aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 80 of 533Next

A w sumie to macie rację.

Searchlight Lands Sam Mendes’ Next Film ‘Empire Of Light’ With Olivia Colman Eyed To Star

Sam Mendes kręci nowy film, tym razem romans. Z Olivią Colman i Rogerem Deakinsem.

W ogóle apropo poprzedniego tematu. Potwierdził się cały post z Reddita sprzed 2 lat dotyczący problemów na linii ekipa JL - Whedon. Były tam dwie wiadomości których THR nie podało tylko. Jedna dotyczyła Ironsa który podobno określił swoje dialogi od Whedona jako "fucking stupid" i przepisał je sobie sam a druga o Afflecku który miał namawiać ekipę do strajku. Ta pierwsza to pewnie fakt (skoro nawet THR podkreśliło konflikt z Ironsem) a druga już pewnie niezbyt bo myśle, że jakby Affleck był w formie to on by dostał te dokrętki a przynajmniej sam postawił się Whedonowi i Johnsowi, jednak wtedy jego pozycja w Holly była kompletnie inna.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Tym razem Funko z Shang-Chi. Podobno to może być spoiler

https://naekranie.pl/aktualnosci/shang-chi-wycieklo-zdjecie-1617732328

Widzę w komentarzach że niektórym bardzo zależy by wskazać rzekome dziury w historii Fishera i na dowód wskazują na ten fragment...

A knowledgeable source says Gadot had multiple concerns with the revised version of the film, including "issues about her character being more aggressive than her character in Wonder Woman. She wanted to make the character flow from one movie to the next."

...twierdząc, że przecież to w wersji Snydera WW jest bardziej agresywna.

Nie, nie jest; ze zbirami rozprawia się tak samo jak w swoim pierwszym solowym filmie, a chodzi tu ewidentnie o tę jej debilną kłótnię z Waynem, w której użyła wobec niego siły.

Trochę przykre jest to, że na dobrą sprawę facet jest w tym wszystkim sam, z drugiej nie ma kariery do nadszarpnięcia jak Gadot i reszta, którzy wybrali milczenie i lojalność wobec pracodawcy.

Globalnie patrząc nie ma w tym tekście w sumie chyba nic nowego, za to dużo szczegółów, które w tweetach by się nie zmieściły. Jak zwykle problem jest złożony i ma wiele odcieni, Snydercut pokazał, że Whedon mocno bardzo okroił i spłaszczył postać Cyborga, choć nie tylko tę postać i nie tylko to w swojej wersji. Nie sądzę jednak, żeby było to podyktowane kwestiami rasowymi.

Nowy Garfield

Cytat z Marek Pilarski data Kwiecień 6, 2021, 19:56

Globalnie patrząc nie ma w tym tekście w sumie chyba nic nowego, za to dużo szczegółów, które w tweetach by się nie zmieściły. Jak zwykle problem jest złożony i ma wiele odcieni, Snydercut pokazał, że Whedon mocno bardzo okroił i spłaszczył postać Cyborga, choć nie tylko tę postać i nie tylko to w swojej wersji. Nie sądzę jednak, żeby było to podyktowane kwestiami rasowymi.

Ja bym im nie zarzucał jakiegoś specjalnego rasizmu wynikającego z nie wiem, głębokich przekonań o wyższości rasy białej. Raczej stereotypowe myślenie dotyczące przedstawiania danych motywów, brak wyobraźni i zwyczajnej refleksji. To właściwie dokładnie tak brzmi, nawet te wzmianki, że nie chcieli "gniewnego czarnego mężczyzny". Z drugiej strony Johns zatrzymał cast do Kryptonu aktora z Bridgetonów (gość obecnie dostaje angaże w połowie głośnych projektów i jest podobno świetny) z powodu koloru skóry bo "dziadek Supermana nie moze byc czarny bo Superman kojarzy się z Cavillem". No super, ale nie miał problemu by zatrudnić czarnoskórego aktora w roli Zoda a dziadek Supermana mógłby jak najbardziej być czarny i nie przeszkodziłoby to Clarkowi w byciu białym o ile cała reszta rodziny byłaby biała. Nie bede robił z siebie specjalisty od genetyki wiec jeśli byłoby to niemożliwe jednak to oczywiście inna sprawa. Oczywiście to może być standardowe, jak z Filmwebu: "bo w komiksach był biały", ale nadal z boku wygląda to tak sobie. Podobnie jak połowa tego co cała ekipa robiła wobec Fishera.

Co do samego Fishera i jego zaangażowania...kiedyś można było gadać, że gość w sumie nie ma kariery poza Cyborgiem i próbuje jakoś się tam ratować. Ale teraz, po Cucie i wszystkich informacjach naprawdę wierze, że on był po prostu niezwykle zaangażowany w ten projekt, strasznie poświęcony całemu przedsięwzięciu. A co byśmy o Zacku i jego twórczości nie myśleli to każdy kto kręciłby JL, nie majac w głowie jedynie czeku, wkurwiłby się patrząc na to jak materiał poświęcony Cyborgowi spaprał Whedon. Jasne, Fisher niczym nie ryzykuje na dobrą sprawe, ale ja totalnie stoje po jego stronie.

A Whedon swoje groźby wobec Gadot w pewnej części spełnił. Oglądałem ostatnio niektóre porównania między wersjami. Pomijam pamiętne "Kal-El No!" czy Ezre leżącego na dublerce - nawet odgłosy jakie Diana wydaje w trakcie walki z Clarkiem zostały zmienione na takie które jeśli przypominaja cokolwiek to coś zupełnie odwrotnego od odgłosów wydawanych przez kogoś w trakcie śmiertelnej walki. Oczywiście wcześniej totalnie nie zwróciłem na to uwagi.

