Newsy filmowe
Cytat z Szaman data 19 maja, 2021, 22:17Batgirl zmartwychwstała
https://twitter.com/slashfilm/status/1395126123822911493?s=19
Batgirl zmartwychwstała
'Batgirl' Movie Will Be Directed By 'Bad Boys for Life' Filmmakers Adil El Arbi and Bilall Fallah https://t.co/v8y0KnbbA4 pic.twitter.com/B7kT85Kv3D
— Peter Sciretta (@slashfilm) May 19, 2021
Cytat z Mierzwiak data 19 maja, 2021, 22:24Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17
Batgirl zmartwychwstała
jako film dla HBO Max. Trochę żenua.
Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17
Batgirl zmartwychwstała
Cytat z Szaman data 19 maja, 2021, 22:27Idą po rozum do głowy i zaczynają walczyć z fabryką piątkowych premier Netflixa. A to akurat niezła licencja dla potrzeb ataku.
Idą po rozum do głowy i zaczynają walczyć z fabryką piątkowych premier Netflixa. A to akurat niezła licencja dla potrzeb ataku.
Cytat z Mierzwiak data 19 maja, 2021, 22:40Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.
Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.
Cytat z Kuba data 19 maja, 2021, 23:19Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:24Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17
Batgirl zmartwychwstała
Licze, że to jakieś nieporozumienie i pójdzie do kin. Zwłaszcza jak sprawdzą się wszystkie informacje o tym, że ma się tam pojawić jako mentor Keaton.
Swoją drogą chcielibyście na Batgirl jakąś nieznaną aktorkę (co nie powinno być problemem skoro u boku miałaby kinowego weterana dla promocji) czy jednak już kogoś sprawdzonego? Osobiście jestem za debiutantką, natomiast fajnie jakby wykorzystali ten film do przywrócenia Simmonsa do roli Gordona.
Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:24Cytat z Szaman data Maj 19, 2021, 22:17
Batgirl zmartwychwstała
Licze, że to jakieś nieporozumienie i pójdzie do kin. Zwłaszcza jak sprawdzą się wszystkie informacje o tym, że ma się tam pojawić jako mentor Keaton.
Swoją drogą chcielibyście na Batgirl jakąś nieznaną aktorkę (co nie powinno być problemem skoro u boku miałaby kinowego weterana dla promocji) czy jednak już kogoś sprawdzonego? Osobiście jestem za debiutantką, natomiast fajnie jakby wykorzystali ten film do przywrócenia Simmonsa do roli Gordona.
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 06:25Dla mnie Jane Levy jest dość naturalną kandydatką. Pamiętam plotki o Daisy Ridley i Katherine Langford, gwiazda 13 powodów byłaby niezłym wyborem, gwiazda Przebudzenia Mocy akceptowalnym.
Dla mnie Jane Levy jest dość naturalną kandydatką. Pamiętam plotki o Daisy Ridley i Katherine Langford, gwiazda 13 powodów byłaby niezłym wyborem, gwiazda Przebudzenia Mocy akceptowalnym.
Cytat z Kuba data 20 maja, 2021, 10:06Cytat z Szaman data Maj 20, 2021, 07:37Cher krzyczy do nas, że powstanie jej biografia.
https://twitter.com/cher/status/1395141587127070720?s=19
czemu ten wpis wygląda jak napisany przez nastolatke która właśnie dostała bilet na koncert zespołu k-popowego?
A co do filmu to jak producenci nie przekonują tak Roth oczywiście daje nadzieje na coś chociaż akceptowalnego, zwłaszcza, że jak rozumiem jego nie dawne wywiady to jest to jeden z projektów dla których odpuścił Dune 2.
Cytat z Szaman data Maj 20, 2021, 07:37Cher krzyczy do nas, że powstanie jej biografia.
czemu ten wpis wygląda jak napisany przez nastolatke która właśnie dostała bilet na koncert zespołu k-popowego?
