Oppenheimer (2023)
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2022, 22:23
Reżyseria: Christopher Nolan
Scenariusz: Christopher Nolan, Kai Bird, Martin Sherwin
Obsada: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Benny Safdie
Opis: Zajrzymy za kulisy przygotowań Christophera Nolana do odbioru statuetki Złotego Rycerza, oraz poznamy historię skonstruowania bomby atomowej.

Reżyseria: Christopher Nolan
Scenariusz: Christopher Nolan, Kai Bird, Martin Sherwin
Obsada: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Benny Safdie
Opis: Zajrzymy za kulisy przygotowań Christophera Nolana do odbioru statuetki Złotego Rycerza, oraz poznamy historię skonstruowania bomby atomowej.
Cytat z Marek Pilarski data 7 lutego, 2022, 22:52Ostatnio zastanawiałem się właśnie, czy w przypadku tych najbardziej znanych twórców nie zrobić tematów reżyserskich zamiast filmowych, np. Nolan, Scorsese, Fincher, Spielberg, itd..
Ostatnio zastanawiałem się właśnie, czy w przypadku tych najbardziej znanych twórców nie zrobić tematów reżyserskich zamiast filmowych, np. Nolan, Scorsese, Fincher, Spielberg, itd..
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2022, 23:21Będzie galimatias jak któryś weźmie się za Supermana, albo RoboCopa 🙂 Ja z kolei zastanawiałem się czy jest sens dla tytułów które nie są częścią serii, no bo zwykle to co jest, jeden-dwa zwiastuny, jeden-dwa plakaty, kilka opinii i do widzenia. To nie jest tak, że tytuł rozpala portale przez rok jak jakiś No Way Home.
Być może rzeczywiście nie ma sensu i to ostatni temat takiego solowego filmu z mojej strony, ale pomyślałem, że film Nolana, wyraźnie celujący w jego Oscara będzie większym wydarzeniem.
Będzie galimatias jak któryś weźmie się za Supermana, albo RoboCopa 🙂 Ja z kolei zastanawiałem się czy jest sens dla tytułów które nie są częścią serii, no bo zwykle to co jest, jeden-dwa zwiastuny, jeden-dwa plakaty, kilka opinii i do widzenia. To nie jest tak, że tytuł rozpala portale przez rok jak jakiś No Way Home.
Być może rzeczywiście nie ma sensu i to ostatni temat takiego solowego filmu z mojej strony, ale pomyślałem, że film Nolana, wyraźnie celujący w jego Oscara będzie większym wydarzeniem.
Cytat z Marek Pilarski data 7 lutego, 2022, 23:27Cytat z Szaman data luty 7, 2022, 23:21Będzie galimatias jak któryś weźmie się za Supermana, albo RoboCopa
Prawdopodobieństwo niewielkie, ale wtedy można byłoby dyskutować o takim filmie w temacie poświęconym danej serii, a w reżyserskim o pozostałych filmach tego twórcy. 😉
Cytat z Szaman data luty 7, 2022, 23:21Będzie galimatias jak któryś weźmie się za Supermana, albo RoboCopa
Prawdopodobieństwo niewielkie, ale wtedy można byłoby dyskutować o takim filmie w temacie poświęconym danej serii, a w reżyserskim o pozostałych filmach tego twórcy. 😉
Cytat z Szaman data 7 lutego, 2022, 23:32Można podrzucić pomysł do spraw administracyjnych forum. Jeśli chwyci to przerobię ten temat w którym teraz piszemy na kawałek ziemi Christophera Nolana 🙂
Można podrzucić pomysł do spraw administracyjnych forum. Jeśli chwyci to przerobię ten temat w którym teraz piszemy na kawałek ziemi Christophera Nolana 🙂
Cytat z Kuba data 8 lutego, 2022, 21:57Oscar dla Nolana swoją drogą, ale przy dobrym wykorzystaniu materiału książkowego to Murphy ma Oscara na start. A jednocześnie naprawdę spore i intrygujące aktorskie wyzwanie.
