aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 95 of 533Next

Tymczasem Knives Out. Polish version.

Nie będę ukrywał, że żart ze Scotland Yardem powtórzyłem co najmniej 5 razy 😉

Batgirl zmartwychwstała

Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17

Batgirl zmartwychwstała

jako film dla HBO Max. Trochę żenua.

Idą po rozum do głowy i zaczynają walczyć z fabryką piątkowych premier Netflixa. A to akurat niezła licencja dla potrzeb ataku.

Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.

Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:24

Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17

Batgirl zmartwychwstała

jako film dla HBO Max. Trochę żenua.

Licze, że to jakieś nieporozumienie i pójdzie do kin. Zwłaszcza jak sprawdzą się wszystkie informacje o tym, że ma się tam pojawić jako mentor Keaton.

Swoją drogą chcielibyście na Batgirl jakąś nieznaną aktorkę (co nie powinno być problemem skoro u boku miałaby kinowego weterana dla promocji) czy jednak już kogoś sprawdzonego? Osobiście jestem za debiutantką, natomiast fajnie jakby wykorzystali ten film do przywrócenia Simmonsa do roli Gordona.

Dla mnie Jane Levy jest dość naturalną kandydatką. Pamiętam plotki o Daisy Ridley i Katherine Langford, gwiazda 13 powodów byłaby niezłym wyborem, gwiazda Przebudzenia Mocy akceptowalnym.

Cher krzyczy do nas, że powstanie jej biografia.

https://twitter.com/cher/status/1395141587127070720?s=19

Wiemy jak ten film będzie brzmieć i wyglądać, prawda?

Cytat z Szaman data Maj 20, 2021, 07:37

Cher krzyczy do nas, że powstanie jej biografia.

https://twitter.com/cher/status/1395141587127070720?s=19

czemu ten wpis wygląda jak napisany przez nastolatke która właśnie dostała bilet na koncert zespołu k-popowego?

A co do filmu to jak producenci nie przekonują tak Roth oczywiście daje nadzieje na coś chociaż akceptowalnego, zwłaszcza, że jak rozumiem jego nie dawne wywiady to jest to jeden z projektów dla których odpuścił Dune 2.

Ponieważ Cher ma taki styl 😀

Czy film zahaczy też o czasy współczesne i poznamy genezę tego legendarnego tweeta?

(MDNA to płyta Madonny)

Cytat z Mierzwiak data Maj 20, 2021, 07:54

Wiemy jak ten film będzie brzmieć i wyglądać, prawda?

I jaki będzie mieć tytuł...  If I Could Turn Back Time albo Believe. 😛

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Pasowałby "All or Nothing". Choć sama piosenka nieco mniej znana.

Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:40

Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.

Nie jestem przekonany czy film na HBO Max to taki zły pomysł. Mało prawdopodobne by Batgirl wygenerowała obecnie porównywalną rozpoznawalność i przychody co wymienione przez Ciebie superbohaterki (zwłaszcza, że inna przedstawicielka rodziny Nietoperzy nie kojarzy się obecnie za dobrze). A umieszczenie jej na HBO Max wcale przecież nie zamyka jej drogi na duży ekran.

Zależy od castingu. Jakby obsadzili jakąś znaną i lubianą młodą aktorke (nawet Langford myśle, że spełnia nieco to założenie), dorzucili u jej boku Keatona i nie wiem - kogoś z Birds of Prey bo czemu nie to myśle, że taki film miałby spory boxofficowy potencjał. Co by nie było - wszystko co ma chociaż odrobine wspólnego z Batmanem (poza Batwoman oczywiście) nadal świetnie się sprzedaje.

O właśnie, wiem, że to jest zupełnie odległe od oczekiwań nie tylko widzów, ale także dziennikarzy czekających na kliknięcia, ale chciałbym znowu starych czasów kiedy Batgirl była filmem o Batgirl. Analogiczna jest tutaj sytuacja np z Kapitan Marvel która w kontynuacji własnych przygód zostanie rozmyta dwiema pomocniczkami. No ale wiadomo, to wszystko pokłosie sukcesu Avengers, i obecnej popkultury gdzie między ekranizacją komiksu, a drużyną superbohaterów najczęściej występuje znak równości, jakiegoś wymogu oglądania na ekranie palety postaci.

Akurat w przypadku Kapitan Marvel to ja osobiście jestem wręcz zachwycony każdym kolejnym bohaterem który będzie zabierać czas ekranowany Carol <3

Ale coś w tym jest. Jak widać sam regularnie mam tak, że jak ogłaszają jakis "uniwersowy" film superhero to pierwsze o czym myśle to - kto jeszcze może się tam pojawić. A w gruncie rzeczy poza mentorem Keatonem nikogo do takiej Batgirl nie potrzeba (jednak brak Batmana by mi trochę zgrzytał bo relacje między tymi postaciami uważam za zbyt ważną i ciekawą aby z niej nie skorzystać a ostatnio co dostaliśmy w tym temacie to animowany seks).

Tym razem Kate Hudson

Przejrzałem filmografię Hudson i stwierdzam że w czasie tych 20 lat od czasu nominacji do Oscara za Almost Famous* nie zagrała w niczym ciekawym, wręcz przeciwnie, mnóstwo tam kupsztali.

*jakoś tak wyszło że wciąż nie oglądałem, na szczęście nadchodzi rocznicowe wydanie 4K więc okazja lepsza niż kiedykolwiek by nadrobić 🙂

PreviousPage 95 of 533Next