aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 56 of 533Next

Zmarł Ryszard Kotys. Co za okres dla Kiepskich...

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-28/nie-zyje-ryszard-kotys-aktor-zmarl-po-ciezkiej-chorobie/

Kiepski okres, chciałoby się rzec.

Spoiler
Przepraszam!

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Aronofsky wybrał jeszcze jeden projekt, tym razem horror z Jaredem Leto.

Za to coraz bliżej chyba jesteśmy jakiegoś oficjalnego ogłoszenia od innego dawno nieobecnego - Davida Cronenberga. Viggo Mortensen już sporo teasował jego nowy film, mówił, że może będą kręcić w tym roku a teraz i Howard Shore potwierdził, że czytał scenariusz i ma nadzieje uczestniczyć w projekcie. Przyznam, że czekam bo o ile sam wielkim fanem tego co Cronenberg nakręcił nie jestem tak zdecydowanie są to filmy ciekawe a współpraca z Viggo zawsze skutkowała świetnymi rolami Duńczyka.

On niedługo naprawdę wyskoczy z lodówki. Może to po prostu nie mój bohater, reprezentuje jakieś takie irytujące zblazowanie i pseudo artyzm, pseudo bohemizm (jeśli w ogóle jest takie określenie hehe), że mnie odrzuca. Najlepiej sprawdzał się u Allena, gdzie był właśnie taką sztuczną konstrukcją, Allenem w ciele młodzieniaszka. No cóż, przetrwałem Channinga Tatuma grającego u największych reżyserów, przeczekam i taką kometę.

To se zobacz jeszcze bodajże pierwszy sezon Homeland z jego udziałem. Jego postać tam jest tak irytująca, że niedobrze mi się kojarzył, ale w międzyczasie bardzo bardzo go polubiłem. 😉

Zmarła Cicely Tyson

Cytat z Szaman data Styczeń 28, 2021, 21:52

On niedługo naprawdę wyskoczy z lodówki. Może to po prostu nie mój bohater, reprezentuje jakieś takie irytujące zblazowanie i pseudo artyzm, pseudo bohemizm (jeśli w ogóle jest takie określenie hehe), że mnie odrzuca. Najlepiej sprawdzał się u Allena, gdzie był właśnie taką sztuczną konstrukcją, Allenem w ciele młodzieniaszka. No cóż, przetrwałem Channinga Tatuma grającego u największych reżyserów, przeczekam i taką kometę.

https://twitter.com/comingsoonnet/status/1354891587528974336

Mimo sympatii do Chalameta to zdecydowanie zgadzam się, że gra duuużo za dużo. Zwłaszcza ról bardzo do siebie podobnych. W efekcie najlepszy był w CMBYN i tym jednym filmie gdzie ma inną role - w Królu. No i Diuna, ale tam nie moze zagrać źle bo Paul to dosłownie Chalamet i nawet irytujące zblazowanie idealnie się wpisuje w tego bohatera.

Ale no ten pomysł na kolejny romans z Guadagnino brzmi..kiepsko. Luca by lepiej wziął się za tą adaptacje Brideshead Revisited dla BBC i HBO z Garfieldem, Rooney, Blanchett i Fiennesem bo brzmi to znacznie lepiej niż kolejne wariacja na temat tego co już kręcił. Projekt dla mnie ciekawszy zarówno od tego czegoś jak i remaku Scarface.

18 marca czterogodzinne zabiegi rehabilitacyjne u doktora Snydera.

Cytat z Kuba data Styczeń 29, 2021, 08:52
Cytat z Szaman data Styczeń 28, 2021, 21:52

https://twitter.com/comingsoonnet/status/1354891587528974336

Mimo sympatii do Chalameta to zdecydowanie zgadzam się, że gra duuużo za dużo.

Zdecydowanie się nie zgadzam. Na dowód, krótka analiza ostatnich 5 lat.

2016 r.: 1 film

2017 r.: 4 filmy, w tym jedynie 2 na pierwszym planie

2018 r,: 1 film

2019 r.: 3 filmy (jedna główna rola)

2020 r. 0 filmów (pandemia)

2021 r. 2-3?

Jak na młodego aktora, na dorobku, to wg mnie na ekran trafia wyjątkowo oszczędnie.

No dobra, trochę z tym przesadziłem.

Zostałby w domu z Florence zamiast zajmować się takimi bzdurami.

Snyder Cut także w Polsce

Heh, a miałem ściągać w 4K HDR, ale jak tu się oprzeć jakości oferowanej przez HBO Go?! 🙂

Cytat z Szaman data Styczeń 29, 2021, 16:54

Zostałby w domu z Florence zamiast zajmować się takimi bzdurami.

To raz. Dwa - Disney zaraz zacznie skrobać o dno w tym szale na odświeżanie marek ze swojego katalogu.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nielsen zaktualizował listę najbardziej streamowanych filmów/seriali w tygodniu od 21 do 27 grudnia w Ameryce przez dodanie HBO Max, no i okazuje się, że Wonder Woman 1984 pokonała Soul.

‘Wonder Woman 1984’ Soars To Christmas Streaming Win On Updated U.S. Nielsen List, With 35% Margin Over ‘Soul’

Exclusive: Robert Pattinson In Talks To Play An Infamous Serial Killer

Źródło odpowiadające za m.in informacje o powrocie Brolina raz jeszcze do roli Thanosa (co ostatnio niejako zostało mocno zasugerowane) twierdzi teraz, że Robert Pattinson jest mocnym kandydatem do roli HH Holmesa w "Devil in the White City" Scorsese i Leo.

Wielkiej wagi do tego scoopa nie przykładam, ale nie powiem - chciałbym. Pattinson u Scorsese zagrać musi kiedyś i to bezdyskusyjnie a jeszcze w takiej roli i tu u boku Leo..aj aj. Kto wie może w miare szybko dowiemy się czy w ogóle Martin odkopie i ten projekt kiedy ruszą na dobre z Killersami, przy starcie prac nad Irishmanem powiedzieli od razu co będzie kolejne.

Cloverfield wraca z bezpośrednim sequelem oryginalnego filmu, ponoć tym razem już nie w konwencji found footage. Z jednej strony to już strasznie wyczerpana formuła, z drugiej była ona ważnym elementem tamtego filmu i jego sukcesu.

Zaskoczyli mnie, myślałem, że po lodowatym przyjęciu części netflixowej seria jest martwa. Pamiętam jakie wrażenie zrobiła na mnie jedynka, a szczególnie jej zwiastun, od tej pory mam jakąś słabość do szyldu Cloverfield, więc chętnie zobaczę.

Ja pamiętam jak siedziałem na skraju fotela w kinie oglądając ten film. I też pewnie dlatego, podobnie jak Szaman, mam (nadal) słabość do szyldu.

Zastanawiam się tylko na ile dobrą decyzją będzie porzucenie found footage, między którym a tytułem Cloverfield jest silny znak równości. Będą musieli się teraz mocno postarać żeby odróżnić się od ostatnich filmów z Godzillą.

PreviousPage 56 of 533Next