Bardzo liczę na dobre wykorzystanie wątku Pugh, zwłaszcza, że zawiera bardzo lubiany przez Nolana motyw 😀
Oscar dla Nolana swoją drogą, ale przy dobrym wykorzystaniu materiału książkowego to Murphy ma Oscara na start. A jednocześnie naprawdę spore i intrygujące aktorskie wyzwanie.
Bardzo liczę na dobre wykorzystanie wątku Pugh, zwłaszcza, że zawiera bardzo lubiany przez Nolana motyw 😀
Cytat z Mierzwiak data 8 lutego, 2022, 22:00Sorry, ale dawanie Oscarów filmowi który jeszcze nie istnieje to jest jakiś kosmiczny bullshit 🙂
Sorry, ale dawanie Oscarów filmowi który jeszcze nie istnieje to jest jakiś kosmiczny bullshit 🙂
Cytat z Kuba data 8 lutego, 2022, 22:03Bullshit który większość odbiorców obserwujących nagrody powtarza co roku lub co zapowiedź i nie raz i nie dwa okazuje się, że potem ma rację.
Jakby jasne, nic nie jest oczywiste, pamiętam jak swego czasu "Live by Night" Afflecka na długo przed premierą było wskazywane jako frontrunner po wszystko, ale też nie ma co robić szumu z zakładania, że gość robiący film o Oppenheimerze na podstawie książki mocno atakującej system i mówiącej o utrzymaniu pokoju i współpracy międzynarodowej, która wygrała Pulitzera, który nazywa się Nolan będzie miał spore szanse na dostanie przynajmniej nominacji.
Bullshit który większość odbiorców obserwujących nagrody powtarza co roku lub co zapowiedź i nie raz i nie dwa okazuje się, że potem ma rację.
Jakby jasne, nic nie jest oczywiste, pamiętam jak swego czasu "Live by Night" Afflecka na długo przed premierą było wskazywane jako frontrunner po wszystko, ale też nie ma co robić szumu z zakładania, że gość robiący film o Oppenheimerze na podstawie książki mocno atakującej system i mówiącej o utrzymaniu pokoju i współpracy międzynarodowej, która wygrała Pulitzera, który nazywa się Nolan będzie miał spore szanse na dostanie przynajmniej nominacji.
Cytat z Szaman data 8 lutego, 2022, 22:05Z mojej strony chodziło mi o to, że to jak dotąd najbardziej skrojony pod reżyserskiego Oscara projekt Nolana. Powstało jednak o tym trochę więcej postów niż przewidywałem 🙂
Ale tak, nawet jeszcze nie postawili stopy na planie, czyż nie? W podobne ramy można było w ostatnich latach wpleść np Rules Don't Apply. Był Warren Beatty, kostiumy, epoka, biografia, a skończyło się na klęsce i chyba tylko na nominacji do Globu dla Lilly Collins.
A Xavier Dolan miał podbijać kosmos anglojęzycznym debiutem, co nie?
I tak można mnożyć bez końca pewniaków którzy wypalili się po drodze.
Z mojej strony chodziło mi o to, że to jak dotąd najbardziej skrojony pod reżyserskiego Oscara projekt Nolana. Powstało jednak o tym trochę więcej postów niż przewidywałem 🙂
Ale tak, nawet jeszcze nie postawili stopy na planie, czyż nie? W podobne ramy można było w ostatnich latach wpleść np Rules Don't Apply. Był Warren Beatty, kostiumy, epoka, biografia, a skończyło się na klęsce i chyba tylko na nominacji do Globu dla Lilly Collins.
A Xavier Dolan miał podbijać kosmos anglojęzycznym debiutem, co nie?
I tak można mnożyć bez końca pewniaków którzy wypalili się po drodze.
Cytat z Mierzwiak data 8 lutego, 2022, 22:05Szkoda tylko że Akademia zwróciła na Nolana uwagę gdy zaczął kręcić gnioty 😛 W normalnym świecie Prestiż byłby nominowany za reżyserię...
