowych w 1.90:1 a na płytach w wypełniających cały telewizor, pełnym 16:9, trzeba więc sobie dodać jeszcze sporo obrazu na dole i na górze według poniższego obrazka:

W przypadku kadru który wkleiłem będzie to po prostu więcej pustego nieba i piachu / wody a cała kompozycja kadru powie "żegnam."

Myślę że celowo pójdę na początek na zwykły seans na szerokim ekranie a jak mi się spodoba to powtórka w IMAX 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie czuję ekscytacji, ale to dobry zwiastun. A krótkie zapowiedzi praktycznych atrakcji wypadają znakomicie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

No właśnie, co prawda nie jest to tak brudne i ociekające krwią i potem jakbym chciał (ale i czego nie oczekuję, wiem jaki Nolan ma styl) ale to co od razu rzuca się w oczy to waga tego wszystkiego. Jest woda, ziemia, skały, piach, wiatr. Czuć namacalność tego wszystkiego a nie tylko komfort ogrzewanej hali zdjęciowej otoczonej niebieskim / wirtualnym ekranem.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 526 of 533Next