A co do filmu to jak producenci nie przekonują tak Roth oczywiście daje nadzieje na coś chociaż akceptowalnego, zwłaszcza, że jak rozumiem jego nie dawne wywiady to jest to jeden z projektów dla których odpuścił Dune 2.
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2021, 10:08Ponieważ Cher ma taki styl 😀
Czy film zahaczy też o czasy współczesne i poznamy genezę tego legendarnego tweeta?
https://twitter.com/cher/status/223658765117956097?s=20
(MDNA to płyta Madonny)
Ponieważ Cher ma taki styl 😀
Czy film zahaczy też o czasy współczesne i poznamy genezę tego legendarnego tweeta?
Wtf is mdna
— Cher (@cher) July 13, 2012
(MDNA to płyta Madonny)
Cytat z Marek Pilarski data 20 maja, 2021, 14:24Cytat z Mierzwiak data Maj 20, 2021, 07:54Wiemy jak ten film będzie brzmieć i wyglądać, prawda?
I jaki będzie mieć tytuł... If I Could Turn Back Time albo Believe. 😛
Cytat z Mierzwiak data Maj 20, 2021, 07:54Wiemy jak ten film będzie brzmieć i wyglądać, prawda?
I jaki będzie mieć tytuł... If I Could Turn Back Time albo Believe. 😛
Cytat z robgordon data 20 maja, 2021, 15:26Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:40Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.
Nie jestem przekonany czy film na HBO Max to taki zły pomysł. Mało prawdopodobne by Batgirl wygenerowała obecnie porównywalną rozpoznawalność i przychody co wymienione przez Ciebie superbohaterki (zwłaszcza, że inna przedstawicielka rodziny Nietoperzy nie kojarzy się obecnie za dobrze). A umieszczenie jej na HBO Max wcale przecież nie zamyka jej drogi na duży ekran.
Cytat z Mierzwiak data Maj 19, 2021, 22:40Batgirl, która - przy całej mojej sympatii dla Alicii Silverstone i jej wcielenia w Batman & Robin - nigdy nie doczekała się właściwej filmowej interpretacji zasługuje na bycie w tej samej kinowej lidze co Wonder Woman, Czarna Wdowa i Kapitan Marvel, no ale tutaj wracamy do tego o czym pisałem wczoraj o streamingu i o czym teraz sam @szaman wspomniałeś.
Nie jestem przekonany czy film na HBO Max to taki zły pomysł. Mało prawdopodobne by Batgirl wygenerowała obecnie porównywalną rozpoznawalność i przychody co wymienione przez Ciebie superbohaterki (zwłaszcza, że inna przedstawicielka rodziny Nietoperzy nie kojarzy się obecnie za dobrze). A umieszczenie jej na HBO Max wcale przecież nie zamyka jej drogi na duży ekran.
Cytat z Kuba data 20 maja, 2021, 16:09Zależy od castingu. Jakby obsadzili jakąś znaną i lubianą młodą aktorke (nawet Langford myśle, że spełnia nieco to założenie), dorzucili u jej boku Keatona i nie wiem - kogoś z Birds of Prey bo czemu nie to myśle, że taki film miałby spory boxofficowy potencjał. Co by nie było - wszystko co ma chociaż odrobine wspólnego z Batmanem (poza Batwoman oczywiście) nadal świetnie się sprzedaje.
Zależy od castingu. Jakby obsadzili jakąś znaną i lubianą młodą aktorke (nawet Langford myśle, że spełnia nieco to założenie), dorzucili u jej boku Keatona i nie wiem - kogoś z Birds of Prey bo czemu nie to myśle, że taki film miałby spory boxofficowy potencjał. Co by nie było - wszystko co ma chociaż odrobine wspólnego z Batmanem (poza Batwoman oczywiście) nadal świetnie się sprzedaje.