Szkoda tylko że Akademia zwróciła na Nolana uwagę gdy zaczął kręcić gnioty 😛 W normalnym świecie Prestiż byłby nominowany za reżyserię...
Cytat z Kuba data 15 lutego, 2022, 19:08https://deadline.com/2022/02/scream-jack-quaid-christopher-nolans-oppenheimer-1234933141/
Jack Quaid z The Boys kolejnym nabytkiem.
‘The Boys’ Star Jack Quaid Joins Christopher Nolan’s ‘Oppenheimer’
Jack Quaid z The Boys kolejnym nabytkiem.
Cytat z Szaman data 16 lutego, 2022, 19:51https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1494020527018622977
Matthew Modine ponownie zagra w filmie Christophera Nolana. Aktor dołączył do obsady „Oppenheimera”.https://t.co/uddaaGSiFo
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) February 16, 2022
Cytat z Kuba data 16 lutego, 2022, 20:03Bardzo ciekawa jak na Nolana obsada, może i najciekawsza. Fajna mieszanka weteranów, gwiazd i młodych, względnie świeżych, twarzy.
Bardzo ciekawa jak na Nolana obsada, może i najciekawsza. Fajna mieszanka weteranów, gwiazd i młodych, względnie świeżych, twarzy.
Cytat z Kuba data 22 lutego, 2022, 17:58https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/oppenheimer-alden-ehrenreich-david-krumholtz-christopher-nolan-movie-1235097289/
Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Cytat z Szaman data 22 lutego, 2022, 18:01No nie spodziewałem się z tym Hanem Solo. Z kolei Krumholtz nigdy gwiazdą nie był, ale jego też jakby mniej było w ostatnich latach (chyba gdzieś kiedyś czytałem info o problemach zdrowotnych).
No nie spodziewałem się z tym Hanem Solo. Z kolei Krumholtz nigdy gwiazdą nie był, ale jego też jakby mniej było w ostatnich latach (chyba gdzieś kiedyś czytałem info o problemach zdrowotnych).
Cytat z Mierzwiak data 22 lutego, 2022, 18:05Cytat z Kuba data luty 22, 2022, 17:58Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Jak to jest że nikt (?) mu nigdy (???) nie doradził by zmienić nazwisko to ja nie wiem 🙂
Cytat z Kuba data luty 22, 2022, 17:58Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Jak to jest że nikt (?) mu nigdy (???) nie doradził by zmienić nazwisko to ja nie wiem 🙂
Cytat z Szaman data 22 lutego, 2022, 18:05A to widzisz, ja niezbyt serialowy 🙂 Kiedyś było go sporo na ekranie, zwykle w mniejszych rolach, potem miał taki serial braci Scott "Wzór", a potem jakby zniknął.
A to widzisz, ja niezbyt serialowy 🙂 Kiedyś było go sporo na ekranie, zwykle w mniejszych rolach, potem miał taki serial braci Scott "Wzór", a potem jakby zniknął.
Cytat z Szaman data 22 lutego, 2022, 18:08Cytat z Mierzwiak data luty 22, 2022, 18:05Cytat z Kuba data luty 22, 2022, 17:58Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Jak to jest że nikt (?) mu nigdy (???) nie doradził by zmienić nazwisko to ja nie wiem
Zwłaszcza, że na drugie ma Caleb. Miałby gotowy, o wiele lepiej brzmiący pseudonim sceniczny- Aiden Caleb.
Cytat z Mierzwiak data luty 22, 2022, 18:05Cytat z Kuba data luty 22, 2022, 17:58Nolan wygrzebał Ehrenreicha.
Jak to jest że nikt (?) mu nigdy (???) nie doradził by zmienić nazwisko to ja nie wiem
Zwłaszcza, że na drugie ma Caleb. Miałby gotowy, o wiele lepiej brzmiący pseudonim sceniczny- Aiden Caleb.