aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 58 of 533Next

Pozbyli się Deppa, teraz muszą pozbyć się korony.

Pewnie mają na to jakieś zaklęcie albo eliksir przynajmniej.

A przy okazji wrzucę, bo rozbawiło mnie częściowo, gdy oglądałem kilka dni temu 😉

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Kolejna czarno-biała nowość w ofercie Netfliksa:

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/nomadland-filmmaker-chloe-zhao-tackling-sci-fi-western-dracula-for-universal-exclusive

To najdziwniejsza rzecz jaką ogłoszono od czasu projektu w którym Cage gra Cage'a grającego Cage'a. Obecność Zhao przy tym projekcie sugeruje, że nie będzie to jakiś Lincoln Łowca Wampirów 2.0

Mega zaskoczenie, wybiera taki projekt, a za chwilę odbierze od 2 do 4 Oscarów i dostarczy jeden z kasowych hitów roku. A to brzmi jak jakaś robota dla Tommy'ego Wirkoli, albo Aleksandre Aji.

Zobaczymy jak Eternals, teoretycznie moze zaraz stać się jednym z najważniejszych nazwisk w branży, zwłaszcza jeśli się okaże, że umie operować w tak zupełnie różnych gatunkach: Nomadland, Eternals i to coś to przecież filmy każdy z innej bajki.

A może źle ją oceniacie 😉 Może "Jeździec" i "Nomadland" to dla niej jedynie wprawki (nawet jeśli z Oskarem) i wstęp do bycia reżyserem  wysokobudżetowego lub po prostu komercyjnego kina? 😉

A może tkwi w niej B-klasowy duch, więc w chwili kiedy mogła wszystko wzięła ten najbardziej czerstwy pomysł.

Ja tak naprawdę nie wiem co o niej myśleć, bo nie widziałem jej żadnego filmu (OK, nie nakręciła ich zbyt wiele). Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni.

Cytat z robgordon data Luty 4, 2021, 21:41

A może źle ją oceniacie 😉 Może "Jeździec" i "Nomadland" to dla niej jedynie wprawki (nawet jeśli z Oskarem) i wstęp do bycia reżyserem  wysokobudżetowego lub po prostu komercyjnego kina? 😉

Tzn pewnie tak. Co rzecz jasna nie jest dla mnie żadnym problemem bo przecież autorskie bardziej artystyczne podejście świetnie się czasami w blockbusterach sprawdza i nie mam nic przeciwko temu aby poszła w ślady Denisa Villeneuva 🙂 Szczególnie jeśli Eternals bedzie tak dobre jak się zapowiada.

Z Draculą o tyle ciekawa sprawa, że to projekt który jak rozumiem jest częścią tej nowej ofensywy Universalu z potworami. Obok Werewolfa czy tego enigamtycznego Dark Army. Spodziewam się więc próby przerobienia kina B na pierwszą klase "na poważnie". Dracula należy do moich ulubionych postaci, książka Stokera to ścisłe TOP 5, więc siłą rzeczy jestem zainteresowany. W końcu kiedyś to na pomysły z przeniesieniem Sherlocka Holmesa do współczesności reagowano mieszanie 😉

Christopher Plummer nie żyje

Piękne było to oscarowe ukoronowanie kariery weterana pod koniec życia. Czasem marudzimy, że ktoś zostaje ozłocony za całokształt, ale w takiej chwili czuję, że warto doceniać legendy.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ja role w Debiutantach uważam za bardzo dobrą, dobrze, że dostał.

Ale zgadzam się z sednem. Można mówić, że te nagrody to tylko dekoracja, jakiś dodatek, głupota, ale jest jednak jakaś magia w momencie w którym ktoś kto był podstawą tej dziedziny sztuki, żywa legenda i człowiek o niesamowitym dorobku przyjmuje tego złotego rycerzyka przy oklaskach Akademii.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

A nawet przy owacjach na stojąco. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=883H6gNZyGM

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Przemowa swoją drogą też znakomita

Jest scenarzystka nowego Blade'a

Zmarł Krzysztof Kowalewski

Nowy, i chyba finalny, zwiastun #SnyderCut pojawi się - zgodnie z tym, co mówiła wcześniej Grace - 14 lutego (o 18:14 naszego czasu).

https://twitter.com/GraceRandolph/status/1358540200650170372?s=20

Hallelujah i do przodu! 🙂

PreviousPage 58 of 533Next