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 16:14O właśnie, wiem, że to jest zupełnie odległe od oczekiwań nie tylko widzów, ale także dziennikarzy czekających na kliknięcia, ale chciałbym znowu starych czasów kiedy Batgirl była filmem o Batgirl. Analogiczna jest tutaj sytuacja np z Kapitan Marvel która w kontynuacji własnych przygód zostanie rozmyta dwiema pomocniczkami. No ale wiadomo, to wszystko pokłosie sukcesu Avengers, i obecnej popkultury gdzie między ekranizacją komiksu, a drużyną superbohaterów najczęściej występuje znak równości, jakiegoś wymogu oglądania na ekranie palety postaci.
O właśnie, wiem, że to jest zupełnie odległe od oczekiwań nie tylko widzów, ale także dziennikarzy czekających na kliknięcia, ale chciałbym znowu starych czasów kiedy Batgirl była filmem o Batgirl. Analogiczna jest tutaj sytuacja np z Kapitan Marvel która w kontynuacji własnych przygód zostanie rozmyta dwiema pomocniczkami. No ale wiadomo, to wszystko pokłosie sukcesu Avengers, i obecnej popkultury gdzie między ekranizacją komiksu, a drużyną superbohaterów najczęściej występuje znak równości, jakiegoś wymogu oglądania na ekranie palety postaci.
Cytat z Kuba data 20 maja, 2021, 16:19Akurat w przypadku Kapitan Marvel to ja osobiście jestem wręcz zachwycony każdym kolejnym bohaterem który będzie zabierać czas ekranowany Carol <3
Ale coś w tym jest. Jak widać sam regularnie mam tak, że jak ogłaszają jakis "uniwersowy" film superhero to pierwsze o czym myśle to - kto jeszcze może się tam pojawić. A w gruncie rzeczy poza mentorem Keatonem nikogo do takiej Batgirl nie potrzeba (jednak brak Batmana by mi trochę zgrzytał bo relacje między tymi postaciami uważam za zbyt ważną i ciekawą aby z niej nie skorzystać a ostatnio co dostaliśmy w tym temacie to animowany seks).
Akurat w przypadku Kapitan Marvel to ja osobiście jestem wręcz zachwycony każdym kolejnym bohaterem który będzie zabierać czas ekranowany Carol <3
Ale coś w tym jest. Jak widać sam regularnie mam tak, że jak ogłaszają jakis "uniwersowy" film superhero to pierwsze o czym myśle to - kto jeszcze może się tam pojawić. A w gruncie rzeczy poza mentorem Keatonem nikogo do takiej Batgirl nie potrzeba (jednak brak Batmana by mi trochę zgrzytał bo relacje między tymi postaciami uważam za zbyt ważną i ciekawą aby z niej nie skorzystać a ostatnio co dostaliśmy w tym temacie to animowany seks).
Cytat z Szaman data 20 maja, 2021, 18:21Tym razem Kate Hudson
https://twitter.com/THR/status/1395425289862361088
Tym razem Kate Hudson
Kate Hudson Joins ‘Knives Out 2’ at Netflix (Exclusive) https://t.co/MDkvZeBl9M
— The Hollywood Reporter (@THR) May 20, 2021
Cytat z Mierzwiak data 20 maja, 2021, 18:30Przejrzałem filmografię Hudson i stwierdzam że w czasie tych 20 lat od czasu nominacji do Oscara za Almost Famous* nie zagrała w niczym ciekawym, wręcz przeciwnie, mnóstwo tam kupsztali.
*jakoś tak wyszło że wciąż nie oglądałem, na szczęście nadchodzi rocznicowe wydanie 4K więc okazja lepsza niż kiedykolwiek by nadrobić 🙂
Przejrzałem filmografię Hudson i stwierdzam że w czasie tych 20 lat od czasu nominacji do Oscara za Almost Famous* nie zagrała w niczym ciekawym, wręcz przeciwnie, mnóstwo tam kupsztali.
*jakoś tak wyszło że wciąż nie oglądałem, na szczęście nadchodzi rocznicowe wydanie 4K więc okazja lepsza niż kiedykolwiek by nadrobić 🙂