Niepokojace w kontekscie przyszłości DC są wzmianki o wpływie Hamady na Flasha. Okazuje się bowiem nagle, że ten "cudowny producent, wybawiciel DC" jest w stanie wmieszać się w scenariusz i narzucać zmiany z powodów nieartystycznych. Właściwie ten raport potwierdza wcześniejsze doniesienia, że scenariusz był zmieniany aż do niedawna. Czemu w takim razie w przyszłości mieliby nie wmaszerować do montażowni i nie zabrać komuś filmu jak Ayerowi?

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Bardzo dziwi mnie to jak łatwo ludzie odrzucają słowa Fishera; nie mnie oceniać czy faktycznie to co go spotkało było przejawem rasizmu, ale nie zapominajmy że ten ma wiele twarzy i przejawia się w najróżniejszy sposób a ludzie święcie przekonani że nic złego nie robią / mówią (odsyłam do niedawnej sprawy Sharon Osbourne) działają dokładnie na odwrót, nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

Wreszcie najważniejsze: jeśli Fisher tak czuł, to tak czuł i tyle. Nie nam oceniać i mówić jak osoba o innym kolorze skóry może się czuć, ponieważ nic na ten temat nie wiemy a biali zbywający potencjalny problem machnięciem ręki bo przecież według nich (!) to żaden rasizm i w ogóle o co temu Czarnemu chodzi to nic innego jak właśnie część problemu.

To co wprawiło mnie w rozbawienie to ten fragment:

Geoff has personally seen firsthand the painful effects of racial stereotypes concerning hair and other cultural stereotypes, having been married to a Black woman who he was with for a decade and with his second wife, who is Asian American, as well as his son who is mixed race.

Jeśli ktoś chce przykładu na to że biali ludzie czasem nie czają co to takiego ten rasizm, to jest to świetny przykład. Aż mi się przypomniał Liam Neeson zapewniający że nie jest rasistą bo przecież na planie lizał się z Violą Davis. Dużo jeszcze pracy przed nami.

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Zgodnie z tym myśleniem to bohater Michaela Fassbendera z filmu McQueena jest wręcz bojownikiem o równośc społeczną. A to tłumaczenie Neesona to mi gdzieś się zagubiło, ale ciężko to jakkolwiek sensownie skomentować.

Mierzwiak

Sprostowanie - to nie były słowa Neesona tylko Michelle Rodriguez broniącej aktora:

https://www.nbcnews.com/news/latino/liam-neeson-s-kiss-viola-davis-proves-he-s-not-n968971

Tak czy inaczej żenada 🙂

His tongue was so far down Viola Davis' throat. You can't call him a racist ever. Racists don't make out with the race that they hate, especially in the way he does with his tongue — so deep down her throat.

Będąc Neesonem chyba wolałbym być niebroniony

Mierzwiak
Cytat z Kuba data Kwiecień 6, 2021, 21:58

Ja bym im nie zarzucał jakiegoś specjalnego rasizmu wynikającego z nie wiem, głębokich przekonań o wyższości rasy białej. Raczej stereotypowe myślenie dotyczące przedstawiania danych motywów, brak wyobraźni i zwyczajnej refleksji. To właściwie dokładnie tak brzmi, nawet te wzmianki, że nie chcieli "gniewnego czarnego mężczyzny".

No i to jest pewien paradoks, bo nie chcieli "gniewnego czarnego mężczyzny", co postrzegali chyba jako pewien stereotyp, żeby uniknąć oskarżeń o rasizm.

Chyba tak będą do skutku- aż wszyscy padniemy z zachwytu.

Angelina Jolie u twórcy Wind River

Zwiastun nudny a całość wygląda strasznie efekciarsko i nieklimatycznie - w odróżnieniu od prostego, ale świetnego Wind River Sheridana.

Cytat z Szaman data Kwiecień 7, 2021, 15:00

Chyba tak będą do skutku- aż wszyscy padniemy z zachwytu.

Mnie proszę do tego nie mieszać 🙂

Hmm, czyli to takie co by było gdyby w The Devil Wears Prada Hathaway miała koszmarny akcent i postanowiła rozwalić magazyn prowadzony przez Streep?

Już oficjalnie: 2 lipca i Amazon

Cytat z Kuba data Kwiecień 7, 2021, 15:33

Zwiastun nudny a całość wygląda strasznie efekciarsko i nieklimatycznie - w odróżnieniu od prostego, ale świetnego Wind River Sheridana.

Wind River nie widziałem, ale abstrahując już od twórcy to zdecydowanie za dużo tu biegania i komputera, postaci hitmanów też rodem z jakiegoś akcyjniaka z Kijanu.

Początek trailera skojarzył mi się ze świetną grą Firewatch, która ma doczekać się ekranizacji.

Wind River to historia maksymalnie prosta, pozbawiona efekciarstwa czy zbędnych kombinacji. Dobry rodzaj prostego kryminału i "męskiego kina" z rewelacyjnymi Rennerem i Olsen. Czyli kompletna odwrotnośc tego trailera 🙂

A z samym Sheridanem mam problem. Skrypt do Aż do piekła świetny, Soldado i Sicario ratowane przez rezyserów bo skrypty bardzo słabe, yellowstone nie widziałem bo pewni forumowicze z pewnego forum mnie skutecznie odepchneli od tej produkcji 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ledwie czuć tutaj Sheridana, powiedziałbym, że Angelina ponownie spotkała się z tym Timurem od Wanted, albo Noycem od Salt. W dodatku sama Jolie wygląda jak spadochroniarz w świecie który Bernthal nazywa domem (nawet jeśli tym razem nie gra tubylca).

PreviousPage 80 of 533Next